okt 22, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Overgewicht veroorzaakt grauwe staar

De ogen zijn niet alleen de spiegel van de ziel maar ook van onze eetgewoonten. Amerikaanse wetenschappers kwamen tot de constatatie dat er een verband bestaat tussen grauwe staar en overgewicht. Na een grondig, vergelijkend onderzoek van de ziektegeschiedenissen van 17.500 vrouwen tussen de veertig en de vierentachtig jaar, merkten ze tot hun niet geringe verbazing op dat grauwe staar dubbel zo vaak bij mollige en zwaarlijvige vrouwen voorkomt dan bij de slanke types.

Wie zwaarlijvig is, loopt ook een verhoogd risico om grauwe staar te krijgen.

De eetgewoonten spelen natuurlijk ook een rol. Antioxidanten zijn van zeer groot belang: vitamine C, vitamine A en D en E en ook luteïne. Eet gezonder: veel bessen, kersen, aardbeien, koffie, en uiteraard niet roken en geen alcohol. En… probeer te vermageren, mocht je zwaarlijvig zijn.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Is de zon nog even gevaarlijk in september?

Voor de overgrote meerderheid van toeristen die naar het zuiden trekken op vakantie is de zon en het zonnebad het ultieme doel. De ontsnapping uit de dagelijkse sleur, het werk, de vervelende gewoontes kan pas volledig zijn als er voldoende zon bij komt. Daar hebben...

Lees meer

Hoe krijg je betere resultaten op school?

Gewoonlijk worden goede voornemens gereserveerd voor de periode rond het nieuwe jaar. Dat is natuurlijk een uitstekend idee, maar eigenlijk past het evengoed om dat op 1 september te doen. De reden is duidelijk: het nieuwe schooljaar begint, het nieuwe werkjaar in...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer