nov 14, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Hoe hardnekkige vlekken uit kleding of linnen verwijderen?

Er bestaan natuurlijk 1001 middeltjes en trucjes om vlekken uit kleding, tafellinnen, beddengoed enz te verwijderen, net zoals er 1001 sprookjes in één nacht kunnen gaan. De vraag is evenwel: wat kan je doen om hardnekkige vlekken die niet verdwenen zijn na een grondige wasbeurt toch te verwijderen?

Om te beginnen één troost: ga er niet van uit dat alles reddeloos verloren is, want de kans is zelfs zeer groot dat je de kleding of het linnen, ondanks een grondige wasbeurt, toch nog kunt redden. Je hoeft dus niet meteen naar de winkel te hollen om iets nieuws te bestellen, probeer eerst onze truc.

Vlekken in kleding of linnen kunnen soms zeer hardnekkig zijn en een gewone wasbeurt haalt ze niet altijd weg. Maar een eenvoudig middeltje dat in elke keuken staat kan de klus ongetwijfeld klaren!

Maak dat de kleding, of de stof die je van vlekken wilt ontdoen droog is. Giet nu gewoon witte azijn op de vlek. Laat dit een tiental minuten goed intrekken, maar laat niet opdrogen.

Doe nu het kledingstuk, of wat dan ook, weer in de wasmachine en laat de normale wascyclus lopen. De zuren in de azijn zouden normaal moeten opgewassen zijn tegen de hardnekkige vlekken en als de stof uit de wasmachine komt, zou alle vuil, met vlek en al moeten verdwenen zijn.

Is het toch nog hardnekkig? Probeer dezelfde procedure nogmaals toe te passen en dan zal het ongetwijfeld wel gelukt zijn. Voorwaar een trucje dat alle wanhoop bij het zien van hardnekkige vlekken moet doen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Kun je kanker krijgen door kip te eten?

Kippenvlees is normalerwijze gezonder dan rood vlees. Van rood en bewerkt vlees is het bekend dat het kanker in de hand kan werken en dus eet je dat beter niet. Bovendien bevat kippenvlees ook Omega-3 vetzuren en daarvan is het bekend dat het gezonde vetzuren zijn. Ze...

Lees meer

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer