okt 23, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Vrouwen verklappen geheimste gevoelens eerder dan mannen

Als vrouwen vriendschap met elkaar sluiten, dan staan ze meestal op zo’n innige voet met elkaar dat ze elkaar volledig in vertrouwen nemen. Ze geven zich helemaal bloot aan de ander, ze storten hun hart uit, praten in alle eerlijkheid over hun geheimste gevoelsleven en vertellen elkaar de intiemste details. Vrouwenvriendschappen zitten heel anders in elkaar dan mannenvriendschappen.

Vrouwen sluiten sneller vriendschap dan mannen en storten dan ook regelmatig hun hart bij elkaar uit.

Immers, als mannen goed met elkaar bevriend zijn, betekent dit zelden of nooit dat ze zich emotioneel blootgeven. Dat durven mannen niet. In géén geval zullen zij voor hun zwakheden durven uitkomen. Neen, mannen houden het bij oppervlakkige gesprekken over voetbal, auto’s, hun hobby’s, vrouwen en het werk. Mannen vinden bepaalde details ook onbelangrijk. Vrouwen zijn meer voor gevoelens, emoties, vertellen graag geheimpjes. Daar voelen ze zich goed bij. Daardoor voelen ze zich ook beter in hun vel als het eens wat minder gaat. Ze kunnen gemakkelijker met hun problemen bij vriendinnen terecht. En zijn ze gelukkig: dan moet de helft van de wereld dat ook vernemen!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Veel ouderen lijden aan ondervoeding

Veel ouderen hebben een probleem dat je kunt terugbrengen tot ondervoeding. Daar zijn verschillende verklaringen voor: de dure winkelkar, het feit dat ze zich moeilijker kunnen verplaatsen, slik- en kauwproblemen als gevolg van een slecht gebit, moeilijk te been zijn...

Lees meer

Hoe best omgaan met angstgevoelens?

Vorige week raakten de resultaten van de BELHEALTH-studie bekend, het "Belgian Health and Well-Being Cohort", waarin gepeild werd naar de stressbestendigheid van de Belgische bevolking. Daarin speelden volgens Medi-Quality verschillende elementen een rol: de...

Lees meer

Hoop voor wie kanker wil voorkomen

We zijn al jaren bezig met acties zoals “Kom op tegen kanker”. Dat is een heel mooi initiatief, maar de kans op het krijgen van kanker vermindert daardoor nog niet. Het ligt in de handen van de mensen zelf. Natuurlijk moet je wat geluk hebben met goede genen,...

Lees meer