mrt 26, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Heb je soms een eitje te pellen? Dat is gemakkelijk!

We moeten meer zelf koken, want op restaurant gaan zit er niet in dezer dagen. Ook afhalen is een probleem voor velen. Dus zelf in de pot roeren, naar de groentewinkel gaan, de slager, de bakker… we waren het lange tijd niet meer gewoon en zeker niet om zelf elke dag één of meerdere keren in de pot te staan roeren. Maar het coronavirus heeft ons gedwongen om weer wat meer essentieel te gaan leven: te gaan wandelen in de natuur in onze eigen omgeving, zelf inkopen te doen, ons te kleden naar de omstandigheden, het shoppingtoerisme wat uit te stellen en ons te concentreren op gezondheid en overleven. Dus zelf koken.

Daar hoort af en toe, of zelfs geregeld een eitje bij, want eieren zijn gezond zo blijkt. Het odium dat vroeger werd uitgevaardigd dat eieren slecht waren vanwege de cholesterol gaat niet meer op. Integendeel, eieren kunnen het cholesterolniveau naar beneden halen. Dus een eitje.

Een eitje pellen… neen niet mèt iemand, maar gewoon voor jezelf. Dat is niet altijd eenvoudig, behalve dankzij onze tip.

Bovendien kun je eieren op veel manieren klaar maken: bakken, een roerei, een hard- of zachtgekookt eitje.

Een eierschaal breken als een ei niet gekookt is, is behoorlijk eenvoudig, maar een eitje pellen dat hard gekookt is, dat is geen kinderspel meer, letterlijk!

Het is niet eenvoudig om het eitje van zijn mantel te ontdoen, behalve als je onze truc toepast.

Heb je er ook vaak last mee: een hardgekookt eitje smullen is een zaligheid, maar het is o wee zo’n karwei om het eitje van zijn harnas te ontdoen. Dat is voortaan kinderspel, want we verklappen jullie een eenvoudige truc om hardgekookte eitjes spelenderwijs te pellen. Als het eitje gekookt is, moet je het even laten schrikken onder koud water. Nadien bovenaan het dakje in stukjes kloppen en er een klein hoedje afpellen. Vervolgens nogmaals onder de koude kraan laten schrikken en daarop weer pellen: dit keer gaat het vanzelf en kan je zonder problemen van je hardgekookt eitje genieten. Zo heb je niet enkel een lekker gerechtje, eenvoudig en vooral ook goedkoop. Laat de kippen maar overwerk presteren.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder kans op griep deze winter? Hoezo?

Griep is een erg besmettelijke ziekte en wordt overgebracht door een virus. Je kunt het een beetje vergelijken met Covid, dat ook afkomstig is van een virus, maar aan griep zijn we wel al wat meer gewend. Velen hebben antistoffen opgebouwd, maar zoals alle virussen...

Lees meer

Hoge bloeddruk: de geniepige doder

We zijn eigenlijk niet goed bezig. Slapeloosheid, stress, burn-out, agressie, problemen, vrees en angsten, zelfs existentiële angst, onzekerheid over de toekomst, sterfgevallen in de familie, langdurige ziekten, pandemieën, winter en winterziekten… het zijn allemaal...

Lees meer

Vertroetel je metabolisme en leef langer

Wie herinnert zich niet de fameuze uitspraken van wijlen dokter Herman Lecompte, die beweerde dat hij duizend jaar kon worden; Het geheim: de afbraak stoppen door middel van vitamines en antioxidanten, want daar lag het geheim van een lang en gezond leven. Eigenlijk...

Lees meer