jan 27, 2020 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Hoe moeiteloos asfaltvlekken, harsen en stickers van je auto verwijderen?

Het klinkt bijna als een oud gebedje, maar het is een ludieke uiting van frustratie: “Overal langs Vlaamse wegen, komt men wegenwerken tegen”. Iemand die veel met de auto onderweg is voor zijn werk of ontspanning, weet het wel: om de haverklap sta je in de file vanwege wegenwerken. En die zijn niet altijd vriendelijk voor je wagen.

Vaak kom je ’s avonds thuis met een besmeurd koetswerk. Als het nog zand of stof is dan helpt de klassieke wasbeurt en een ferme waterstraal. Maar het gebeurt wel meer dat er andere smurrie op blijft kleven, bijvoorbeeld pek oftewel asfalt. Als je wegenwerken passeert terwijl ze asfalt gieten, dan kan je er van op aan dat er pekvlekken of pekstrepen op je koetswerk achterblijven en die zijn niet gemakkelijk te verwijderen met de gewone middelen. Met detergent wrijf je het boeltje meestal open zodat de vlek nog groter wordt. Probeer niet te krabben of met schurende middelen aan de slag te gaan, want je zal zeker je wagen beschadigen.

Is je wagen dan reddeloos verloren? Absoluut niet, want we hebben een tip voor je.

Pek, hars, stickers of vuil verwijderen van je auto? Het is kinderspel dankzij de truc met kruipolie.

Je moet de vlek natuurlijk geen dagen laten indrogen en pas dan ingrijpen, maar als je ’s avonds thuis komt of ten laatste ’s anderendaags bespuit je de vlek met kruipolie, zoals WD40. Laat de olie zijn werk doen en wacht even af. Bespuit een tweede maal. Nu kan je de vlek afwassen met de klassieke wasmiddelen: een auto-detergent. Nadien even opboenen en klaar is kees. Je rijdt weer met een nieuwe wagen.

Deze truc kan je trouwens ook toepassen als je ergens een sticker moet verwijderen. Eerst even bespuiten met kruipolie, laten inwerken, warme lucht met een haardroger blazen en je kan de sticker moeiteloos en zonder schade aan te richten verwijderen.

De kruipolietruc kun je trouwens ook toepassen als je auto bijvoorbeeld tijdens een vakantie in het zuiden onder een boom heeft gestaan die hars heeft achtergelaten op je dak of kofferdeksel, of motorkap. Gauw even bespuiten met kruipolie, herhalen en dan wassen op de klassieke manier. Nooit krabben of met schurend materiaal tewerk gaan, dan richt je beslist onherstelbare schade aan.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom krijgen zoveel mensen een depressie?

Het woord “depressie” alleen al zou je depressief kunnen maken. Het is geen leuke term, niet voor het weerbeeld, niet voor het gemoed en de levenskwaliteit van wie er mee te maken heeft. Bovendien heeft het niet enkel invloed op het presteren, het werk en het geluk,...

Lees meer