dec 5, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Is koffie nu goed of slecht?

Over koffie is al heel wat te doen geweest. Vroeger werd koffie verketterd en werd als “slecht voor het hart” omschreven en nu de laatste tijd is het zelfs uitstekend voor het hart en de bloedsomloop en vermindert het de kans op hartinfarct, beroerte, diabetes en jicht. Koffie bevat antioxidanten en zoals we weten zijn die goed voor de gezondheid om vrije radicalen te neutraliseren.

Koffie is gezond, maar vrouwen die te veel koffie drinken zouden moeilijker in verwachting geraken.

Eén artikel in de American Journal of Epidemiology verwijst naar een onderzoek aan de John Hopkins universiteit. Uit de resultaten ervan valt af te lezen dat de consumptie van meer dan driehonderd milligram cafeïne – wat overeenkomt met drie kopjes koffie – de maandelijkse kans op bevruchting met zesentwintig procent doet afnemen. Het is dus heel waarschijnlijk dat vrouwen die meer dan drie koppen koffie per dag drinken, minder snel zwanger zullen worden dan andere vrouwen. Maar voor de rest blijft het natuurlijk een gezonde drank. En natuurlijk ook een lekkere drank!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zo kun je scoliose voorkomen en rugpijn verminderen

Scoliose is een veel voorkomend probleem. Het kan op elke leeftijd beginnen of waargenomen worden en betreft een scheefstand van de ruggengraat. In de plaats van dat de ruggengraat kaarsrecht zou zijn, heeft die een zigzag of S-vorm. Dat kan beginnen van in de jeugd...

Lees meer

De tien geboden voor een gezonde zwangerschap

Een gezonde baby krijgen is de droom van elke jonge moeder. Er worden over zwangerschap en kinderen krijgen veel praatjes verkocht, vooral bakerpraatjes, maar hoe kan een aanstaande moeder zich best gedragen om met de meeste kans een gezonde, welgeschapen baby ter...

Lees meer

DARMKWALEN: vaak is de ziel ziek

Darmklachten komen bijzonder veel voor. Als je bedorven voedsel hebt gegeten, overdadig hebt getafeld, te koud hebt gegeten of ijsgekoelde dranken zomaar naar binnen hebt gegoten, diepvrieskost zonder ontdooien op uw bord kreeg of besmet ijs hebt gegeten, zelfs gewoon...

Lees meer