nov 7, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Ook passief roken veroorzaakt ernstige oogletsels bij kinderen

Naarmate het aantal studies over het risico van roken toeneemt, vergroot ook de evidentie van de schadelijkheid ervan, zelfs van passief roken. Men weet nu al dat het rookgedrag van ouders, zowel van moeder als vader een hypotheek legt niet enkel op de gezondheid van kinderen, maar ook van kleinkinderen en zelfs van achterkleinkinderen. De schade wordt dus overgebracht naar het ongeboren nageslacht. Minstens drie volgende generaties zullen schade ondervinden van het gedrag van de ouders, in dit geval de overgrootouders, maar volgens sommige onderzoekers kunnen het er zelfs meer zijn.

Waar men vroeger dacht dat enkel longziekten en cardiovasculaire ziekten tot het risicodomein behoorden, heeft onderzoek aan de universiteit van Hong Kong aangetoond dat zelfs passief roken enorme schade toebrengt aan de kwaliteit van de ogen bij kinderen.

Ook passief roken is schadelijk voor kinderen. Onderzoek toont aan dat hun cardiovasculair risico enorm toeneemt evenals verminderde immuniteit, maar ook dat ze later te maken zullen krijgen met ernstige oogletsels.

Het is schrikbarend dat ook passief roken bij jonge kinderen funest is voor de toekomstige gezondheid van de ogen.

Het lijdt volgens een recente Amerikaanse studie aan de universiteit van Baltimore, geleid door Prof. Dr. Fernando Arevalo geen twijfel dat passief roken bij kinderen van rokende ouders of familieleden leidt tot systemische en oculaire ziekten. Dat betekent dat zowel de immuniteit van het kind als de ogen zullen geschaad worden.

Concreet komt het hierop neer: dat deze kinderen later een hoger risico op hart- en vaatziekten, plus verminderde immuniteit zullen ontwikkelen en ook meer te maken zullen krijgen met leeftijdsgebonden maculadegeneratie, cataract, glaucoom enz…

Deze studie werd trouwens bevestigd door Dr. Erin Walsh, codirecteur van kinderoftalmologie aan de New York Eye and Ear Infirmary at Mount Sinai.

Men weet nu nog niet of ook “vapen” de risico’s voor kinderen vergroot, maar in elke geval zal schade doorgegeven worden via het DNA dat beïnvloed wordt door nicotine.

Er is dus maar één enkele goede beslissing: niet roken, of er mee stoppen. En omdat “vapen” geen gezonde oplossing is, want er zijn in de USA alleen al meer dan 40 doden door “vapen”, kan best voor een natuurlijke oplossing worden gekozen waarbij geen enkele schade wordt toegebracht: Xantipex-spray van Fytobell, is een hulpmiddel en bestaat enkel uit doeltreffend samengestelde plantenextracten en is veilig.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waar komen die allergieën vandaan?

De allergieën swingen de pan uit en dit jaar zijn ze er echt ongewoon vroeg aan begonnen. Dat kwam doordat in januari al mooie dagen waren en de hazelaar de winter voor bekeken hield en het stuifmeel al liet ronddwarrelen. Daarom zijn de regendagen van de laatste tijd...

Lees meer

Eén op vijf heeft last van brandend maagzuur

Eén op de vijf mensen heeft last van brandend maagzuur, ook wel indigestie of reflux genoemd. Het zure maagsap uit de maag komt dan op een verkeerde plek terecht, namelijk de slokdarm. De slokdarm is niet bekleed met beschermende slijmvliezen zoals de maag, zodat de...

Lees meer

Levenslang goed horen: waar moet je op letten?

Horen zien en zwijgen, zegt het spreekwoord, maar mensen die het lastig hebben om te horen, kunnen er haast niet over zwijgen: het is werkelijk een van de meest vervelende problemen die je met de gezondheid kan voorhebben. De helft van het leven ontgaat je als je...

Lees meer

Hoofdluizen bij je kind: hoe pak je het aan?

In de Verenigde Staten - en hier zal dat niet veel verschillen - heeft één op vier schoolkinderen last van hoofdluis. Veel ouders kunnen er niet mee overweg en beschouwen de aandoening erger dan mazelen of griep. Ze weten ook niet goed hoe ze de kwaal moeten...

Lees meer