nov 7, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Ook passief roken veroorzaakt ernstige oogletsels bij kinderen

Naarmate het aantal studies over het risico van roken toeneemt, vergroot ook de evidentie van de schadelijkheid ervan, zelfs van passief roken. Men weet nu al dat het rookgedrag van ouders, zowel van moeder als vader een hypotheek legt niet enkel op de gezondheid van kinderen, maar ook van kleinkinderen en zelfs van achterkleinkinderen. De schade wordt dus overgebracht naar het ongeboren nageslacht. Minstens drie volgende generaties zullen schade ondervinden van het gedrag van de ouders, in dit geval de overgrootouders, maar volgens sommige onderzoekers kunnen het er zelfs meer zijn.

Waar men vroeger dacht dat enkel longziekten en cardiovasculaire ziekten tot het risicodomein behoorden, heeft onderzoek aan de universiteit van Hong Kong aangetoond dat zelfs passief roken enorme schade toebrengt aan de kwaliteit van de ogen bij kinderen.

Ook passief roken is schadelijk voor kinderen. Onderzoek toont aan dat hun cardiovasculair risico enorm toeneemt evenals verminderde immuniteit, maar ook dat ze later te maken zullen krijgen met ernstige oogletsels.

Het is schrikbarend dat ook passief roken bij jonge kinderen funest is voor de toekomstige gezondheid van de ogen.

Het lijdt volgens een recente Amerikaanse studie aan de universiteit van Baltimore, geleid door Prof. Dr. Fernando Arevalo geen twijfel dat passief roken bij kinderen van rokende ouders of familieleden leidt tot systemische en oculaire ziekten. Dat betekent dat zowel de immuniteit van het kind als de ogen zullen geschaad worden.

Concreet komt het hierop neer: dat deze kinderen later een hoger risico op hart- en vaatziekten, plus verminderde immuniteit zullen ontwikkelen en ook meer te maken zullen krijgen met leeftijdsgebonden maculadegeneratie, cataract, glaucoom enz…

Deze studie werd trouwens bevestigd door Dr. Erin Walsh, codirecteur van kinderoftalmologie aan de New York Eye and Ear Infirmary at Mount Sinai.

Men weet nu nog niet of ook “vapen” de risico’s voor kinderen vergroot, maar in elke geval zal schade doorgegeven worden via het DNA dat beïnvloed wordt door nicotine.

Er is dus maar één enkele goede beslissing: niet roken, of er mee stoppen. En omdat “vapen” geen gezonde oplossing is, want er zijn in de USA alleen al meer dan 40 doden door “vapen”, kan best voor een natuurlijke oplossing worden gekozen waarbij geen enkele schade wordt toegebracht: Xantipex-spray van Fytobell, is een hulpmiddel en bestaat enkel uit doeltreffend samengestelde plantenextracten en is veilig.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer