Hoe kan je zonder moeite tomaten pellen?

Kan je je nog een keuken voorstellen waarin geen tomaten worden gebruikt? In haast elk gerecht zijn tomaten nodig of van toepassing. Ook in sausen, voor de versiering in rauwkost, voor de kleur enzovoort. Kortom: de grootste voorraad groenten in je koelkast bestaat ongetwijfeld uit een voorraad tomaten.

Het is ook een groente die gemakkelijk te bereiden is, behalve voor het ontdoen van het jasje.

Je moet engelengeduld hebben wil je op de klassieke manier de tomaat van de pel ontdoen.

Tomaten van de pel ontdoen is eigenlijk heel eenvoudig en zo kan je gemakkelijk gebruik, maken van de gezonde eigenschappen van de tomaat.

Met een mesje en met kleine partjes de huid afhalen is onbegonnen werk. En toch kan je het veel sneller zonder problemen en met veel minder risico op verwondingen, want een schillertje dat uitschuift is een gevaar voor de handen.

Dus toch tomaten eten? Natuurlijk! Ook vanwege de lycopeen waarvan bewezen is dat het nuttig is tegen hart- en vaatziekten en oogziekten. In een opgewarmde vorm komt de lycopeen wel gemakkelijker vrij. Dus tomatensoep, tomatensaus enz… waarom zou je er geen gebruik van maken.

Want tomaten zijn lekker en ze passen in haast alle gerechten. We kunnen evenwel aannemen dat je nerveus wordt als je de tomaat van haar jasje moet ontdoen. Het kan een heel lastig karwei worden als je moet proberen om ze geschild of gepeld te krijgen. Toch is er een heel simpele methode die doeltreffend en snel werkt.

Ontdoe om te beginnen de tomaat van het groene steeltje of de groene kern. Aan de bovenkant van de tomaat moet je nu een kruis heel licht insnijden. Doop nu de tomaat voor een ogenblik in gekookt water. Hou nadien de tomaat onder koud water om ze te laten schrikken. Nu kun je de tomaat zonder problemen in een oogwenk pellen, want de vellen komen er in grote stukken en heel gemakkelijk los en van af. Leve de tomaat!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer

Wie zijn bioklok respecteert, leeft langer

De helft van de volwassen bevolking slaapt door middel van slaappillen. Dat is geen goede evolutie, want normaal moet na een dagje werken, de slaap als een welgekomen geschenk bezit van ons nemen. Slaap is nodig, dat hebben we al heel wat keren onderstreept. Het is...

Lees meer

Mooier, jonger en gezonder dankzij honing

De bijen zijn tegenwoordig dagelijks in het nieuws. Niet zozeer omdat het een gezond natuurproduct is, maar vooral omdat de Aziatische hoornaars zich tegoed doet aan onze bijen. En als we die zijn gang laten gaan, kan dat uitdraaien op een ramp. En de bijen zorgen...

Lees meer