dec 5, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Is koffie nu goed of slecht?

Over koffie is al heel wat te doen geweest. Vroeger werd koffie verketterd en werd als “slecht voor het hart” omschreven en nu de laatste tijd is het zelfs uitstekend voor het hart en de bloedsomloop en vermindert het de kans op hartinfarct, beroerte, diabetes en jicht. Koffie bevat antioxidanten en zoals we weten zijn die goed voor de gezondheid om vrije radicalen te neutraliseren.

Koffie is gezond, maar vrouwen die te veel koffie drinken zouden moeilijker in verwachting geraken.

Eén artikel in de American Journal of Epidemiology verwijst naar een onderzoek aan de John Hopkins universiteit. Uit de resultaten ervan valt af te lezen dat de consumptie van meer dan driehonderd milligram cafeïne – wat overeenkomt met drie kopjes koffie – de maandelijkse kans op bevruchting met zesentwintig procent doet afnemen. Het is dus heel waarschijnlijk dat vrouwen die meer dan drie koppen koffie per dag drinken, minder snel zwanger zullen worden dan andere vrouwen. Maar voor de rest blijft het natuurlijk een gezonde drank. En natuurlijk ook een lekkere drank!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer