nov 9, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Waarom leven vrouwen nu minder lang?

Vooral roken bezorgt hen “mannenziekten”

Het is bijna onwezenlijk, maar gisteren raakte bekend dat vrouwen stilaan hun voorsprong in levensverwachting tegenover de mannen aan het verliezen zijn. In de jaren tachtig was dit nog een voordeel van zeven tot acht jaar maar dat is intussen fel geslonken tot amper vier jaar. Dat betekent dat jongens die in 2017 geboren zijn gemiddeld 80,3 jaar zullen worden, terwijl dat voor meisjes 84,4 jaar wordt. Weliswaar nog altijd een voorsprong, maar de jongens zijn het voordeel aan het inhalen, langzaam, maar zeker! En zo langzaam is dat nu ook weer niet.

Hoe komt dat?

Je zou het kunnen toejuichen dat de gemiddelde leeftijd van de man stijgt, maar dat enthousiasme moet meteen afgeblokt worden omdat de gemiddelde leeftijd bij vrouwen daalt.

De verklaring is eenvoudig, maar verontrustend zoals prof. Dr. Patrick Deboosere het uitdrukte: “De vrouwen zijn de slechte levensgewoonten van de mannen aan het imiteren of overnemen, terwijl de mannen zelf gezonder beginnen te leven”.

Vrouwen hebben jammer genoeg de slechte gewoonten van mannen overgenomen: roken bijvoorbeeld. Daardoor vermindert hun levensverwachting en stijgt het aantal gevallen van longkanker en cardiovasculaire aandoeningen bij vrouwen bliksemsnel.

De prof die doceert aan de VUB zei dat het vooral te wijten is aan het tabaksgebruik van vrouwen en het gebruik van alcohol dat zorgt voor een drastische verlaging van de levenskwaliteit en de levensverwachting. In de jaren 50 en 60 waren 9 van de tien mannen rokers, terwijl dat voor vrouwen slechts 1 op de tien was. Een groot verschil. Mannen hadden toen ook gevaarlijke beroepen die de gezondheid aantastten: mijnwerker bijvoorbeeld en ook in de bouw waar asbest gebruikt werd was dat het geval. Thans hebben vrouwen gelijke kansen en gelijke beroepen die veel minder gevaarlijk zijn, en dat is maar goed ook en terecht, maar de vrouwen hebben wel de ongezonde levensgewoonte van vroeger van de mannen overgenomen: zo is roken bijvoorbeeld een emancipatiedrug voor vrouwen geworden. Kijk naar de schoolomgeving: hoeveel jonge meisjes en vrouwen lopen niet al rokend door de straten?

Vroeger was de sterfte vanwege longkanker bij mannen 1 op 10 en bij vrouwen 1 op 100, terwijl nu voor vrouwen longkanker samen met borstkanker de voornaamste doodsoorzaak geworden is.

Jonge vrouwen geloven het misschien niet en ze luisteren niet naar de raad van dokters, maar het probleem vertaalt zich pas na 20 tot 30 jaar en dan is het te laat.

“Vapen” is trouwens geen oplossing, want je blijft nicotine in het lichaam pompen en bestendigt op die manier de verslaving. Recent kwam de e-sigaret bijzonder negatief in het nieuws naar aanleiding van de meer dan 40 doden in de USA alleen al, om van de duizenden onomkeerbare longziekten door de e-sigaret maar te zwijgen. In de Verenigde Staten is daarom de verkoop van de e-sigaret in sommige staten verboden, terwijl er hier nog dapper reclame voor wordt gemaakt en in Frankrijk zelfs “vape-clubs” ontstaan zijn, uiteraard gesponsord en aangemoedigd door de “vape-industrie”.

Daarom krijgen jonge mensen van prof. Deboosere de raad: begin niet meer met roken of breek er zo snel mogelijk mee en begin niet met drinken van alcohol, want de combinatie van die twee is dodelijk!

Wat staat je dan te doen? Uiteraard moet je gezond leven, eten en drinken en bewegen, maar om van het roken af te geraken is dat een ander paar mouwen.

Gelukkig is er een gezond, compleet natuurlijk middel dat enkel uit plantenextracten bestaat en onder de vorm van een spray wordt aangeboden. Het werkt in op het centrum van de hersenen waar de verslavende rookhonger vastzit. Even sprayen en de rookhonger ebt weg: Xantipex van Fytobell. Je vindt Xantipex in apotheken met CNK-bestelnummer: 3271-459. Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Breek met tabak voor het te laat is!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waar komen die allergieën vandaan?

De allergieën swingen de pan uit en dit jaar zijn ze er echt ongewoon vroeg aan begonnen. Dat kwam doordat in januari al mooie dagen waren en de hazelaar de winter voor bekeken hield en het stuifmeel al liet ronddwarrelen. Daarom zijn de regendagen van de laatste tijd...

Lees meer

Eén op vijf heeft last van brandend maagzuur

Eén op de vijf mensen heeft last van brandend maagzuur, ook wel indigestie of reflux genoemd. Het zure maagsap uit de maag komt dan op een verkeerde plek terecht, namelijk de slokdarm. De slokdarm is niet bekleed met beschermende slijmvliezen zoals de maag, zodat de...

Lees meer

Levenslang goed horen: waar moet je op letten?

Horen zien en zwijgen, zegt het spreekwoord, maar mensen die het lastig hebben om te horen, kunnen er haast niet over zwijgen: het is werkelijk een van de meest vervelende problemen die je met de gezondheid kan voorhebben. De helft van het leven ontgaat je als je...

Lees meer

Hoofdluizen bij je kind: hoe pak je het aan?

In de Verenigde Staten - en hier zal dat niet veel verschillen - heeft één op vier schoolkinderen last van hoofdluis. Veel ouders kunnen er niet mee overweg en beschouwen de aandoening erger dan mazelen of griep. Ze weten ook niet goed hoe ze de kwaal moeten...

Lees meer