jan 30, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Hoe kun je uien veel langer vers bewaren?

Uien passen in quasi elk gerecht, in de saus, als kruid, als versiering en toevoegsel. Je kan de uien ook als afzonderlijk gerecht gebruiken, koken, bakken, in aardappelpuree mengen enz. Bovendien zijn uien supergezond, omdat ze natuurlijke zwavel bevatten.

Uien kan je trouwens ook gebruiken om er een gezondheidsthee van te zetten. Dat kan best van pas komen bij een verkoudheid, bij een verstopte neus, bij niesbuien enz… Hiertoe moet je gewoon een paar uienringen afsnijden, in heet water dopen, wat laten trekken en langzaam af en toe een slokje nemen. Je verkoudheid zal rap voorbij zijn.

Uien kunnen te lang bewaard zijn en daardoor hun knapperige versheid verliezen. Ze worden melig, zacht en zijn niet lekker meer en kunnen ook niet gebruikt worden. Daar kan je wel iets aan doen: altijd verse uien…

Ook uiensiroop kan je daartoe gebruiken en zelf maken: gewoon de uienringen op elkaar zetten met een laagje honing tussen. Leg alles op een schoteltje of in een kopje en op de bodem zal zich een siroop vormen: uitstekend bij verkoudheden.

Dat betekent dus dat je altijd uien in huis moet hebben, want je kan niet meer zonder. Er is echter één “maar”. Uien kan je lang bewaren, maar niet eeuwig. Dat betekent dat ze melig of week kunnen worden en dan is de pret er van af. Uien die te zacht of week zijn geworden, zijn ongenietbaar en dat moet je voorkomen. Hoe? Je kan uien veel langer bewaren als je onze speciale truc toepast en dat kost echt niet veel moeite: wikkel de uien gewoon in vershoudfolie en ze zullen niet zacht of melig worden en kunnen ook niet kiemen. Hou ze ook uit de buurt van ander fruit of groenten. Op die manier heb je ten allen tijde de beschikking over knapperig verse uien die niets van hun smaak, vorm, of vastheid hebben verloren.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Chocolade: smullend hartziekten voorkomen

De discussie blijft duren en dat heeft de Nederlandse Dr. Gert Schuitemaker van de orthomoleculaire wetenschappen duidelijk gemaakt. Chocolade is een geweldig genotmiddel. Veel vrouwen vertonen vooral in de periode rond de menstruatie een onweerstaanbare drang om...

Lees meer

Prostaatkanker voorkomen: meer tomaten eten!

Wat borstkanker voor vrouwen betekent, geldt voor mannen: prostaatkanker. Vroegtijdige opsporing is daarbij van belang, maar je kunt ook invloed uitoefenen op de kans dat je prostaatkanker krijgt. Met andere woorden, door je leefstijl aan te passen, verkleint je...

Lees meer

Broccoli beschermt tegen borstkanker

Borstkanker is de vorm van kanker die het meest voorkomt bij vrouwen. Bijna een derde van alle vrouwen die kanker krijgen, krijgt borstkanker. Eén op de negen vrouwen en één op de vijftienhonderd mannen krijgen borstkanker. Lignanen uit broccoli en iso-flavonen uit...

Lees meer

Kinderen die yoghurt eten zijn gezonder

Het belang van een gezond microbioom wordt van langsom meer onderstreept en duidelijker. Het darmmicrobioom is verantwoordelijk voor een goede weerstand. Daarom is het van het grootste belang ervoor te zorgen dat er voldoende goede bacteriën worden opgenomen die de...

Lees meer

Minder borstkanker met meer soja

Wat prostaatkanker voor mannen betekent, is borstkanker voor vrouwen: steeds meer mensen worden het er slachtoffer van. Bij vrouwen is dat al 1 op 9 en dat aantal breidt nog uit. Onze levensstijl heeft er natuurlijk mee te maken en het feit dat zowel in onze voeding,...

Lees meer

Obesitas: Als je buik piept, eet je te veel

Obesitas is een van de oorzaken van moderne ziekten: diabetes, hart- en vaatproblemen, beroerte, hoge bloeddruk, voortijdige slijtage aan de gewrichten, kortademigheid, leverproblemen ook kanker en zelfs besmettelijke ziekten zoals covid. De helft van de dierbare...

Lees meer