nov 29, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Vitamientjes tegen ochtendmisselijkheid

Zwangere vrouwen die aan ochtendmisselijkheid lijden, weten hoe miserabel ze zich tijdens de eerste drie maanden van hun zwangerschap kunnen voelen. De symptomen ontstaan door veranderende hormonenverhoudingen in het lichaam.

Ochtendmisselijkheid is een typisch verschijnsel bij zwangere vrouwen. Een beetje op de voeding letten, zoals koffie vermijden en hulp zoeken in de natuur: B-vitamines en Nasturtium.

Medicatie is niet aan te raden, maar de ongevaarlijk B 6 vitamine kan er ook wel overweg mee. Daarover kan je natuurlijk best met je arts overleggen want tot nog toe voelden artsen er weinig voor hun patiënten enige medicatie voor te schrijven, uit vrees voor de foetus. Die klachten kunnen evenwel op een veilige manier bestreden worden. Een Britse studie heeft immers aangetoond dat pyridoxine, oftewel vitamine B6, de misselijkheid en braakneigingen beduidend doet afnemen. Uiteraard is het verstandig wat kieskeurig te zijn met de keuze van voeding. Zo is het beter om geen koffie te drinken tijdens de zwangerschap. Je kan er hyperzenuwachtig en misselijk door worden. Ook Nasturtium is vriendelijk voor de opspelende maag. Denk daarbij aan Nasturan van Fytobell (in de apotheek met cnk-bestelcode 2991-479), zowel bij gestoorde spijsvertering als ochtendmisselijkheid.

HIER KOPEN

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer