dec 24, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Olijfolie, ideaal tegen kloven en Frangula tegen verstopping

Heel merkwaardig: het is nog geen winter (denk aan de temperatuur) en toch hebben veel mensen last van typisch winterse kwaaltjes: gekloven hielen, kloven in duim en wijsvinger. Dat kan erg pijnlijk zijn en vooral als je dan met de handen in vloeistoffen zit of moet werken, of gewoon bij het huishouden zoals de afwas en de was, blijven de kloven, worden ze dieper en beginnen ze nog meer pijn te doen.

Je denkt: ik ga een warm bad nemen en dan zal ik er minder last van hebben… maar dat is maar de helft van de waarheid. Je hebt er minder last van zolang je in bad blijft, maar korte tijd daarna zullen de kloven in alle hevigheid opspelen en nog meer pijn gaan doen. De reden: dehydratatie, want warme baden en warme voetbaden maken dat de huid nog minder vocht gaat bevatten en dat is de oorzaak.

Winterweer veroorzaakt gemakkelijker uitdroging van de huid met kloven tot gevolg. Je kan de huid gemakkelijk hydrateren met Aloë Veracrème van Ellen Dee. Maar uitdroging is ook nadelig voor de stoelgang. Frangulabiose helpt daarbij.

Wat kan je eraan doen? Om te beginnen moet je het lichaam van binnenuit hydrateren en dat betekent voldoende water drinken. Voor de gezondheid is het belangrijk dat je dagelijks minstens anderhalve en beter nog twee liter water drinkt. Als je inspanningen doet, mag dat nog meer zijn: 2,5 tot 3 liter water.

Verder moet je er voor zorgen dat de huid zijn vocht kan bewaren. Dat betekent dat je de huid moet afschermen en dat kan je doen door middel van een eenvoudige crème, vaseline, vocht inbrengende crème zoals Aloë Vera van Ellen Dee, maar ook doodgewoon olijfolie is daarvoor geschikt.

Hoe ga je tewerk? Doop driemaal per dag de gekloven duimen in een potje met olijfolie. Je zal merken dat de pijn gauw weggaat, maar na een aantal dagen is de “kloof” gedicht en zal niet meer terug komen als je de olijfolie blijft gebruiken.

Op die manier kan je ook puisten op een eenvoudige en natuurlijke manier behandelen.

Als je elke dag één dessertlepel van deze olie inneemt is dit ook uitstekend voor de stoelgang, ook tabletten van biergist stimuleren de stoelgang evenals Frangula. Denk daarbij aan Frangulabiose van Fytobell, nog beter omdat er ook probiotica aan toegevoegd zijn, wat de darmflora helemaal saneert.

Je vindt Frangulabiose van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 1744-317, en Aloë Vera-crème van Ellen Dee met CNK-nummer bestelnummer 2885-390.

Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zo kun je scoliose voorkomen en rugpijn verminderen

Scoliose is een veel voorkomend probleem. Het kan op elke leeftijd beginnen of waargenomen worden en betreft een scheefstand van de ruggengraat. In de plaats van dat de ruggengraat kaarsrecht zou zijn, heeft die een zigzag of S-vorm. Dat kan beginnen van in de jeugd...

Lees meer

De tien geboden voor een gezonde zwangerschap

Een gezonde baby krijgen is de droom van elke jonge moeder. Er worden over zwangerschap en kinderen krijgen veel praatjes verkocht, vooral bakerpraatjes, maar hoe kan een aanstaande moeder zich best gedragen om met de meeste kans een gezonde, welgeschapen baby ter...

Lees meer

DARMKWALEN: vaak is de ziel ziek

Darmklachten komen bijzonder veel voor. Als je bedorven voedsel hebt gegeten, overdadig hebt getafeld, te koud hebt gegeten of ijsgekoelde dranken zomaar naar binnen hebt gegoten, diepvrieskost zonder ontdooien op uw bord kreeg of besmet ijs hebt gegeten, zelfs gewoon...

Lees meer