okt 22, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Overgewicht veroorzaakt grauwe staar

De ogen zijn niet alleen de spiegel van de ziel maar ook van onze eetgewoonten. Amerikaanse wetenschappers kwamen tot de constatatie dat er een verband bestaat tussen grauwe staar en overgewicht. Na een grondig, vergelijkend onderzoek van de ziektegeschiedenissen van 17.500 vrouwen tussen de veertig en de vierentachtig jaar, merkten ze tot hun niet geringe verbazing op dat grauwe staar dubbel zo vaak bij mollige en zwaarlijvige vrouwen voorkomt dan bij de slanke types.

Wie zwaarlijvig is, loopt ook een verhoogd risico om grauwe staar te krijgen.

De eetgewoonten spelen natuurlijk ook een rol. Antioxidanten zijn van zeer groot belang: vitamine C, vitamine A en D en E en ook luteïne. Eet gezonder: veel bessen, kersen, aardbeien, koffie, en uiteraard niet roken en geen alcohol. En… probeer te vermageren, mocht je zwaarlijvig zijn.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Stress even schadelijk als tabak

Roken, veroorzaakt kanker en hart- en vaatziekten, daaromtrent bestaat overduidelijk bewijs. Maar ook stress heeft zware negatieve gevolgen voor het lichaam. Niet enkel functionele storingen kunnen eruit voortkomen, ook echte organische problemen en niet van de...

Lees meer

Meerderheid schooljeugd heeft slechte rug

Hoe komt het toch dat zoveel mensen, zelfs jonge mensen of van middelbare leeftijd, al last krijgen met de rug. Doorgaans is het gewoon spierpijn door houdingsfouten die al een aanvang hebben genomen in de schooltijd, maar het kan ook ernstiger worden met bijvoorbeeld...

Lees meer