mrt 26, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Heb je soms een eitje te pellen? Dat is gemakkelijk!

We moeten meer zelf koken, want op restaurant gaan zit er niet in dezer dagen. Ook afhalen is een probleem voor velen. Dus zelf in de pot roeren, naar de groentewinkel gaan, de slager, de bakker… we waren het lange tijd niet meer gewoon en zeker niet om zelf elke dag één of meerdere keren in de pot te staan roeren. Maar het coronavirus heeft ons gedwongen om weer wat meer essentieel te gaan leven: te gaan wandelen in de natuur in onze eigen omgeving, zelf inkopen te doen, ons te kleden naar de omstandigheden, het shoppingtoerisme wat uit te stellen en ons te concentreren op gezondheid en overleven. Dus zelf koken.

Daar hoort af en toe, of zelfs geregeld een eitje bij, want eieren zijn gezond zo blijkt. Het odium dat vroeger werd uitgevaardigd dat eieren slecht waren vanwege de cholesterol gaat niet meer op. Integendeel, eieren kunnen het cholesterolniveau naar beneden halen. Dus een eitje.

Een eitje pellen… neen niet mèt iemand, maar gewoon voor jezelf. Dat is niet altijd eenvoudig, behalve dankzij onze tip.

Bovendien kun je eieren op veel manieren klaar maken: bakken, een roerei, een hard- of zachtgekookt eitje.

Een eierschaal breken als een ei niet gekookt is, is behoorlijk eenvoudig, maar een eitje pellen dat hard gekookt is, dat is geen kinderspel meer, letterlijk!

Het is niet eenvoudig om het eitje van zijn mantel te ontdoen, behalve als je onze truc toepast.

Heb je er ook vaak last mee: een hardgekookt eitje smullen is een zaligheid, maar het is o wee zo’n karwei om het eitje van zijn harnas te ontdoen. Dat is voortaan kinderspel, want we verklappen jullie een eenvoudige truc om hardgekookte eitjes spelenderwijs te pellen. Als het eitje gekookt is, moet je het even laten schrikken onder koud water. Nadien bovenaan het dakje in stukjes kloppen en er een klein hoedje afpellen. Vervolgens nogmaals onder de koude kraan laten schrikken en daarop weer pellen: dit keer gaat het vanzelf en kan je zonder problemen van je hardgekookt eitje genieten. Zo heb je niet enkel een lekker gerechtje, eenvoudig en vooral ook goedkoop. Laat de kippen maar overwerk presteren.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Klop van de klok of van de lente?

Waarom is de wereld toch zo moe? Of tenminste de halve wereld, want vooral op het noordelijk halfrond manifesteert zich een merkwaardige soort vermoeidheid: een mengeling van burn-out, depressie, winterkwaaltjes die maar niet overgaan, depressieve gevoelens, en...

Lees meer

Hoe valstrikken voor je lever vermijden

De lever is een van de belangrijkste organen van het lichaam, zoniet het belangrijkste. Het zorgt voor de eliminatie van toxische stoffen, helpt bij de vertering, maakt gal aan, en we hebben er alle belang bij er goed zorg voor, te dragen. Dat zorg dragen gebeurt door...

Lees meer

De lever: Barometer van je gezondheid

Het hart is natuurlijk een belangrijk orgaan, maar eigenlijk is het enkel en alleen maar een pomp. Het heeft geen emoties, geen persoonlijkheid, het stuwt gewoon het bloed het lichaam rond, meer niet. Dat zei de wereldberoemde hartchirurg Dr. Barnard, tientallen jaren...

Lees meer