dec 5, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Is koffie nu goed of slecht?

Over koffie is al heel wat te doen geweest. Vroeger werd koffie verketterd en werd als “slecht voor het hart” omschreven en nu de laatste tijd is het zelfs uitstekend voor het hart en de bloedsomloop en vermindert het de kans op hartinfarct, beroerte, diabetes en jicht. Koffie bevat antioxidanten en zoals we weten zijn die goed voor de gezondheid om vrije radicalen te neutraliseren.

Koffie is gezond, maar vrouwen die te veel koffie drinken zouden moeilijker in verwachting geraken.

Eén artikel in de American Journal of Epidemiology verwijst naar een onderzoek aan de John Hopkins universiteit. Uit de resultaten ervan valt af te lezen dat de consumptie van meer dan driehonderd milligram cafeïne – wat overeenkomt met drie kopjes koffie – de maandelijkse kans op bevruchting met zesentwintig procent doet afnemen. Het is dus heel waarschijnlijk dat vrouwen die meer dan drie koppen koffie per dag drinken, minder snel zwanger zullen worden dan andere vrouwen. Maar voor de rest blijft het natuurlijk een gezonde drank. En natuurlijk ook een lekkere drank!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer