nov 29, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Borstkanker door emotionele stress

Britse wetenschappers zijn tot de vaststelling gekomen: wanneer stress veroorzaakt wordt door zware emotionele schokken (zoals een echtscheiding, een overlijden of een ernstige ziekte binnen het gezin) lopen vrouwen driemaal zoveel risico op het krijgen van borstkanker dan wanneer dat niet het geval is.

Stress als gevolg van een zware emotionele schok verhoogt het risico op kanker gevoelig.

Bij vrouwen met borstkanker zien artsen heel vaak een schokkende emotionele voorgeschiedenis. Dat kan gaan over problemen met de partner, ook de kinderen of zelfs ruzie met ouders en schoonouders kan al de vervelende bijwerking hebben dat vrouwen borstkanker ontwikkelen. Het immuunsysteem heeft natuurlijk het laatste woord, maar stress is een zeer sterke oxidatieve factor en daaruit kunnen allerlei ziekten ontstaan, dus ook borstkanker. Daarom is het van belang problemen op tijd uit te klaren en uit te praten om erge ziekten te voorkomen. Trouwens ook andere vormen van kanker kunnen ontstaan als gevolg van langdurige emotionele druk. De mens is gemaakt om gelukkig en rustig te zijn, niet om voortdurend gekweld te worden door emoties en stress. Het is dus goed om stress af te bouwen. Dat kan je best in de natuur: wandelen, bewegen, praten met vriendelijke mensen. En een goed antistressmiddel is bijvoorbeeld Stressbalans van Fytobell (in de apotheek met cnk-bestelcode 2615-031).

HIER KOPEN

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder kans op griep deze winter? Hoezo?

Griep is een erg besmettelijke ziekte en wordt overgebracht door een virus. Je kunt het een beetje vergelijken met Covid, dat ook afkomstig is van een virus, maar aan griep zijn we wel al wat meer gewend. Velen hebben antistoffen opgebouwd, maar zoals alle virussen...

Lees meer

Hoge bloeddruk: de geniepige doder

We zijn eigenlijk niet goed bezig. Slapeloosheid, stress, burn-out, agressie, problemen, vrees en angsten, zelfs existentiële angst, onzekerheid over de toekomst, sterfgevallen in de familie, langdurige ziekten, pandemieën, winter en winterziekten… het zijn allemaal...

Lees meer