Hoe een drankje bliksemsnel afkoelen zonder koelkast

We hebben geen reden tot feesten, nu dezer dagen het aantal Coronabesmettingen toeneemt. Maar als we dan toch in lockdown moeten gaan, kan je maar beter goed voor jezelf en je gezin zorgen. We kunnen maar best terugvallen op oude gewoontes, degelijke waarden en goede planningen. Eén daarvan is: zorg dat je voldoende voedsel en drank hebt, zonder daarbij te hamsteren en de rest van de maatschappij in gevaar te brengen.

Misschien is het goed weer aan oude trucs te herinneren en dingen te leren toepassen die vroeger voor iedereen vanzelfsprekend waren. Bij de scouts wist men dat decennia geleden al, maar in het tijdperk van elektronische informatie, en andere plezierige tijdverdrijven zijn veel van die essenties verloren gegaan.

Snel een drankje afkoelen, dat kan veel sneller dan in de koelkast met een eenvoudig trucje.

Bijvoorbeeld: hoe kan je gemakkelijk een drank afkoelen zonder koelkast, of liever, veel sneller afkoelen zonder koelkast. Niet dat je nu een feestje moet houden, maar je kan wel thuis een fles kraken, of een fruitsapje snel afkoelen.

Hoe doe je dat? Als je favoriete drankje nog uren moet afgekoeld worden in de koelkast? Grote paniek natuurlijk. De koelkast wordt meteen op maximale koelkracht gezet en dan maar uren wachten om tenslotte toch lauwe drank te moeten proeven. Je had je zo’n avond toch wel anders voorgesteld. Daar hebben we nu toch een prima oplossing voor, zodat je gezinsleden in de toekomst bij jou altijd heel fris gekoelde dranken zal kunnen genieten. Het geheim ligt in een heel eenvoudig trucje: leg de fles in een ijsemmer en daarin moet je natuurlijk ijs doen. Maar voortaan moet je daar ook zout overheen strooien als je de fles snel wilt laten afkoelen. Door het zout gaat het ijs smelten, waardoor warmte onttrokken wordt aan de omgeving wat een bliksemsnelle afkoeling tot gevolg heeft. In amper tien minuten tijd is de fles of de drank ijskoud gekoeld. Toch tof dat er nog goed nieuws is in deze moeilijke tijden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe kun je je gezondheid verbeteren?

Er zijn weinig dingen die de mensen meer beroeren dan voedsel. Het is ook het onderwerp waarover het meest boeken zijn geschreven en gedrukt. Het is ook heet belangrijkste onderwerp van gesprek als een aantal dames met elkaar converseren, naast mode, kinderen en…...

Lees meer

Passiebloem brengt weer rust in je hoofd

We beleven stressvolle tijden. Veel mensen hebben problemen met de omstandigheden waarin we gedwongen worden om te leven, en voor sommigen is dat “overleven”. De zenuwen staan gespannen, de onzekerheid is koning en dat maakt dat er heel wat meer burn-out en vooral...

Lees meer