nov 29, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Borstkanker door emotionele stress

Britse wetenschappers zijn tot de vaststelling gekomen: wanneer stress veroorzaakt wordt door zware emotionele schokken (zoals een echtscheiding, een overlijden of een ernstige ziekte binnen het gezin) lopen vrouwen driemaal zoveel risico op het krijgen van borstkanker dan wanneer dat niet het geval is.

Stress als gevolg van een zware emotionele schok verhoogt het risico op kanker gevoelig.

Bij vrouwen met borstkanker zien artsen heel vaak een schokkende emotionele voorgeschiedenis. Dat kan gaan over problemen met de partner, ook de kinderen of zelfs ruzie met ouders en schoonouders kan al de vervelende bijwerking hebben dat vrouwen borstkanker ontwikkelen. Het immuunsysteem heeft natuurlijk het laatste woord, maar stress is een zeer sterke oxidatieve factor en daaruit kunnen allerlei ziekten ontstaan, dus ook borstkanker. Daarom is het van belang problemen op tijd uit te klaren en uit te praten om erge ziekten te voorkomen. Trouwens ook andere vormen van kanker kunnen ontstaan als gevolg van langdurige emotionele druk. De mens is gemaakt om gelukkig en rustig te zijn, niet om voortdurend gekweld te worden door emoties en stress. Het is dus goed om stress af te bouwen. Dat kan je best in de natuur: wandelen, bewegen, praten met vriendelijke mensen. En een goed antistressmiddel is bijvoorbeeld Stressbalans van Fytobell (in de apotheek met cnk-bestelcode 2615-031).

HIER KOPEN

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer