nov 29, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Borstkanker door emotionele stress

Britse wetenschappers zijn tot de vaststelling gekomen: wanneer stress veroorzaakt wordt door zware emotionele schokken (zoals een echtscheiding, een overlijden of een ernstige ziekte binnen het gezin) lopen vrouwen driemaal zoveel risico op het krijgen van borstkanker dan wanneer dat niet het geval is.

Stress als gevolg van een zware emotionele schok verhoogt het risico op kanker gevoelig.

Bij vrouwen met borstkanker zien artsen heel vaak een schokkende emotionele voorgeschiedenis. Dat kan gaan over problemen met de partner, ook de kinderen of zelfs ruzie met ouders en schoonouders kan al de vervelende bijwerking hebben dat vrouwen borstkanker ontwikkelen. Het immuunsysteem heeft natuurlijk het laatste woord, maar stress is een zeer sterke oxidatieve factor en daaruit kunnen allerlei ziekten ontstaan, dus ook borstkanker. Daarom is het van belang problemen op tijd uit te klaren en uit te praten om erge ziekten te voorkomen. Trouwens ook andere vormen van kanker kunnen ontstaan als gevolg van langdurige emotionele druk. De mens is gemaakt om gelukkig en rustig te zijn, niet om voortdurend gekweld te worden door emoties en stress. Het is dus goed om stress af te bouwen. Dat kan je best in de natuur: wandelen, bewegen, praten met vriendelijke mensen. En een goed antistressmiddel is bijvoorbeeld Stressbalans van Fytobell (in de apotheek met cnk-bestelcode 2615-031).

HIER KOPEN

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waar komen die allergieën vandaan?

De allergieën swingen de pan uit en dit jaar zijn ze er echt ongewoon vroeg aan begonnen. Dat kwam doordat in januari al mooie dagen waren en de hazelaar de winter voor bekeken hield en het stuifmeel al liet ronddwarrelen. Daarom zijn de regendagen van de laatste tijd...

Lees meer

Eén op vijf heeft last van brandend maagzuur

Eén op de vijf mensen heeft last van brandend maagzuur, ook wel indigestie of reflux genoemd. Het zure maagsap uit de maag komt dan op een verkeerde plek terecht, namelijk de slokdarm. De slokdarm is niet bekleed met beschermende slijmvliezen zoals de maag, zodat de...

Lees meer

Levenslang goed horen: waar moet je op letten?

Horen zien en zwijgen, zegt het spreekwoord, maar mensen die het lastig hebben om te horen, kunnen er haast niet over zwijgen: het is werkelijk een van de meest vervelende problemen die je met de gezondheid kan voorhebben. De helft van het leven ontgaat je als je...

Lees meer

Hoofdluizen bij je kind: hoe pak je het aan?

In de Verenigde Staten - en hier zal dat niet veel verschillen - heeft één op vier schoolkinderen last van hoofdluis. Veel ouders kunnen er niet mee overweg en beschouwen de aandoening erger dan mazelen of griep. Ze weten ook niet goed hoe ze de kwaal moeten...

Lees meer