dec 5, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Is koffie nu goed of slecht?

Over koffie is al heel wat te doen geweest. Vroeger werd koffie verketterd en werd als “slecht voor het hart” omschreven en nu de laatste tijd is het zelfs uitstekend voor het hart en de bloedsomloop en vermindert het de kans op hartinfarct, beroerte, diabetes en jicht. Koffie bevat antioxidanten en zoals we weten zijn die goed voor de gezondheid om vrije radicalen te neutraliseren.

Koffie is gezond, maar vrouwen die te veel koffie drinken zouden moeilijker in verwachting geraken.

Eén artikel in de American Journal of Epidemiology verwijst naar een onderzoek aan de John Hopkins universiteit. Uit de resultaten ervan valt af te lezen dat de consumptie van meer dan driehonderd milligram cafeïne – wat overeenkomt met drie kopjes koffie – de maandelijkse kans op bevruchting met zesentwintig procent doet afnemen. Het is dus heel waarschijnlijk dat vrouwen die meer dan drie koppen koffie per dag drinken, minder snel zwanger zullen worden dan andere vrouwen. Maar voor de rest blijft het natuurlijk een gezonde drank. En natuurlijk ook een lekkere drank!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Vis beschermt je hart

Mensen die tweemaal per week vette vis (makreel, haring, zalm, sardines) eten, hebben een veel kleinere kans op het dichtslibben van de bloedvaten en op hart- en vaatziekten. Daarnaast beschermen de aanwezige vetzuren ook tegen de ziekte van Alzheimer en een bepaalde...

Lees meer

Meer fruit eten, is langer en gezonder leven

Eet jij weinig fruit? Wanneer je dagelijks wat extra fruit gebruikt, loop je 20% minder risico om vroeg te overlijden. Hoogleraar volksgezondheid, dr. Kay-Tee Khaw van de universiteit van Cambridge onderzocht de voedingsgewoonten, chronische ziekten en sterfte van...

Lees meer

Beter slapen door te vermageren

Roken is zowat de standaard van ongezond leven en alles wat ongezond is, wordt daarmee vergeleken. Zo wordt bijvoorbeeld gesteld dat “zitten”, het nieuwe roken is, omdat veel mensen met een kantoorbaan te weinig bewegen en daarmee betalen voor hun gezondheid. Niet...

Lees meer

Hoe kun je gezond vermageren?

Talrijk zijn de patiënten die willen vermageren. Er zijn organisaties die er fortuinen aan verdienen, terwijl de resultaten eigenlijk volkomen afhangen van de inzet en vooral ook de kennis van de persoon zelf die wat minder gewicht op de weegschaal wil aflezen. Er is...

Lees meer

Hoe je cholesterol perfect beheersen?

In tegenstelling tot wat velen denken wordt cholesterol niet vooral aangebracht door de voeding. Het is het lichaam zelf die deze belangrijke stof grotendeels aanmaakt. Dat betekent ook dat cholesterol heel belangrijk is voor het lichaam: hormonen, hersenen, enz. Je...

Lees meer