Hoe kan je zonder moeite tomaten pellen?

Kan je je nog een keuken voorstellen waarin geen tomaten worden gebruikt? In haast elk gerecht zijn tomaten nodig of van toepassing. Ook in sausen, voor de versiering in rauwkost, voor de kleur enzovoort. Kortom: de grootste voorraad groenten in je koelkast bestaat ongetwijfeld uit een voorraad tomaten.

Het is ook een groente die gemakkelijk te bereiden is, behalve voor het ontdoen van het jasje.

Je moet engelengeduld hebben wil je op de klassieke manier de tomaat van de pel ontdoen.

Tomaten van de pel ontdoen is eigenlijk heel eenvoudig en zo kan je gemakkelijk gebruik, maken van de gezonde eigenschappen van de tomaat.

Met een mesje en met kleine partjes de huid afhalen is onbegonnen werk. En toch kan je het veel sneller zonder problemen en met veel minder risico op verwondingen, want een schillertje dat uitschuift is een gevaar voor de handen.

Dus toch tomaten eten? Natuurlijk! Ook vanwege de lycopeen waarvan bewezen is dat het nuttig is tegen hart- en vaatziekten en oogziekten. In een opgewarmde vorm komt de lycopeen wel gemakkelijker vrij. Dus tomatensoep, tomatensaus enz… waarom zou je er geen gebruik van maken.

Want tomaten zijn lekker en ze passen in haast alle gerechten. We kunnen evenwel aannemen dat je nerveus wordt als je de tomaat van haar jasje moet ontdoen. Het kan een heel lastig karwei worden als je moet proberen om ze geschild of gepeld te krijgen. Toch is er een heel simpele methode die doeltreffend en snel werkt.

Ontdoe om te beginnen de tomaat van het groene steeltje of de groene kern. Aan de bovenkant van de tomaat moet je nu een kruis heel licht insnijden. Doop nu de tomaat voor een ogenblik in gekookt water. Hou nadien de tomaat onder koud water om ze te laten schrikken. Nu kun je de tomaat zonder problemen in een oogwenk pellen, want de vellen komen er in grote stukken en heel gemakkelijk los en van af. Leve de tomaat!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Eén op vijf heeft last van brandend maagzuur

Eén op de vijf mensen heeft last van brandend maagzuur, ook wel indigestie of reflux genoemd. Het zure maagsap uit de maag komt dan op een verkeerde plek terecht, namelijk de slokdarm. De slokdarm is niet bekleed met beschermende slijmvliezen zoals de maag, zodat de...

Lees meer

Broccoli: het natuurlijke anti-kankerwapen

We zijn een stuk van de natuur en dus moeten we ons in leven houden met elementen uit die natuur. Hoe meer je van de natuur en de oorspronkelijke samenstelling van de schepping afwijkt, des te groter wordt het risico op problemen. Een van de grote problemen van deze...

Lees meer

Champignons: je beste bodyguard

Vorige week werd door de overheid de week van de valpreventie afgekondigd. Het is geen overbodige maatregel om dit onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Als je twintig bent en je maakt een valpartij, dan loopt dat gewoonlijk goed af, zonder problemen,...

Lees meer

Hoe kun je gezond, maar efficiënt afslanken?

Heel wat moderne problemen zijn terug te voeren tot een nog groter probleem van deze tijd: obesitas. Zowel kanker, hart- en vaatziekten, beroerte, diabetes, problemen met de immuniteit, last in de spieren en rugklachten, evenals vroegtijdig overlijden kunnen te maken...

Lees meer

KOMKOMMER: lentefrisse, afslankende lekkernij

Het is lente, of wat er zou moeten voor doorgaan, maar ondanks het minder fraaie weer heeft de natuur ons toch kansen gegeven om het lentegevoel te ervaren, vooral door middel van groenten die nu volop worden aangeboden. Eentje daarvan is komkommer. Want hoewel...

Lees meer

Ziekte voorkomen door anders te eten

We zijn wat we eten. We kennen allemaal de betekenis van die slogan. En de opvatting van Hippocrates, de grondlegger van de moderne geneeskunde loog er ook niet om: “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn, uw voeding”. Duizenden jaren geleden wist men dat ook...

Lees meer