Hoe krijg je gestolde was gemakkelijk van je kandelaars?

Hou je ook van gezelligheid? Dan hou je er ongetwijfeld ook van om af en toe een kaarsje aan te steken. Dat kan bij allerlei gelegenheden de sfeer alleen maar vergroten. Sommigen houden van kaarsen op tafel bij een feestelijke aangelegenheid, terwijl anderen niet kunnen genieten van een warm en ontspannen bad als ze niet tegelijk een paar kaarsjes hebben aangestoken.

Kaarsen zet je best goed vast in een daartoe geschikte kandelaar, want een ongelukje is gauw gebeurd en een omgevallen kaars heeft al menig huis in de fik gezet.
Het nadeel is wel dat sommige soorten kaarsen gemakkelijk gaan druipen en de kandelaars onder het kaarsvet zetten. In het begin kan dat wel mooi zijn, maar op den duur is je kandelaar haast helemaal onder het kaarsvet verdwenen. Dat op zich kan ook gevaarlijk worden, want het bevordert natuurlijk gemakkelijker vuur.

Kaarsen staan mooi op tafel en vergroten de gezelligheid van een feestje. Maar het afdruipend kaarsvet kan je kandelaar helemaal verstoppen en de vraag is hoe je die er weer gemakkelijk kan uit verwijderen. Het antwoord is: ja dat is gemakkelijk met de vriestruc.

De vraag is: hoe krijg je dat ongewenste kaarsvet van je kandelaar verwijderd? Sommigen gaan daartoe aan de slag met een haardroger, maar dan laat je de wax gewoon verder druipen op een andere plaats. Bovendien kan je je aan druipend kaarsvet gemakkelijk verbranden. Wat is dan een betere oplossing? De vriestruc!

Leg je kandelaars of kaarsenhouders die je wilt ontdoen van was, een nachtje in de diepvriezer. ’s Anderendaags haal je die er weer uit en is het kaarsvet heel hard geworden. Daardoor je kan gemakkelijk het kaarsvet zonder moeite verwijderen, door het los te breken en de kaarsstomp zelf ook.
Het breekt er gewoon gemakkelijk af.

Maar wat kan je nog doen om in de toekomst de bijna opgebrande kaarsstompen gemakkelijk uit de kandelaar te verwijderen? Je moet gewoon wat siliconenvet sprayen aan de binnenkant van de kandelaar. Nu zal de kaars er zonder problemen kunnen uit verwijderd worden. Op die manier zal je minder naverzorging moeten geven na een feestje of een gezellige avond en zal ook je mooie kandelaar er altijd kant-en-klaar en perfect blijven uitzien.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer