mrt 10, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Hoe fruit uit de diepvriezer weer zijn frisse kleur geven?

Fruit is lekker en fruit is gezond. Het probleem is dat niet op elk tijdstip van het jaar je favoriete fruitsoort te vinden is, althans niet voor een betaalbare prijs. Daar kan je wat aan doen door vooruitziend te zijn en op het moment dat fruit overvloedig wordt aangeboden, het ook overvloedig aan te kopen. Natuurlijk kan je dat fruit niet meteen opeten en zeker niet bewaren.

Wat dan wel? Gewoon invriezen, maar als je het dan ontdooit, verliest het fruit zijn oorspronkelijke levendige kleuren en dan oogt het ook niet lekker meer.

Wat kan je dan wel doen? Peperduur fruit kopen dat van de andere kant van de wereld overgevlogen wordt en dus bijdragen aan de voetafdruk op de planeet?

Je kan diepgevroren fruit weer levendig en kleurrijk maken bij het ontdooien en dan oogt het lekker fris en is het ook smakelijker.

Wel is het zo dat er tegenwoordig in elk seizoen veel fruit te koop. Je kan zelfs in de winter kersen eten en met kerstdag aardbeien. De vraag is of het wel betaalbaar is en of je wel goed bezig bent door de planeet mee helpen te vervuilen. Wat kan je dan wel doen?

Die vraag kan je natuurlijk omzeilen door in het hoogseizoen, de vruchten van dat ogenblik die goedkoop zijn massaal in te vriezen, zodat je op het moment dat ze onbetaalbaar zijn, toch lekker kan genieten. Probleem met ingevroren vruchten is, dat ze hun kleur verliezen van zodra je ze gaat ontdooien.

Daar is nochtans op eenvoudige wijze iets aan te doen. Als je voortaan bij het ontdooien van je favoriete vruchten er warm suikerwater overheen giet, zullen vruchten zoals bijvoorbeeld aardbeien hun oorspronkelijke verse en frisse kleur bewaren. Op die manier smaken ze dubbel lekker, het hele jaar door.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe lang kun je diepvriesproducten bewaren?

Vroeger kende men enkel inpekelen als een methode om voedsel langer te bewaren. Het waren alleen de rijkere kasteelheren die een vrieskelder hadden. Dat was een soort tumulus of heuvel bedekt met dikke lagen aarde waarin een gemetste kelder was ondergebracht waar in...

Lees meer

Hoe kun je gezond vermageren?

Talrijk zijn de patiënten die willen vermageren. Er zijn organisaties die er fortuinen aan verdienen, terwijl de resultaten eigenlijk volkomen afhangen van de inzet en vooral ook de kennis van de persoon zelf die wat minder gewicht op de weegschaal wil aflezen. Er is...

Lees meer

Kun je ook te gezond eten?

De Europese gemeenschap is ons een loer aan het draaien: steeds meer voedsel mag genetisch gemanipuleerd worden en men hoeft daarover de consument niet in te lichten. Op wiens maat en voordeel is dit “recept” dan wel geschreven? Je kunt ook te veel met gezond eten...

Lees meer

Chocolade: smullend hartziekten voorkomen

De discussie blijft duren en dat heeft de Nederlandse Dr. Gert Schuitemaker van de orthomoleculaire wetenschappen duidelijk gemaakt. Chocolade is een geweldig genotmiddel. Veel vrouwen vertonen vooral in de periode rond de menstruatie een onweerstaanbare drang om...

Lees meer

Prostaatkanker voorkomen: meer tomaten eten!

Wat borstkanker voor vrouwen betekent, geldt voor mannen: prostaatkanker. Vroegtijdige opsporing is daarbij van belang, maar je kunt ook invloed uitoefenen op de kans dat je prostaatkanker krijgt. Met andere woorden, door je leefstijl aan te passen, verkleint je...

Lees meer