okt 23, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Waarom duren de meeste huwelijken niet lang?

Het is bijna abnormaal als een huwelijk blijft duren. Hoeveel mensen vieren nog hun zilveren, gouden of zelfs briljanten bruiloft. In Engeland is scheiden bij meer dan de helft van de koppels, de regel. In Duitsland is het treurige nieuws bekend gemaakt dat een huwelijk er gemiddeld slechts 12 jaar duurt en dat meer dan één op elke drie echtverbintenissen op een mislukking uitloopt.

Blijkbaar lopen steeds meer huwelijken op een mislukking uit. Gebrek aan aandacht en respect voor elkaar en keuzeproblemen zijn meestal de oorzaak.

Vier per duizend van alle koppels gaan al na één jaar uit elkaar. Slechts 12 percent houdt het drie jaar met elkaar uit. De meeste koppels (respectievelijk 26,3 en 24,4 percent) hebben toch nog vijf tot zeven jaar geduld met elkaar. Nagenoeg tweeëntwintig percent (21,9) houdt het na acht jaar voor bekeken en 7,3 percent geeft er na tien jaar de brui aan. Jonge mensen met huwelijksplannen doen er dus goed aan te bezinnen voor ze beginnen.

Vergeet vooral niet dat huwelijksproblemen in de meeste gevallen veroorzaakt zijn door foute keuzes. Kies de juiste en je blijft je leven lang gelukkig. Er worden ook nog weinig inspanningen gedaan om problemen bij te leggen of uit te praten. Respect en aandacht voor elkaar zijn soms ver te zoeken. Daar ligt nochtans de sleutel van een lang en gelukkig leven.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Veel ouderen lijden aan ondervoeding

Veel ouderen hebben een probleem dat je kunt terugbrengen tot ondervoeding. Daar zijn verschillende verklaringen voor: de dure winkelkar, het feit dat ze zich moeilijker kunnen verplaatsen, slik- en kauwproblemen als gevolg van een slecht gebit, moeilijk te been zijn...

Lees meer

Hoe best omgaan met angstgevoelens?

Vorige week raakten de resultaten van de BELHEALTH-studie bekend, het "Belgian Health and Well-Being Cohort", waarin gepeild werd naar de stressbestendigheid van de Belgische bevolking. Daarin speelden volgens Medi-Quality verschillende elementen een rol: de...

Lees meer

Hoop voor wie kanker wil voorkomen

We zijn al jaren bezig met acties zoals “Kom op tegen kanker”. Dat is een heel mooi initiatief, maar de kans op het krijgen van kanker vermindert daardoor nog niet. Het ligt in de handen van de mensen zelf. Natuurlijk moet je wat geluk hebben met goede genen,...

Lees meer