nov 29, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Vitamientjes tegen ochtendmisselijkheid

Zwangere vrouwen die aan ochtendmisselijkheid lijden, weten hoe miserabel ze zich tijdens de eerste drie maanden van hun zwangerschap kunnen voelen. De symptomen ontstaan door veranderende hormonenverhoudingen in het lichaam.

Ochtendmisselijkheid is een typisch verschijnsel bij zwangere vrouwen. Een beetje op de voeding letten, zoals koffie vermijden en hulp zoeken in de natuur: B-vitamines en Nasturtium.

Medicatie is niet aan te raden, maar de ongevaarlijk B 6 vitamine kan er ook wel overweg mee. Daarover kan je natuurlijk best met je arts overleggen want tot nog toe voelden artsen er weinig voor hun patiënten enige medicatie voor te schrijven, uit vrees voor de foetus. Die klachten kunnen evenwel op een veilige manier bestreden worden. Een Britse studie heeft immers aangetoond dat pyridoxine, oftewel vitamine B6, de misselijkheid en braakneigingen beduidend doet afnemen. Uiteraard is het verstandig wat kieskeurig te zijn met de keuze van voeding. Zo is het beter om geen koffie te drinken tijdens de zwangerschap. Je kan er hyperzenuwachtig en misselijk door worden. Ook Nasturtium is vriendelijk voor de opspelende maag. Denk daarbij aan Nasturan van Fytobell (in de apotheek met cnk-bestelcode 2991-479), zowel bij gestoorde spijsvertering als ochtendmisselijkheid.

HIER KOPEN

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waar komen die allergieën vandaan?

De allergieën swingen de pan uit en dit jaar zijn ze er echt ongewoon vroeg aan begonnen. Dat kwam doordat in januari al mooie dagen waren en de hazelaar de winter voor bekeken hield en het stuifmeel al liet ronddwarrelen. Daarom zijn de regendagen van de laatste tijd...

Lees meer

Eén op vijf heeft last van brandend maagzuur

Eén op de vijf mensen heeft last van brandend maagzuur, ook wel indigestie of reflux genoemd. Het zure maagsap uit de maag komt dan op een verkeerde plek terecht, namelijk de slokdarm. De slokdarm is niet bekleed met beschermende slijmvliezen zoals de maag, zodat de...

Lees meer

Levenslang goed horen: waar moet je op letten?

Horen zien en zwijgen, zegt het spreekwoord, maar mensen die het lastig hebben om te horen, kunnen er haast niet over zwijgen: het is werkelijk een van de meest vervelende problemen die je met de gezondheid kan voorhebben. De helft van het leven ontgaat je als je...

Lees meer

Hoofdluizen bij je kind: hoe pak je het aan?

In de Verenigde Staten - en hier zal dat niet veel verschillen - heeft één op vier schoolkinderen last van hoofdluis. Veel ouders kunnen er niet mee overweg en beschouwen de aandoening erger dan mazelen of griep. Ze weten ook niet goed hoe ze de kwaal moeten...

Lees meer