okt 22, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Overgewicht veroorzaakt grauwe staar

De ogen zijn niet alleen de spiegel van de ziel maar ook van onze eetgewoonten. Amerikaanse wetenschappers kwamen tot de constatatie dat er een verband bestaat tussen grauwe staar en overgewicht. Na een grondig, vergelijkend onderzoek van de ziektegeschiedenissen van 17.500 vrouwen tussen de veertig en de vierentachtig jaar, merkten ze tot hun niet geringe verbazing op dat grauwe staar dubbel zo vaak bij mollige en zwaarlijvige vrouwen voorkomt dan bij de slanke types.

Wie zwaarlijvig is, loopt ook een verhoogd risico om grauwe staar te krijgen.

De eetgewoonten spelen natuurlijk ook een rol. Antioxidanten zijn van zeer groot belang: vitamine C, vitamine A en D en E en ook luteïne. Eet gezonder: veel bessen, kersen, aardbeien, koffie, en uiteraard niet roken en geen alcohol. En… probeer te vermageren, mocht je zwaarlijvig zijn.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Grijpt de winter je naar de keel?

Weersvoorspellingen zijn tegenwoordig een beetje koffiedik kijken. Terwijl de weersvoorspeller op het nieuws verkondigde dat het droog bleef, was het hier aan het sneeuwen. Poedersneeuw weliswaar, maar je kunt er niet vanuit gaan dat het een exacte wetenschap is. Het...

Lees meer