nov 9, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Waarom leven vrouwen nu minder lang?

Vooral roken bezorgt hen “mannenziekten”

Het is bijna onwezenlijk, maar gisteren raakte bekend dat vrouwen stilaan hun voorsprong in levensverwachting tegenover de mannen aan het verliezen zijn. In de jaren tachtig was dit nog een voordeel van zeven tot acht jaar maar dat is intussen fel geslonken tot amper vier jaar. Dat betekent dat jongens die in 2017 geboren zijn gemiddeld 80,3 jaar zullen worden, terwijl dat voor meisjes 84,4 jaar wordt. Weliswaar nog altijd een voorsprong, maar de jongens zijn het voordeel aan het inhalen, langzaam, maar zeker! En zo langzaam is dat nu ook weer niet.

Hoe komt dat?

Je zou het kunnen toejuichen dat de gemiddelde leeftijd van de man stijgt, maar dat enthousiasme moet meteen afgeblokt worden omdat de gemiddelde leeftijd bij vrouwen daalt.

De verklaring is eenvoudig, maar verontrustend zoals prof. Dr. Patrick Deboosere het uitdrukte: “De vrouwen zijn de slechte levensgewoonten van de mannen aan het imiteren of overnemen, terwijl de mannen zelf gezonder beginnen te leven”.

Vrouwen hebben jammer genoeg de slechte gewoonten van mannen overgenomen: roken bijvoorbeeld. Daardoor vermindert hun levensverwachting en stijgt het aantal gevallen van longkanker en cardiovasculaire aandoeningen bij vrouwen bliksemsnel.

De prof die doceert aan de VUB zei dat het vooral te wijten is aan het tabaksgebruik van vrouwen en het gebruik van alcohol dat zorgt voor een drastische verlaging van de levenskwaliteit en de levensverwachting. In de jaren 50 en 60 waren 9 van de tien mannen rokers, terwijl dat voor vrouwen slechts 1 op de tien was. Een groot verschil. Mannen hadden toen ook gevaarlijke beroepen die de gezondheid aantastten: mijnwerker bijvoorbeeld en ook in de bouw waar asbest gebruikt werd was dat het geval. Thans hebben vrouwen gelijke kansen en gelijke beroepen die veel minder gevaarlijk zijn, en dat is maar goed ook en terecht, maar de vrouwen hebben wel de ongezonde levensgewoonte van vroeger van de mannen overgenomen: zo is roken bijvoorbeeld een emancipatiedrug voor vrouwen geworden. Kijk naar de schoolomgeving: hoeveel jonge meisjes en vrouwen lopen niet al rokend door de straten?

Vroeger was de sterfte vanwege longkanker bij mannen 1 op 10 en bij vrouwen 1 op 100, terwijl nu voor vrouwen longkanker samen met borstkanker de voornaamste doodsoorzaak geworden is.

Jonge vrouwen geloven het misschien niet en ze luisteren niet naar de raad van dokters, maar het probleem vertaalt zich pas na 20 tot 30 jaar en dan is het te laat.

“Vapen” is trouwens geen oplossing, want je blijft nicotine in het lichaam pompen en bestendigt op die manier de verslaving. Recent kwam de e-sigaret bijzonder negatief in het nieuws naar aanleiding van de meer dan 40 doden in de USA alleen al, om van de duizenden onomkeerbare longziekten door de e-sigaret maar te zwijgen. In de Verenigde Staten is daarom de verkoop van de e-sigaret in sommige staten verboden, terwijl er hier nog dapper reclame voor wordt gemaakt en in Frankrijk zelfs “vape-clubs” ontstaan zijn, uiteraard gesponsord en aangemoedigd door de “vape-industrie”.

Daarom krijgen jonge mensen van prof. Deboosere de raad: begin niet meer met roken of breek er zo snel mogelijk mee en begin niet met drinken van alcohol, want de combinatie van die twee is dodelijk!

Wat staat je dan te doen? Uiteraard moet je gezond leven, eten en drinken en bewegen, maar om van het roken af te geraken is dat een ander paar mouwen.

Gelukkig is er een gezond, compleet natuurlijk middel dat enkel uit plantenextracten bestaat en onder de vorm van een spray wordt aangeboden. Het werkt in op het centrum van de hersenen waar de verslavende rookhonger vastzit. Even sprayen en de rookhonger ebt weg: Xantipex van Fytobell. Je vindt Xantipex in apotheken met CNK-bestelnummer: 3271-459. Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Breek met tabak voor het te laat is!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Beter slapen door te vermageren

Roken is zowat de standaard van ongezond leven en alles wat ongezond is, wordt daarmee vergeleken. Zo wordt bijvoorbeeld gesteld dat “zitten”, het nieuwe roken is, omdat veel mensen met een kantoorbaan te weinig bewegen en daarmee betalen voor hun gezondheid. Niet...

Lees meer

Hoe kun je gezond vermageren?

Talrijk zijn de patiënten die willen vermageren. Er zijn organisaties die er fortuinen aan verdienen, terwijl de resultaten eigenlijk volkomen afhangen van de inzet en vooral ook de kennis van de persoon zelf die wat minder gewicht op de weegschaal wil aflezen. Er is...

Lees meer

Hoe je cholesterol perfect beheersen?

In tegenstelling tot wat velen denken wordt cholesterol niet vooral aangebracht door de voeding. Het is het lichaam zelf die deze belangrijke stof grotendeels aanmaakt. Dat betekent ook dat cholesterol heel belangrijk is voor het lichaam: hormonen, hersenen, enz. Je...

Lees meer

Kun je ook te gezond eten?

De Europese gemeenschap is ons een loer aan het draaien: steeds meer voedsel mag genetisch gemanipuleerd worden en men hoeft daarover de consument niet in te lichten. Op wiens maat en voordeel is dit “recept” dan wel geschreven? Je kunt ook te veel met gezond eten...

Lees meer

Beweging en nuttig werk helpt depressieve patiënt

De problemen stapelen zich op. Niet te verwonderen dat veel mensen depressief worden. Niet iedereen heeft dezelfde spankracht en kan er voluit tegenop. Daar kun je wel wat aan doen. Veel mensen voelen zich depressief. Zinvol werk, beweging en Hyperibell kunnen daar...

Lees meer