nov 4, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe kan je ontstressen door een net huis en een overzichtelijke keuken?

Stress is de boeman die overal opduikt: op het werk, in het verkeer, op de pleinen en in de straten, in de warenhuizen, en zelfs in je eigen woning: stress, stress, stress.

Waar kun je dan nog rust vinden? Vlucht niet in de pillen, want die geven wel een relax gevoel, maar je bedriegt jezelf op termijn, want stress kruipt ook in je ziel, het maakt bezit van je emoties en je verstand en gaat op de duur alles beheersen.

Maar wat doe je er dan aan?

Het lijkt ingewikkelder dan het in feite is: zorg voor een plek waar je wel tot rust kan komen en niet altijd op de vlucht moet slaan om telkens weer in een nieuwe stresssituatie te belanden. En die rust moet je eigenlijk thuis vinden. Maar als je in veel woningen rondkijkt, is het niet te verwonderen dat er stress ontstaat. In de plaats van een oase van rust te creëren, ontwerpen de meeste mensen druktehuizen, die vol rommel liggen, waar wanorde heerst, waardoor ze altijd op zoek moeten naar hun spullen, veel tijd verliezen met zoeken en ergernis en uiteindelijk nog meer stress krijgen. Een wanordelijke omgeving leidt tot stress, onvermijdelijk!

Stress is ruïnerend voor de gezondheid. Dus moet je ontstressen. Dat kan best thuis, maar dan moet je woning wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Daar kan je gemakkelijk en snel iets aan doen: stel orde op zaken om te ontstressen! En een beetje hulp van de natuur kan geen kwaad: Passibell van Fytobell.

Zit neer en denk eens na. Wat kun je missen in je woning, wat heb je teveel, wat is ballast en wat heb je helemaal niet nodig waarmee je desondanks toch dagelijks geconfronteerd wordt.

Als voorwerpen geen vaste plaats hebben, is het niet te verwonderen dat het huis op de lange duur meer op een container gaat lijken dan op een woning. Orde, netheid en overzichtelijkheid zijn toverwoorden om tot rust te komen, te ontstressen en een gezellige, aangename, rustige woning te verkrijgen. Hoe doe je dat?

– Richt een opslagruimte in, b.v. de kelder, de zolder, een aparte kamer waar enkel rekken staan en die je kan opvullen met reservespullen, of dingen die je niet zo vaak nodig hebt.

– Maak je living, slaapkamer en badkamer leeg en zorg dat enkel de heel noodzakelijke dingen kunnen gezien worden.

– Maak de kleuren niet te druk: beperk de kleuren en motieven en zorg voor een lichte verfrissende kleur: wit, lichtgroen, beige.

– Zorg voor voldoende planten in huis, want die brengen rust en sfeer. Kies planten die tegen een stootje kunnen en een weekend kunnen overleven zonder dat ze voortdurende verzorging nodig hebben.

– Zorg er voor dat in de ruimten voldoende licht naar binnen kan, want licht maakt vrolijk. Laat dus de overgordijnen niet altijd gesloten, ook als je er niet bent.

– Ruim de keuken op en zorg er voor dat er niets kan gezien worden van spullen, toestellen, producten als je er niet aan het werk bent.

– Wees oordeelkundig en ordentelijk in de koelkast: de koelste ruimte is onderaan. Leg daar de producten die het koelst moeten bewaard worden.

– Maak of koop rekjes, zodat je de kruiden alfabetisch kan rangschikken, dat zal je veel tijd besparen. Hetzelfde met medicijnen en preparaten in de badkamer.

– Leg geen rommel in de afwasbak van de keuken, maar was meteen af en berg op.

– Zeem geregeld de ruiten als ze vuil zijn, want vuile ruiten en spiegels zijn ongemerkt een bron van ergernis.

– En laat niets rondslingeren van kleding, sokken enz op zetels, banken en salontafeltjes. Hoogstens een paar boeken of tijdschriften die je elke dag wil raadplegen.

– Zorg voor een dagelijkse wandeling van een twintigtal minuutjes tot een half uur, dat zal je ontspannen.

Op die manier wordt je huis weer een thuis, zal je er gemakkelijk kunnen ontspannen en ontstressen en wordt je leven een heel stuk aangenamer.

En wil je toch een beetje hulp van de natuur? Dat kan met volgende tip: Passiflora van Fytobell. Een natuurlijk preparaat op basis van passiebloem, rustgevend en verkwikkend.

Je vindt Passibell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2899-953. Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde