nov 29, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Vitamientjes tegen ochtendmisselijkheid

Zwangere vrouwen die aan ochtendmisselijkheid lijden, weten hoe miserabel ze zich tijdens de eerste drie maanden van hun zwangerschap kunnen voelen. De symptomen ontstaan door veranderende hormonenverhoudingen in het lichaam.

Ochtendmisselijkheid is een typisch verschijnsel bij zwangere vrouwen. Een beetje op de voeding letten, zoals koffie vermijden en hulp zoeken in de natuur: B-vitamines en Nasturtium.

Medicatie is niet aan te raden, maar de ongevaarlijk B 6 vitamine kan er ook wel overweg mee. Daarover kan je natuurlijk best met je arts overleggen want tot nog toe voelden artsen er weinig voor hun patiënten enige medicatie voor te schrijven, uit vrees voor de foetus. Die klachten kunnen evenwel op een veilige manier bestreden worden. Een Britse studie heeft immers aangetoond dat pyridoxine, oftewel vitamine B6, de misselijkheid en braakneigingen beduidend doet afnemen. Uiteraard is het verstandig wat kieskeurig te zijn met de keuze van voeding. Zo is het beter om geen koffie te drinken tijdens de zwangerschap. Je kan er hyperzenuwachtig en misselijk door worden. Ook Nasturtium is vriendelijk voor de opspelende maag. Denk daarbij aan Nasturan van Fytobell (in de apotheek met cnk-bestelcode 2991-479), zowel bij gestoorde spijsvertering als ochtendmisselijkheid.

HIER KOPEN

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom krijgen zoveel mensen een depressie?

Het woord “depressie” alleen al zou je depressief kunnen maken. Het is geen leuke term, niet voor het weerbeeld, niet voor het gemoed en de levenskwaliteit van wie er mee te maken heeft. Bovendien heeft niet enkel invloed om het presteren, het werk en het geluk, maar...

Lees meer