okt 23, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Waarom duren de meeste huwelijken niet lang?

Het is bijna abnormaal als een huwelijk blijft duren. Hoeveel mensen vieren nog hun zilveren, gouden of zelfs briljanten bruiloft. In Engeland is scheiden bij meer dan de helft van de koppels, de regel. In Duitsland is het treurige nieuws bekend gemaakt dat een huwelijk er gemiddeld slechts 12 jaar duurt en dat meer dan één op elke drie echtverbintenissen op een mislukking uitloopt.

Blijkbaar lopen steeds meer huwelijken op een mislukking uit. Gebrek aan aandacht en respect voor elkaar en keuzeproblemen zijn meestal de oorzaak.

Vier per duizend van alle koppels gaan al na één jaar uit elkaar. Slechts 12 percent houdt het drie jaar met elkaar uit. De meeste koppels (respectievelijk 26,3 en 24,4 percent) hebben toch nog vijf tot zeven jaar geduld met elkaar. Nagenoeg tweeëntwintig percent (21,9) houdt het na acht jaar voor bekeken en 7,3 percent geeft er na tien jaar de brui aan. Jonge mensen met huwelijksplannen doen er dus goed aan te bezinnen voor ze beginnen.

Vergeet vooral niet dat huwelijksproblemen in de meeste gevallen veroorzaakt zijn door foute keuzes. Kies de juiste en je blijft je leven lang gelukkig. Er worden ook nog weinig inspanningen gedaan om problemen bij te leggen of uit te praten. Respect en aandacht voor elkaar zijn soms ver te zoeken. Daar ligt nochtans de sleutel van een lang en gelukkig leven.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Is de zon nog even gevaarlijk in september?

Voor de overgrote meerderheid van toeristen die naar het zuiden trekken op vakantie is de zon en het zonnebad het ultieme doel. De ontsnapping uit de dagelijkse sleur, het werk, de vervelende gewoontes kan pas volledig zijn als er voldoende zon bij komt. Daar hebben...

Lees meer

Hoe krijg je betere resultaten op school?

Gewoonlijk worden goede voornemens gereserveerd voor de periode rond het nieuwe jaar. Dat is natuurlijk een uitstekend idee, maar eigenlijk past het evengoed om dat op 1 september te doen. De reden is duidelijk: het nieuwe schooljaar begint, het nieuwe werkjaar in...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer