okt 22, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Overgewicht veroorzaakt grauwe staar

De ogen zijn niet alleen de spiegel van de ziel maar ook van onze eetgewoonten. Amerikaanse wetenschappers kwamen tot de constatatie dat er een verband bestaat tussen grauwe staar en overgewicht. Na een grondig, vergelijkend onderzoek van de ziektegeschiedenissen van 17.500 vrouwen tussen de veertig en de vierentachtig jaar, merkten ze tot hun niet geringe verbazing op dat grauwe staar dubbel zo vaak bij mollige en zwaarlijvige vrouwen voorkomt dan bij de slanke types.

Wie zwaarlijvig is, loopt ook een verhoogd risico om grauwe staar te krijgen.

De eetgewoonten spelen natuurlijk ook een rol. Antioxidanten zijn van zeer groot belang: vitamine C, vitamine A en D en E en ook luteïne. Eet gezonder: veel bessen, kersen, aardbeien, koffie, en uiteraard niet roken en geen alcohol. En… probeer te vermageren, mocht je zwaarlijvig zijn.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De zee wordt vergiftigd met antibiotica

Wat we de lucht inblazen komt zeker weer op de bodem terecht en wat in de bodem zit, belandt uiteindelijk in de wereldzeeën. Onze aarde is vernuftig opgebouwd, een bijzonder schrander geschapen planeet die ons voedsel geeft, zuivere lucht en helder water. Of dat zou...

Lees meer

Gebeten? Hoe herken je de ziekte van Lyme?

De zomer is er, we trekken weer op vakantie, de natuur in, maken wandelingen in heet groen en… we hebben het zitten. Een beet van een teek kan je voor de rest van je leven opzadelen met grote problemen. Dat klinkt misschien overdreven, maar eigenlijk is het dat niet....

Lees meer