okt 22, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Voedsel boordevol gevaarlijke pesticiden

In Frankrijk is het verboden om nog glyfosaat door particulieren te gebruiken. Ook in ons land zijn er al stappen tegen ondernomen. Men begint toch in te zien dat de vergiftiging van ons voedsel een groot probleem is en dat er ernstige ziekten uit kunnen voortkomen. Denk aan de dioxinecrisis in ons land, maar er zijn  nog meer problemen.

Ons voedsel bevat heel wat restpesticiden. Groenten en fruit goed spoelen, kan al heel wat helpen.

De consument zal ook niet graag horen dat in tweeëntachtig procent van alle chocoladestalen lindaan wordt gevonden. Lindaan is een berucht pesticide, dat in verband wordt gebracht met bloedstollingsproblemen, leukemie en ernstige vormen van bloedarmoede. Helaas is lindaan niet de enige gevaarlijke toxische stof die in voeding wordt aangetroffen. In zes procent van alle honingstalen worden insecticiden aangetroffen die worden aangewend bij de bestrijding van mijten.

In achttien procent van de onderzochte saladestalen werden dan weer hoge concentraties fungiciden (schimmelwerende middelen) gevonden en in dertig procent van de melkstalen trof men dan weer organochloorpesticiden aan. Wanneer zullen we de zuivere natuur terugkrijgen zoals die ons gegeven werd in de schepping? Niet te verwonderen dat veel mensen ziek worden en vroegtijdig sterven.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Is de zon nog even gevaarlijk in september?

Voor de overgrote meerderheid van toeristen die naar het zuiden trekken op vakantie is de zon en het zonnebad het ultieme doel. De ontsnapping uit de dagelijkse sleur, het werk, de vervelende gewoontes kan pas volledig zijn als er voldoende zon bij komt. Daar hebben...

Lees meer

Hoe krijg je betere resultaten op school?

Gewoonlijk worden goede voornemens gereserveerd voor de periode rond het nieuwe jaar. Dat is natuurlijk een uitstekend idee, maar eigenlijk past het evengoed om dat op 1 september te doen. De reden is duidelijk: het nieuwe schooljaar begint, het nieuwe werkjaar in...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer