okt 22, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Voedsel boordevol gevaarlijke pesticiden

In Frankrijk is het verboden om nog glyfosaat door particulieren te gebruiken. Ook in ons land zijn er al stappen tegen ondernomen. Men begint toch in te zien dat de vergiftiging van ons voedsel een groot probleem is en dat er ernstige ziekten uit kunnen voortkomen. Denk aan de dioxinecrisis in ons land, maar er zijn  nog meer problemen.

Ons voedsel bevat heel wat restpesticiden. Groenten en fruit goed spoelen, kan al heel wat helpen.

De consument zal ook niet graag horen dat in tweeëntachtig procent van alle chocoladestalen lindaan wordt gevonden. Lindaan is een berucht pesticide, dat in verband wordt gebracht met bloedstollingsproblemen, leukemie en ernstige vormen van bloedarmoede. Helaas is lindaan niet de enige gevaarlijke toxische stof die in voeding wordt aangetroffen. In zes procent van alle honingstalen worden insecticiden aangetroffen die worden aangewend bij de bestrijding van mijten.

In achttien procent van de onderzochte saladestalen werden dan weer hoge concentraties fungiciden (schimmelwerende middelen) gevonden en in dertig procent van de melkstalen trof men dan weer organochloorpesticiden aan. Wanneer zullen we de zuivere natuur terugkrijgen zoals die ons gegeven werd in de schepping? Niet te verwonderen dat veel mensen ziek worden en vroegtijdig sterven.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Zonnekloppers: bak het niet te bruin!

Alle ellende ten spijt hopen we op een mooie zomer en veel mensen hebben zich daarin voorzien: ze boekten een reis naar het zonnige zuiden. Tenminste als ze er geraken, want met de stakingen die aangekondigd zijn, wordt dat niet evident. Eerst de covid, dan de oorlog,...

Lees meer

Hoe goed slapen bij grote hitte?

Goed slapen is van levensbelang. Dat wijzen spontane reacties van het lichaam wel uit. Als je een nachtje slecht hebt geslapen voel je je irritanter, moe, heb je een slechte concentratie, het weegt op je omgeving, je relatie, je werk. Een nachtje woelen en slecht...

Lees meer

Weekend van het Volkscafé

Zesde editie op 18 & 19 juni 2022 Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 presenteren de Westhoek en Frans-Vlaanderen de zesde editie van het Weekend van het Volkscafé. Een 80-tal volkscafés voorzien muziek, volksspelen, streekbieren, Picon Maison en talloze...

Lees meer