nov 19, 2019 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Hoe maak je lekkere pompoensoep?

Elk seizoen heeft zijn charme, zowel in de natuur, voor de cultuur alsook aan tafel. En die tafelgewoonten kunnen ook een echte cultuur zijn.

Steeds meer bestaat de trend om voorkeur te geven aan groenten en vruchten, gewassen van het seizoen zelf. Dat betekent dat je in de winter geen aardbeien hoeft te zoeken en in de zomer geen kool. Elk seizoen heeft voor zijn recepten ook zijn eigen charme.

Omdat het nu volop het seizoen van de pompoenen is, kan je ze maar beter gebruiken voor een lekker recept, in de plaats van er grillige afschrikwekkende monstertjes met kaarsen van te maken.

Elk seizoen heeft zijn eigen charme, vooral ook aan tafel. Nu de winter nadert is het een ideale tijd om lekker van pompoen te genieten.

Pompoen is lekker, gezond en zeker voor de man die daardoor de gezondheid van de prostaat zal ondersteunen.

Natuurlijk kan je tientallen recepten bedenken of vinden met pompoen, maar we geven je hier alvast twee prima receptjes om pompoensoep te maken. Smakelijk eten!

Wat heb je nodig

 • Pompoenvlees oftewel het vruchtvlees van de pompoen
 • uien
 • bouillon of een bouillonblokje
 • zure room
 • olie, peper, zout, basilicum en wat maïzena en eventueel 1 teentje knoflook.

Hoe ga je te werk:

Uien pellen en in kleine stukjes snijden, schil van de pompoen verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.

Neem 1 eetlepel olie en laat hierin de uien fruiten tot ze goudgeel zien, indien je van knoflook houdt, kan je er het sap van 1 teentje aan toevoegen. Van zodra de uien goudgeel zijn, de pompoenblokjes toevoegen en even laten meebakken. Daarna moet je er de bouillon aan toevoegen en het geheel gedurende 30 minuten zacht laten koken. Daarna de soep mixen of zeven. De soep kruiden doe je met wat peper en zout en met verse of gedroogde basilicum. Meestal is de soep reeds dik van zichzelf, wil je ze echter nog dikker dan kan je ze binden met wat maïzena.

Als je de soep in de borden giet, kan je hier nog een lepel zure room aan toevoegen, dit ziet er niet alleen zeer professioneel uit, het smaakt nog lekker ook.

Pompoenmelksoep

Wat heb je nodig:

 • 750 gram pompoen
 • 2 liter melk
 • water
 • 300 gr. suiker
 • 1 pakje vanillebloem
 • 1 snuifje zout

Hoe ga je te werk:

Snijd de geschilde en uitgehaalde pompoenen in niet te grote blokjes, zet deze op met water en laat ze gaar koken. Als ze gaar zijn moet je ze mixen en er daarna de melk bijvoegen en het geheel weer aan de kook brengen, suiker aan toevoegen en het geheel binden met de vanillebloem. Smakelijk!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer

We worden langzaam vergiftigd

We weten allemaal dat de kwaliteit van de voeding ook de kwaliteit van onze gezondheid beïnvloedt en zelfs in belangrijke mate meebepaalt. Denk maar aan roken, de kwaliteit van de lucht, het fabrieksvoedsel, de bewerking van de basiselementen van de voeding. We eten...

Lees meer