mrt 14, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Champignons versterken de immuniteit. Hoe kan je ze mooi klaar maken?

Wat is lekker en tegelijk ook gezond? Doorgaans zijn de meeste groenten en vruchten lekker en gezond, maar van champignons mag je nu wel zeggen dat ze zeer gezond zijn, vooral omdat bepaalde soorten bètaglucaan bevatten en dat is dezer dagen mooi meegenomen, vanwege het feit dat het de immuniteit versterkt. Bij winterse aandoeningen is dat een sterk natuurlijk middel dat winterse kwalen helpt te bestrijden: griep, verkoudheid, sinusitis enz.…

Veel natuurlijke middelen bevatten daarom bètaglucaan en die zijn o.m. afkomstig uit champignons.

Vandaar dat tegenwoordig extra onderzoek wordt gedaan om na te gaan welke andere interessante stoffen voor de gezondheid kunnen aangeleverd worden door champignons.

Champignons zijn heel gezond, want ze bevatten bètaglucaan, wat de immuniteit versterkt en dat is dezer dagen mooi meegenomen.

Het is dus bijzonder aan te bevelen regelmatig paddenstoelen op het menu te zetten: ze verfraaien een schotel en kunnen zowel rauw als in bereidingen worden gebruikt. De vraag is evenwel hoe je ze mooi kan presenteren.

Champignons zijn lekker en passen in vele gerechten. Maar, je kan wel uren aan de gang blijven als je die mooi in stukjes moet snijden. Bovendien is het wel goed vervelend dat je er maar niet in slaagt mooie gelijkmatige stukjes te snijden, zodat ze mooi geschikt kunnen worden op tafel. Dat is voortaan volmaakt verleden tijd, want dankzij ons trucje zullen alle schijfjes champignon voortaan even dik of dun zijn. Heel eenvoudig, je snijdt ze met de eiersnijder. De schijfjes zijn keurig gesneden en bovendien gaat het karwei vijfmaal sneller dan met het mes. Zo kan je er dagelijks gebruik van maken en kan je ze op vele manieren benutten. Ook lekker op toast, in een rauwkostschotel, of in saus voor allerhande bereidingen. Maar ook gezond!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer

We worden langzaam vergiftigd

We weten allemaal dat de kwaliteit van de voeding ook de kwaliteit van onze gezondheid beïnvloedt en zelfs in belangrijke mate meebepaalt. Denk maar aan roken, de kwaliteit van de lucht, het fabrieksvoedsel, de bewerking van de basiselementen van de voeding. We eten...

Lees meer