Zo zal je lavabo niet meer dof worden

Zeepresten, tandpasta, scheerschuim, zeep, shampoo: het zijn allemaal oorzaken van het dof worden van je lavabo in de badkamer. Hetzelfde fenomeen met het wasbekken in de toiletruimte. Je kan ze uiteraard niet ongebruikt laten om het dof worden te vermijden, maar je kan wel een paar trucjes toepassen om ze altijd glanzend en zo goed als nieuw te bewaren.

Wat je beslist moet vermijden is om met een harde schuurborstel en schuurcrème aan het werk te gaan. Niet alle lavabo’s zijn daartegen bestand. Sommige bestaan uit geëmailleerd gietijzer en je zou ze op die manier onherroepelijk kunnen beschadigen.

Als je lavabo dof geworden is door gebruik van zeep, shampoo, scheerschuim enz… dan kan een klein trucje soms wonderen verrichten.

Om ze schoon te maken kan je wel met een zachte spons en tandpasta proberen. Heel lichtjes wrijven, maar wel langdurig, tot de glans weerkeert. Ook een goede methode: ‘s avonds de lavabo bestuiven met azijn (bijvoorbeeld met een broesspuit) en er dan natriumbicarbonaat overheen strooien. ’s Anderendaags kan je zonder moeite alle vuil verwijderen.

Natuurlijk blijft je lavabo niet schoon als je hem dagelijks gebruikt, dus moet je ook dagelijks je voorzorgen nemen en dat is eigenlijk een kleine moeite.

Als je voortaan je lavabo’s nadat die glanzend schoon zijn gepoetst, geregeld met wasverzachter inwrijft, dan zal je er verrast zijn hoe gemakkelijk het onderhoud wordt hoe netjes en glanzend schoon je lavabo zal blijven. Op die manier kost poetsen ook veel minder labeur en beleef je weer plezier aan een nette en compleet schitterende en schone badkamer en toilet.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Als vrouwen klagen is dat doorgaans terecht

Veel vrouwen krijgen van hun omgeving dikwijls het verwijt dat ze emotioneel zijn, dat ze hun ongemakken zelf fabriceren in hun fantasie en dat ze positiever moeten denken. Vrouwen klagen niet zo gemakkelijk als mannen en als ze een probleem ervaren is dat doorgaans...

Lees meer

Epidemie op komst? Geen last van!

Elke dag hoor je iets over een epidemie: verkoudheid, griep, RSV, covid, buikgriep, diarree, maagaandoeningen… het houdt niet op. Dat alles met de feestweken die in aantocht zijn, geen leuke vooruitzichten. Ontelbaar zijn de patiënten die de feestweken in bed moeten...

Lees meer

Ben je ook op zoek naar “het geluk”?

Het heeft natuurlijk geen betekenis, maar vooral in deze periode van het jaar, de feestweken, de glitter en lampjes, de muziek, vragen veel mensen zich af of het allemaal wel echt is, een betekenis heeft of klatergoud is. Vooral de tegenstellingen vallen vaak zwaar,...

Lees meer