Zo zal je lavabo niet meer dof worden

Zeepresten, tandpasta, scheerschuim, zeep, shampoo: het zijn allemaal oorzaken van het dof worden van je lavabo in de badkamer. Hetzelfde fenomeen met het wasbekken in de toiletruimte. Je kan ze uiteraard niet ongebruikt laten om het dof worden te vermijden, maar je kan wel een paar trucjes toepassen om ze altijd glanzend en zo goed als nieuw te bewaren.

Wat je beslist moet vermijden is om met een harde schuurborstel en schuurcrème aan het werk te gaan. Niet alle lavabo’s zijn daartegen bestand. Sommige bestaan uit geëmailleerd gietijzer en je zou ze op die manier onherroepelijk kunnen beschadigen.

Als je lavabo dof geworden is door gebruik van zeep, shampoo, scheerschuim enz… dan kan een klein trucje soms wonderen verrichten.

Om ze schoon te maken kan je wel met een zachte spons en tandpasta proberen. Heel lichtjes wrijven, maar wel langdurig, tot de glans weerkeert. Ook een goede methode: ‘s avonds de lavabo bestuiven met azijn (bijvoorbeeld met een broesspuit) en er dan natriumbicarbonaat overheen strooien. ’s Anderendaags kan je zonder moeite alle vuil verwijderen.

Natuurlijk blijft je lavabo niet schoon als je hem dagelijks gebruikt, dus moet je ook dagelijks je voorzorgen nemen en dat is eigenlijk een kleine moeite.

Als je voortaan je lavabo’s nadat die glanzend schoon zijn gepoetst, geregeld met wasverzachter inwrijft, dan zal je er verrast zijn hoe gemakkelijk het onderhoud wordt hoe netjes en glanzend schoon je lavabo zal blijven. Op die manier kost poetsen ook veel minder labeur en beleef je weer plezier aan een nette en compleet schitterende en schone badkamer en toilet.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer

We worden langzaam vergiftigd

We weten allemaal dat de kwaliteit van de voeding ook de kwaliteit van onze gezondheid beïnvloedt en zelfs in belangrijke mate meebepaalt. Denk maar aan roken, de kwaliteit van de lucht, het fabrieksvoedsel, de bewerking van de basiselementen van de voeding. We eten...

Lees meer