mrt 26, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Heb je soms een eitje te pellen? Dat is gemakkelijk!

We moeten meer zelf koken, want op restaurant gaan zit er niet in dezer dagen. Ook afhalen is een probleem voor velen. Dus zelf in de pot roeren, naar de groentewinkel gaan, de slager, de bakker… we waren het lange tijd niet meer gewoon en zeker niet om zelf elke dag één of meerdere keren in de pot te staan roeren. Maar het coronavirus heeft ons gedwongen om weer wat meer essentieel te gaan leven: te gaan wandelen in de natuur in onze eigen omgeving, zelf inkopen te doen, ons te kleden naar de omstandigheden, het shoppingtoerisme wat uit te stellen en ons te concentreren op gezondheid en overleven. Dus zelf koken.

Daar hoort af en toe, of zelfs geregeld een eitje bij, want eieren zijn gezond zo blijkt. Het odium dat vroeger werd uitgevaardigd dat eieren slecht waren vanwege de cholesterol gaat niet meer op. Integendeel, eieren kunnen het cholesterolniveau naar beneden halen. Dus een eitje.

Een eitje pellen… neen niet mèt iemand, maar gewoon voor jezelf. Dat is niet altijd eenvoudig, behalve dankzij onze tip.

Bovendien kun je eieren op veel manieren klaar maken: bakken, een roerei, een hard- of zachtgekookt eitje.

Een eierschaal breken als een ei niet gekookt is, is behoorlijk eenvoudig, maar een eitje pellen dat hard gekookt is, dat is geen kinderspel meer, letterlijk!

Het is niet eenvoudig om het eitje van zijn mantel te ontdoen, behalve als je onze truc toepast.

Heb je er ook vaak last mee: een hardgekookt eitje smullen is een zaligheid, maar het is o wee zo’n karwei om het eitje van zijn harnas te ontdoen. Dat is voortaan kinderspel, want we verklappen jullie een eenvoudige truc om hardgekookte eitjes spelenderwijs te pellen. Als het eitje gekookt is, moet je het even laten schrikken onder koud water. Nadien bovenaan het dakje in stukjes kloppen en er een klein hoedje afpellen. Vervolgens nogmaals onder de koude kraan laten schrikken en daarop weer pellen: dit keer gaat het vanzelf en kan je zonder problemen van je hardgekookt eitje genieten. Zo heb je niet enkel een lekker gerechtje, eenvoudig en vooral ook goedkoop. Laat de kippen maar overwerk presteren.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe lang kun je diepvriesproducten bewaren?

Vroeger kende men enkel inpekelen als een methode om voedsel langer te bewaren. Het waren alleen de rijkere kasteelheren die een vrieskelder hadden. Dat was een soort tumulus of heuvel bedekt met dikke lagen aarde waarin een gemetste kelder was ondergebracht waar in...

Lees meer

Hoe kun je gezond vermageren?

Talrijk zijn de patiënten die willen vermageren. Er zijn organisaties die er fortuinen aan verdienen, terwijl de resultaten eigenlijk volkomen afhangen van de inzet en vooral ook de kennis van de persoon zelf die wat minder gewicht op de weegschaal wil aflezen. Er is...

Lees meer

Kun je ook te gezond eten?

De Europese gemeenschap is ons een loer aan het draaien: steeds meer voedsel mag genetisch gemanipuleerd worden en men hoeft daarover de consument niet in te lichten. Op wiens maat en voordeel is dit “recept” dan wel geschreven? Je kunt ook te veel met gezond eten...

Lees meer

Chocolade: smullend hartziekten voorkomen

De discussie blijft duren en dat heeft de Nederlandse Dr. Gert Schuitemaker van de orthomoleculaire wetenschappen duidelijk gemaakt. Chocolade is een geweldig genotmiddel. Veel vrouwen vertonen vooral in de periode rond de menstruatie een onweerstaanbare drang om...

Lees meer

Prostaatkanker voorkomen: meer tomaten eten!

Wat borstkanker voor vrouwen betekent, geldt voor mannen: prostaatkanker. Vroegtijdige opsporing is daarbij van belang, maar je kunt ook invloed uitoefenen op de kans dat je prostaatkanker krijgt. Met andere woorden, door je leefstijl aan te passen, verkleint je...

Lees meer