nov 29, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Vitamientjes tegen ochtendmisselijkheid

Zwangere vrouwen die aan ochtendmisselijkheid lijden, weten hoe miserabel ze zich tijdens de eerste drie maanden van hun zwangerschap kunnen voelen. De symptomen ontstaan door veranderende hormonenverhoudingen in het lichaam.

Ochtendmisselijkheid is een typisch verschijnsel bij zwangere vrouwen. Een beetje op de voeding letten, zoals koffie vermijden en hulp zoeken in de natuur: B-vitamines en Nasturtium.

Medicatie is niet aan te raden, maar de ongevaarlijk B 6 vitamine kan er ook wel overweg mee. Daarover kan je natuurlijk best met je arts overleggen want tot nog toe voelden artsen er weinig voor hun patiënten enige medicatie voor te schrijven, uit vrees voor de foetus. Die klachten kunnen evenwel op een veilige manier bestreden worden. Een Britse studie heeft immers aangetoond dat pyridoxine, oftewel vitamine B6, de misselijkheid en braakneigingen beduidend doet afnemen. Uiteraard is het verstandig wat kieskeurig te zijn met de keuze van voeding. Zo is het beter om geen koffie te drinken tijdens de zwangerschap. Je kan er hyperzenuwachtig en misselijk door worden. Ook Nasturtium is vriendelijk voor de opspelende maag. Denk daarbij aan Nasturan van Fytobell (in de apotheek met cnk-bestelcode 2991-479), zowel bij gestoorde spijsvertering als ochtendmisselijkheid.

HIER KOPEN

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer

We worden langzaam vergiftigd

We weten allemaal dat de kwaliteit van de voeding ook de kwaliteit van onze gezondheid beïnvloedt en zelfs in belangrijke mate meebepaalt. Denk maar aan roken, de kwaliteit van de lucht, het fabrieksvoedsel, de bewerking van de basiselementen van de voeding. We eten...

Lees meer