okt 23, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Waarom duren de meeste huwelijken niet lang?

Het is bijna abnormaal als een huwelijk blijft duren. Hoeveel mensen vieren nog hun zilveren, gouden of zelfs briljanten bruiloft. In Engeland is scheiden bij meer dan de helft van de koppels, de regel. In Duitsland is het treurige nieuws bekend gemaakt dat een huwelijk er gemiddeld slechts 12 jaar duurt en dat meer dan één op elke drie echtverbintenissen op een mislukking uitloopt.

Blijkbaar lopen steeds meer huwelijken op een mislukking uit. Gebrek aan aandacht en respect voor elkaar en keuzeproblemen zijn meestal de oorzaak.

Vier per duizend van alle koppels gaan al na één jaar uit elkaar. Slechts 12 percent houdt het drie jaar met elkaar uit. De meeste koppels (respectievelijk 26,3 en 24,4 percent) hebben toch nog vijf tot zeven jaar geduld met elkaar. Nagenoeg tweeëntwintig percent (21,9) houdt het na acht jaar voor bekeken en 7,3 percent geeft er na tien jaar de brui aan. Jonge mensen met huwelijksplannen doen er dus goed aan te bezinnen voor ze beginnen.

Vergeet vooral niet dat huwelijksproblemen in de meeste gevallen veroorzaakt zijn door foute keuzes. Kies de juiste en je blijft je leven lang gelukkig. Er worden ook nog weinig inspanningen gedaan om problemen bij te leggen of uit te praten. Respect en aandacht voor elkaar zijn soms ver te zoeken. Daar ligt nochtans de sleutel van een lang en gelukkig leven.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De zee wordt vergiftigd met antibiotica

Wat we de lucht inblazen komt zeker weer op de bodem terecht en wat in de bodem zit, belandt uiteindelijk in de wereldzeeën. Onze aarde is vernuftig opgebouwd, een bijzonder schrander geschapen planeet die ons voedsel geeft, zuivere lucht en helder water. Of dat zou...

Lees meer

Gebeten? Hoe herken je de ziekte van Lyme?

De zomer is er, we trekken weer op vakantie, de natuur in, maken wandelingen in heet groen en… we hebben het zitten. Een beet van een teek kan je voor de rest van je leven opzadelen met grote problemen. Dat klinkt misschien overdreven, maar eigenlijk is het dat niet....

Lees meer