Hoe hou je groene boontjes mooi groen bij het koken?

We moeten dringend onze eetgewoonten veranderen als we lang gezond willen blijven. Dat betekent meer vruchten en groenten en ook meer peulvruchten. Dat heeft zijn belang in verband met de vezels. Ook onverteerbare vezels hebben hun nut doordat ze vocht vasthouden en een prebiotische werking hebben. Zo is het zeker interessant om geregeld bonen en groene erwtjes op het menu te zetten. Die erwtjes zijn weliswaar een typische zomergroente, maar tegenwoordig speelt dat geen rol meer, ze worden dagelijks vers aangevoerd uit een zonnig zuiders land. Je kan ze natuurlijk ook na de zomer invriezen en nu gebruiken.

Groene boontjes zijn trouwens heel lekker en ze geven een jonge, frisse tint aan tafel. Ze passen bovendien haast in elk gerecht. We kunnen op die manier onze honger stillen aan ontelbare lekkere dingen en onze ogen de kost geven, want het oog wil ook wat aan tafel.

Groene boontjes zijn heel gezond en tegenwoordig vind je ze in elk seizoen. Jammer dat ze zo gauw verkleuren tijdens het kookproces, maar daar kan je gemakkelijk wat aan doen.

Groene boontjes behoren tot de meest lekkere dingen die op tafel kunnen komen en heel wat keukenprinsessen gebruiken ze zelfs koud in een slaatje, nadat ze eerst werden gekookt. Jammer is wel dat ze zo vlug hun diepgroene kleur verliezen. Na het kookproces worden ze flets, bruinachtig soms en het frisse van het uitzicht is verdwenen.

En omdat je evengoed met de ogen eet als met de mond en de maag, is het belangrijk dat de spijzen er ook lekker en aantrekkelijk uitzien. Dus moet je alles op alles zetten om de groene boontjes ook groen te houden en niet vaalbruin, of uitgekleurd.

Daar kan je wat aan doen. Voortaan moet je na het kookproces de groene boontjes plots doen schrikken, door ze even onder koud stromend water te houden. Op die manier zullen ze hun diepgroene natuurlijke kleur helemaal behouden.

Je eetmalen zullen niet enkel lekker en gezond zijn, maar ook aantrekkelijk, en dus een lust voor het oog en voor de smaak. En onze gezondheid zal er wel bij varen!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer

We worden langzaam vergiftigd

We weten allemaal dat de kwaliteit van de voeding ook de kwaliteit van onze gezondheid beïnvloedt en zelfs in belangrijke mate meebepaalt. Denk maar aan roken, de kwaliteit van de lucht, het fabrieksvoedsel, de bewerking van de basiselementen van de voeding. We eten...

Lees meer