dec 24, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Olijfolie, ideaal tegen kloven en Frangula tegen verstopping

Heel merkwaardig: het is nog geen winter (denk aan de temperatuur) en toch hebben veel mensen last van typisch winterse kwaaltjes: gekloven hielen, kloven in duim en wijsvinger. Dat kan erg pijnlijk zijn en vooral als je dan met de handen in vloeistoffen zit of moet werken, of gewoon bij het huishouden zoals de afwas en de was, blijven de kloven, worden ze dieper en beginnen ze nog meer pijn te doen.

Je denkt: ik ga een warm bad nemen en dan zal ik er minder last van hebben… maar dat is maar de helft van de waarheid. Je hebt er minder last van zolang je in bad blijft, maar korte tijd daarna zullen de kloven in alle hevigheid opspelen en nog meer pijn gaan doen. De reden: dehydratatie, want warme baden en warme voetbaden maken dat de huid nog minder vocht gaat bevatten en dat is de oorzaak.

Winterweer veroorzaakt gemakkelijker uitdroging van de huid met kloven tot gevolg. Je kan de huid gemakkelijk hydrateren met Aloë Veracrème van Ellen Dee. Maar uitdroging is ook nadelig voor de stoelgang. Frangulabiose helpt daarbij.

Wat kan je eraan doen? Om te beginnen moet je het lichaam van binnenuit hydrateren en dat betekent voldoende water drinken. Voor de gezondheid is het belangrijk dat je dagelijks minstens anderhalve en beter nog twee liter water drinkt. Als je inspanningen doet, mag dat nog meer zijn: 2,5 tot 3 liter water.

Verder moet je er voor zorgen dat de huid zijn vocht kan bewaren. Dat betekent dat je de huid moet afschermen en dat kan je doen door middel van een eenvoudige crème, vaseline, vocht inbrengende crème zoals Aloë Vera van Ellen Dee, maar ook doodgewoon olijfolie is daarvoor geschikt.

Hoe ga je tewerk? Doop driemaal per dag de gekloven duimen in een potje met olijfolie. Je zal merken dat de pijn gauw weggaat, maar na een aantal dagen is de “kloof” gedicht en zal niet meer terug komen als je de olijfolie blijft gebruiken.

Op die manier kan je ook puisten op een eenvoudige en natuurlijke manier behandelen.

Als je elke dag één dessertlepel van deze olie inneemt is dit ook uitstekend voor de stoelgang, ook tabletten van biergist stimuleren de stoelgang evenals Frangula. Denk daarbij aan Frangulabiose van Fytobell, nog beter omdat er ook probiotica aan toegevoegd zijn, wat de darmflora helemaal saneert.

Je vindt Frangulabiose van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 1744-317, en Aloë Vera-crème van Ellen Dee met CNK-nummer bestelnummer 2885-390.

Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer

Wie zijn bioklok respecteert, leeft langer

De helft van de volwassen bevolking slaapt door middel van slaappillen. Dat is geen goede evolutie, want normaal moet na een dagje werken, de slaap als een welgekomen geschenk bezit van ons nemen. Slaap is nodig, dat hebben we al heel wat keren onderstreept. Het is...

Lees meer

Mooier, jonger en gezonder dankzij honing

De bijen zijn tegenwoordig dagelijks in het nieuws. Niet zozeer omdat het een gezond natuurproduct is, maar vooral omdat de Aziatische hoornaars zich tegoed doet aan onze bijen. En als we die zijn gang laten gaan, kan dat uitdraaien op een ramp. En de bijen zorgen...

Lees meer