Hoe een drankje bliksemsnel afkoelen zonder koelkast

We hebben geen reden tot feesten, nu dezer dagen het aantal Coronabesmettingen toeneemt. Maar als we dan toch in lockdown moeten gaan, kan je maar beter goed voor jezelf en je gezin zorgen. We kunnen maar best terugvallen op oude gewoontes, degelijke waarden en goede planningen. Eén daarvan is: zorg dat je voldoende voedsel en drank hebt, zonder daarbij te hamsteren en de rest van de maatschappij in gevaar te brengen.

Misschien is het goed weer aan oude trucs te herinneren en dingen te leren toepassen die vroeger voor iedereen vanzelfsprekend waren. Bij de scouts wist men dat decennia geleden al, maar in het tijdperk van elektronische informatie, en andere plezierige tijdverdrijven zijn veel van die essenties verloren gegaan.

Snel een drankje afkoelen, dat kan veel sneller dan in de koelkast met een eenvoudig trucje.

Bijvoorbeeld: hoe kan je gemakkelijk een drank afkoelen zonder koelkast, of liever, veel sneller afkoelen zonder koelkast. Niet dat je nu een feestje moet houden, maar je kan wel thuis een fles kraken, of een fruitsapje snel afkoelen.

Hoe doe je dat? Als je favoriete drankje nog uren moet afgekoeld worden in de koelkast? Grote paniek natuurlijk. De koelkast wordt meteen op maximale koelkracht gezet en dan maar uren wachten om tenslotte toch lauwe drank te moeten proeven. Je had je zo’n avond toch wel anders voorgesteld. Daar hebben we nu toch een prima oplossing voor, zodat je gezinsleden in de toekomst bij jou altijd heel fris gekoelde dranken zal kunnen genieten. Het geheim ligt in een heel eenvoudig trucje: leg de fles in een ijsemmer en daarin moet je natuurlijk ijs doen. Maar voortaan moet je daar ook zout overheen strooien als je de fles snel wilt laten afkoelen. Door het zout gaat het ijs smelten, waardoor warmte onttrokken wordt aan de omgeving wat een bliksemsnelle afkoeling tot gevolg heeft. In amper tien minuten tijd is de fles of de drank ijskoud gekoeld. Toch tof dat er nog goed nieuws is in deze moeilijke tijden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Neen, de menopauze maakt geen eind aan alle vreugde

Elke vrouw maakt het ooit mee: bij de ene wat vroeger dan bij de andere en dat is gewoonlijk erfelijk bepaald, tenzij het vroeger komt vanwege een trauma of ziekte: de menopauze. De menopauze zelf is een compleet natuurlijke “gebeurtenis” en beslist geen ziekte. Er...

Lees meer

Het recept voor een gelukkiger leven

Wat is het belangrijkste in het leven? Dat je gelukkig bent, dat je uitzicht hebt op een mooie en zekere toekomst voor jezelf en je gezin, dat je gezond bent en dat je kinderen en je partner het goed maken. Maar bovenal die wensen torent torenhoog de ultieme wens:...

Lees meer

BERNAGIE verjongt je huid en je geest

De natuur is wondermooi gemaakt en er is niemand ter wereld die niet verfrist en beter uit een natuurbad tevoorschijn komt. De planten en de kleuren dragen daartoe bij. Maar er zijn nog meer kwaliteiten die besloten liggen in de natuur. Je moet ze leren kennen en...

Lees meer