jan 30, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Hoe kun je uien veel langer vers bewaren?

Uien passen in quasi elk gerecht, in de saus, als kruid, als versiering en toevoegsel. Je kan de uien ook als afzonderlijk gerecht gebruiken, koken, bakken, in aardappelpuree mengen enz. Bovendien zijn uien supergezond, omdat ze natuurlijke zwavel bevatten.

Uien kan je trouwens ook gebruiken om er een gezondheidsthee van te zetten. Dat kan best van pas komen bij een verkoudheid, bij een verstopte neus, bij niesbuien enz… Hiertoe moet je gewoon een paar uienringen afsnijden, in heet water dopen, wat laten trekken en langzaam af en toe een slokje nemen. Je verkoudheid zal rap voorbij zijn.

Uien kunnen te lang bewaard zijn en daardoor hun knapperige versheid verliezen. Ze worden melig, zacht en zijn niet lekker meer en kunnen ook niet gebruikt worden. Daar kan je wel iets aan doen: altijd verse uien…

Ook uiensiroop kan je daartoe gebruiken en zelf maken: gewoon de uienringen op elkaar zetten met een laagje honing tussen. Leg alles op een schoteltje of in een kopje en op de bodem zal zich een siroop vormen: uitstekend bij verkoudheden.

Dat betekent dus dat je altijd uien in huis moet hebben, want je kan niet meer zonder. Er is echter één “maar”. Uien kan je lang bewaren, maar niet eeuwig. Dat betekent dat ze melig of week kunnen worden en dan is de pret er van af. Uien die te zacht of week zijn geworden, zijn ongenietbaar en dat moet je voorkomen. Hoe? Je kan uien veel langer bewaren als je onze speciale truc toepast en dat kost echt niet veel moeite: wikkel de uien gewoon in vershoudfolie en ze zullen niet zacht of melig worden en kunnen ook niet kiemen. Hou ze ook uit de buurt van ander fruit of groenten. Op die manier heb je ten allen tijde de beschikking over knapperig verse uien die niets van hun smaak, vorm, of vastheid hebben verloren.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer

We worden langzaam vergiftigd

We weten allemaal dat de kwaliteit van de voeding ook de kwaliteit van onze gezondheid beïnvloedt en zelfs in belangrijke mate meebepaalt. Denk maar aan roken, de kwaliteit van de lucht, het fabrieksvoedsel, de bewerking van de basiselementen van de voeding. We eten...

Lees meer

Klop van de klok of van de lente?

Waarom is de wereld toch zo moe? Of tenminste de halve wereld, want vooral op het noordelijk halfrond manifesteert zich een merkwaardige soort vermoeidheid: een mengeling van burn-out, depressie, winterkwaaltjes die maar niet overgaan, depressieve gevoelens, en...

Lees meer