feb 19, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Koffie is gezond, maar zo wordt hij nog lekkerder

Drink je graag koffie? Je hebt beslist groot gelijk! Het is niet enkel een lekkere drank, maar ook een gezonde drank vanwege de antioxidanten, polyfenolen, terpenen enz.… Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat mensen die dagelijks een viertal kopjes koffie drinken, zich beter kunnen concentreren, minder spierpijn hebben na het sporten, zich gelukkiger voelen, alerter zijn, over een hoger energieniveau beschikken, meestal slanker zijn omdat koffie helpt bij het verbranden van vet, tot grotere fysieke prestaties in staat zijn.

Bovendien is gebleken dat koffiedrinkers minder gauw ziek zijn, omdat de koffieboon ook vitamine B2, vitamine B5, kalium, magnesium en nicotinezuur bevat. Dat zou verklaren waarom koffiedrinkers minder onderhevig zijn aan depressies, minder te maken krijgen met hart- en vaatziekten en ook minder obees zijn en last hebben van diabetes. Met andere woorden: koffie is een zeer gezonde drank, in tegenstelling tot wat vroeger werd beweerd. Aanvankelijk dacht men dat het nadelig was voor hart en bloedvaten, maar het omgekeerde is waar.

Een lekker kopje koffie is niet enkel puur genieten, maar ook gezondheid en gezonde jaren aan je leven toevoegen. Nog sterker: je kan je koffie nog lekkerder laten smaken met onze tip!

Ook blijkt koffie een bescherming te bieden tegen dementie, Alzheimer en zelfs Parkinson. Ook levercirrose komt minder voor bij koffiedrinkers en dit voordeel manifesteert zich ook bij drinkers van cafeïnevrije koffie.

Koffie is voor veel mensen een belangrijke bron van antioxidanten en voor sommigen zelfs de belangrijkste, vooral als ze te weinig groenten en vruchten eten. Kortom een gezonde drank die ook lekker smaakt, vooral als je goede koffie hebt, bij voorkeur van biologische oorsprong zodat je geen bestrijdingsmiddelen hoeft te drinken en als die ook nog eens goed gezet wordt, smaakt hij dubbel!

Zeg nu zelf: welke drank kan het opnemen tegen een goed gezet lekker espressootje. Natuurlijk mag je er geen suiker of melk aan toevoegen als je de volledige smaak van een lekkere espresso wilt genieten.

Maar wil je je espresso of koffie nog lekkerder hebben? Dat kan met volgend geheimpje ons verklapt door een echte barista, een kenner van het zetten van koffie.

Want ben je een echte koffiedrinker dan zal je zeker geïnteresseerd zijn in het ideale recept om lekkere koffie te zetten? Dan heb je ook graag een sterke, maar toch milde koffie die niet bitter smaakt? Dan hebben wij een ideaal recept voor U. Als je al die kwaliteiten verenigd wil zien in je kop koffie, dan moet je voortaan eerst een snuifje zout in de filter strooien, vooraleer je er koffie in doet. Heb je een automatische machine die de koffiebonen maalt vooraleer je espresso te persen, dan doe je gewoon een snuifje zout tussen de koffiebonen. Het zout wordt mee gemalen en het heet water wordt door de gemalen bonen en het zout geperst. Geen probleem dus. Je zal versteld staan van de smaak. Nog nooit heb je je zo gelukkig gevoeld bij het drinken van je geliefkoosde, lekkere en gezonde drank.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Eén op vijf heeft last van brandend maagzuur

Eén op de vijf mensen heeft last van brandend maagzuur, ook wel indigestie of reflux genoemd. Het zure maagsap uit de maag komt dan op een verkeerde plek terecht, namelijk de slokdarm. De slokdarm is niet bekleed met beschermende slijmvliezen zoals de maag, zodat de...

Lees meer

Broccoli: het natuurlijke anti-kankerwapen

We zijn een stuk van de natuur en dus moeten we ons in leven houden met elementen uit die natuur. Hoe meer je van de natuur en de oorspronkelijke samenstelling van de schepping afwijkt, des te groter wordt het risico op problemen. Een van de grote problemen van deze...

Lees meer

Champignons: je beste bodyguard

Vorige week werd door de overheid de week van de valpreventie afgekondigd. Het is geen overbodige maatregel om dit onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Als je twintig bent en je maakt een valpartij, dan loopt dat gewoonlijk goed af, zonder problemen,...

Lees meer

Hoe kun je gezond, maar efficiënt afslanken?

Heel wat moderne problemen zijn terug te voeren tot een nog groter probleem van deze tijd: obesitas. Zowel kanker, hart- en vaatziekten, beroerte, diabetes, problemen met de immuniteit, last in de spieren en rugklachten, evenals vroegtijdig overlijden kunnen te maken...

Lees meer

KOMKOMMER: lentefrisse, afslankende lekkernij

Het is lente, of wat er zou moeten voor doorgaan, maar ondanks het minder fraaie weer heeft de natuur ons toch kansen gegeven om het lentegevoel te ervaren, vooral door middel van groenten die nu volop worden aangeboden. Eentje daarvan is komkommer. Want hoewel...

Lees meer

Ziekte voorkomen door anders te eten

We zijn wat we eten. We kennen allemaal de betekenis van die slogan. En de opvatting van Hippocrates, de grondlegger van de moderne geneeskunde loog er ook niet om: “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn, uw voeding”. Duizenden jaren geleden wist men dat ook...

Lees meer