okt 23, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Vrouwen verklappen geheimste gevoelens eerder dan mannen

Als vrouwen vriendschap met elkaar sluiten, dan staan ze meestal op zo’n innige voet met elkaar dat ze elkaar volledig in vertrouwen nemen. Ze geven zich helemaal bloot aan de ander, ze storten hun hart uit, praten in alle eerlijkheid over hun geheimste gevoelsleven en vertellen elkaar de intiemste details. Vrouwenvriendschappen zitten heel anders in elkaar dan mannenvriendschappen.

Vrouwen sluiten sneller vriendschap dan mannen en storten dan ook regelmatig hun hart bij elkaar uit.

Immers, als mannen goed met elkaar bevriend zijn, betekent dit zelden of nooit dat ze zich emotioneel blootgeven. Dat durven mannen niet. In géén geval zullen zij voor hun zwakheden durven uitkomen. Neen, mannen houden het bij oppervlakkige gesprekken over voetbal, auto’s, hun hobby’s, vrouwen en het werk. Mannen vinden bepaalde details ook onbelangrijk. Vrouwen zijn meer voor gevoelens, emoties, vertellen graag geheimpjes. Daar voelen ze zich goed bij. Daardoor voelen ze zich ook beter in hun vel als het eens wat minder gaat. Ze kunnen gemakkelijker met hun problemen bij vriendinnen terecht. En zijn ze gelukkig: dan moet de helft van de wereld dat ook vernemen!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Zonnekloppers: bak het niet te bruin!

Alle ellende ten spijt hopen we op een mooie zomer en veel mensen hebben zich daarin voorzien: ze boekten een reis naar het zonnige zuiden. Tenminste als ze er geraken, want met de stakingen die aangekondigd zijn, wordt dat niet evident. Eerst de covid, dan de oorlog,...

Lees meer

Hoe goed slapen bij grote hitte?

Goed slapen is van levensbelang. Dat wijzen spontane reacties van het lichaam wel uit. Als je een nachtje slecht hebt geslapen voel je je irritanter, moe, heb je een slechte concentratie, het weegt op je omgeving, je relatie, je werk. Een nachtje woelen en slecht...

Lees meer

Weekend van het Volkscafé

Zesde editie op 18 & 19 juni 2022 Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 presenteren de Westhoek en Frans-Vlaanderen de zesde editie van het Weekend van het Volkscafé. Een 80-tal volkscafés voorzien muziek, volksspelen, streekbieren, Picon Maison en talloze...

Lees meer

Tijm: ideaal voor gevoelige luchtwegen

Sausen, soepen, kruidenthee: tijm leent zich daar allemaal voor. Tijm is niet enkel een prachtig heestertje dat in elke tuin past, zelfs in een bloempot kan gekweekt worden, desnoods op het keukentablet, het is vooral ook een bijzonder gewaardeerd kruid in de keuken...

Lees meer