Zo verwijder je gemakkelijk lijm van je handen

Ook een beetje doe-het-zelver? Als we de slogans mogen geloven, dan doe je het zelf beter dan als je het laat doen. Daar hebben we soms zo onze ideeën over. Maar wat wel een feit is: af en toe eindigt de klus in klunswerk. Er is maar één lettertje verschil, maar wel een wereld van verschil.

Goed nadenken kan veel ellende voorkomen en … vooral afdekken, afplakken en reiniger bij de hand hebben. Op die manier kan je voorkomen dat het doe-het-zelf-werk verprutst wordt door spatten, verfresten en lijmdotten.

Je geniet dubbel van een klus of van een herstelling, als je zelf de zaak hebt geklaard. Natuurlijk word je dan ook wel geconfronteerd met de nadelen zoals troep of lijmresten op je handen, maar dat is gemakkelijk op te lossen.

Maar het is zelfs nog erger als niet enkel je muren, vloer of deuren en ramen onder de spatten zitten, ook je handen moeten er dikwijls de gevolgen van dragen.

Neem nu bijvoorbeeld lijm. Natuurlijk heb je tegenwoordig veel soorten lijm voor allerlei klussen. Verstandig is als je wegwerphandschoenen draagt. Die bestaan tegenwoordig in allerlei maten en zijn zo nauw aansluitend tegen de huid, dat je eigenlijk niet meer voelt dat je ze aanhebt. Dat kan veel miserie en troep op de vingers en de handen voorkomen.

Maar toch gebeurt het nog al te vaak dat de handen vol lijmresten zitten en die krijg je er niet altijd gemakkelijk van af. Liefst zo snel mogelijk ingrijpen en dat doe je best met ongevaarlijke middelen, want je kan uiteraard thinners of aceton gebruiken en vaak is dat doeltreffend, maar niet erg gezond.

Is er een alternatief? Jazeker. Bij sommige lijmen krijg je het spul er gemakkelijk af met olie of boter. Even de handen insmeren ermee en nadien onder warm water en het probleem is opgelost. Secondelijm moet je meteen verwijderen met heel warm water. ONMIDDELLIJK, want anders lukt het niet meer. Maar andere lijmen kun je meestal wel gemakkelijk verwijderen als je er eerst kruipolie (zoals WD 40) op spuit. Nadien zeep en warm water. Grondig naspoelen uiteraard! Maar begin vooral niet eerst met zeep en water, want dan maak je het alleen maar erger. Gewoon kruipolie erop en de zaak is weer klaar.

Op die manier beleef je natuurlijk dubbel plezier van je klusserswerk.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder kans op griep deze winter? Hoezo?

Griep is een erg besmettelijke ziekte en wordt overgebracht door een virus. Je kunt het een beetje vergelijken met Covid, dat ook afkomstig is van een virus, maar aan griep zijn we wel al wat meer gewend. Velen hebben antistoffen opgebouwd, maar zoals alle virussen...

Lees meer

Hoge bloeddruk: de geniepige doder

We zijn eigenlijk niet goed bezig. Slapeloosheid, stress, burn-out, agressie, problemen, vrees en angsten, zelfs existentiële angst, onzekerheid over de toekomst, sterfgevallen in de familie, langdurige ziekten, pandemieën, winter en winterziekten… het zijn allemaal...

Lees meer

Vertroetel je metabolisme en leef langer

Wie herinnert zich niet de fameuze uitspraken van wijlen dokter Herman Lecompte, die beweerde dat hij duizend jaar kon worden; Het geheim: de afbraak stoppen door middel van vitamines en antioxidanten, want daar lag het geheim van een lang en gezond leven. Eigenlijk...

Lees meer