nov 11, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Hoe een weerbarstige rits vanzelf laten glijden?

Iedereen heeft het al eens meegemaakt: je moet haastig je anorak aantrekken, of een reiskoffer open maken en de rits wil niet mee, of de rits blokkeert omdat er een stuk stof tussen geraakt. Dat is om de muren op te lopen. Daar zouden we niet aan proberen, want het lukt toch niet. Je kan beter het probleem voorkomen door een paar heel eenvoudige en spotgoedkope oplossingen.

Om te beginnen moet je er op letten dat als je een rits wil dicht of open maken, dat er geen stof van de zijkant, een kraag of wat dan ook tussen de schakels van de rits kan geraken. Op die manier geraakt ze muurvast en is de kans groot dat je ze niet zonder schade open of dicht krijgt. Wees dus voorzichtig en neem je voorzorgen door de zijkant van de stof met de vingers af te schermen. Leer dit ook aan je kinderen als ze de rist van hun anorak moeten open of dicht maken, want dit probleem komt vooral en vaak voor bij kinderen. Wat doen ze meestal? Ze ritsen de anorak open gewoon door de kraag of de bovenkant ver uit elkaar te trekken en zo de rits te openen. Het gebeurt dan niet zelden dat er stof tussen geraakt of dat de rits defect gaat.

Een weerbarstige of stroeve rits in beweging krijgen, is kinderspel, maar ook hier geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Dankzij een paar eenvoudige huishoudelijke middelen kan je de rits weer soepel laten glijden.

Hoe kan je dat voorkomen? Door te beletten dat de rits stroef wordt en dat je alle moeite hebt om de schakels dicht of open te ritsen.

Hoe doe je dat? Er is een eenvoudig wondermiddeltje dat bovendien spotgoedkoop is: zeep. Wrijf met een gewoon stukje zeep de beide zijden van de rits in. Je zal zien dat ze vanzelf open en dicht gaat. In de plaats van zeep kan je ook een waskaars gebruiken. Ook bijzonder doeltreffend is kruipolie, maar dan moet je er wel op letten dat je de kruipolie (zoals WD40) op een doekje spuit en daarmee over de rits wrijft, anders maak je olievlekken op je kleding. En als je het waskaarsje, de zeep of de kruipolie hebt toegepast, moet je een paar keer het open-en-dicht manoeuvre toepassen zodat  de soepelheid bezit heeft genomen van alle schakels over de gehele rits. Op die manier wordt het weer plezierig gebruik te maken van voorwerpen, kleding, tassen en koffers die afgesloten of dicht gemaakt kunnen worden door middel van een rits.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Neen, de menopauze maakt geen eind aan alle vreugde

Elke vrouw maakt het ooit mee: bij de ene wat vroeger dan bij de andere en dat is gewoonlijk erfelijk bepaald, tenzij het vroeger komt vanwege een trauma of ziekte: de menopauze. De menopauze zelf is een compleet natuurlijke “gebeurtenis” en beslist geen ziekte. Er...

Lees meer

Het recept voor een gelukkiger leven

Wat is het belangrijkste in het leven? Dat je gelukkig bent, dat je uitzicht hebt op een mooie en zekere toekomst voor jezelf en je gezin, dat je gezond bent en dat je kinderen en je partner het goed maken. Maar bovenal die wensen torent torenhoog de ultieme wens:...

Lees meer

BERNAGIE verjongt je huid en je geest

De natuur is wondermooi gemaakt en er is niemand ter wereld die niet verfrist en beter uit een natuurbad tevoorschijn komt. De planten en de kleuren dragen daartoe bij. Maar er zijn nog meer kwaliteiten die besloten liggen in de natuur. Je moet ze leren kennen en...

Lees meer