okt 23, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Waarom duren de meeste huwelijken niet lang?

Het is bijna abnormaal als een huwelijk blijft duren. Hoeveel mensen vieren nog hun zilveren, gouden of zelfs briljanten bruiloft. In Engeland is scheiden bij meer dan de helft van de koppels, de regel. In Duitsland is het treurige nieuws bekend gemaakt dat een huwelijk er gemiddeld slechts 12 jaar duurt en dat meer dan één op elke drie echtverbintenissen op een mislukking uitloopt.

Blijkbaar lopen steeds meer huwelijken op een mislukking uit. Gebrek aan aandacht en respect voor elkaar en keuzeproblemen zijn meestal de oorzaak.

Vier per duizend van alle koppels gaan al na één jaar uit elkaar. Slechts 12 percent houdt het drie jaar met elkaar uit. De meeste koppels (respectievelijk 26,3 en 24,4 percent) hebben toch nog vijf tot zeven jaar geduld met elkaar. Nagenoeg tweeëntwintig percent (21,9) houdt het na acht jaar voor bekeken en 7,3 percent geeft er na tien jaar de brui aan. Jonge mensen met huwelijksplannen doen er dus goed aan te bezinnen voor ze beginnen.

Vergeet vooral niet dat huwelijksproblemen in de meeste gevallen veroorzaakt zijn door foute keuzes. Kies de juiste en je blijft je leven lang gelukkig. Er worden ook nog weinig inspanningen gedaan om problemen bij te leggen of uit te praten. Respect en aandacht voor elkaar zijn soms ver te zoeken. Daar ligt nochtans de sleutel van een lang en gelukkig leven.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Zonnekloppers: bak het niet te bruin!

Alle ellende ten spijt hopen we op een mooie zomer en veel mensen hebben zich daarin voorzien: ze boekten een reis naar het zonnige zuiden. Tenminste als ze er geraken, want met de stakingen die aangekondigd zijn, wordt dat niet evident. Eerst de covid, dan de oorlog,...

Lees meer

Hoe goed slapen bij grote hitte?

Goed slapen is van levensbelang. Dat wijzen spontane reacties van het lichaam wel uit. Als je een nachtje slecht hebt geslapen voel je je irritanter, moe, heb je een slechte concentratie, het weegt op je omgeving, je relatie, je werk. Een nachtje woelen en slecht...

Lees meer

Weekend van het Volkscafé

Zesde editie op 18 & 19 juni 2022 Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 presenteren de Westhoek en Frans-Vlaanderen de zesde editie van het Weekend van het Volkscafé. Een 80-tal volkscafés voorzien muziek, volksspelen, streekbieren, Picon Maison en talloze...

Lees meer