mrt 10, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Hoe fruit uit de diepvriezer weer zijn frisse kleur geven?

Fruit is lekker en fruit is gezond. Het probleem is dat niet op elk tijdstip van het jaar je favoriete fruitsoort te vinden is, althans niet voor een betaalbare prijs. Daar kan je wat aan doen door vooruitziend te zijn en op het moment dat fruit overvloedig wordt aangeboden, het ook overvloedig aan te kopen. Natuurlijk kan je dat fruit niet meteen opeten en zeker niet bewaren.

Wat dan wel? Gewoon invriezen, maar als je het dan ontdooit, verliest het fruit zijn oorspronkelijke levendige kleuren en dan oogt het ook niet lekker meer.

Wat kan je dan wel doen? Peperduur fruit kopen dat van de andere kant van de wereld overgevlogen wordt en dus bijdragen aan de voetafdruk op de planeet?

Je kan diepgevroren fruit weer levendig en kleurrijk maken bij het ontdooien en dan oogt het lekker fris en is het ook smakelijker.

Wel is het zo dat er tegenwoordig in elk seizoen veel fruit te koop. Je kan zelfs in de winter kersen eten en met kerstdag aardbeien. De vraag is of het wel betaalbaar is en of je wel goed bezig bent door de planeet mee helpen te vervuilen. Wat kan je dan wel doen?

Die vraag kan je natuurlijk omzeilen door in het hoogseizoen, de vruchten van dat ogenblik die goedkoop zijn massaal in te vriezen, zodat je op het moment dat ze onbetaalbaar zijn, toch lekker kan genieten. Probleem met ingevroren vruchten is, dat ze hun kleur verliezen van zodra je ze gaat ontdooien.

Daar is nochtans op eenvoudige wijze iets aan te doen. Als je voortaan bij het ontdooien van je favoriete vruchten er warm suikerwater overheen giet, zullen vruchten zoals bijvoorbeeld aardbeien hun oorspronkelijke verse en frisse kleur bewaren. Op die manier smaken ze dubbel lekker, het hele jaar door.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom is hepatitis zo gevaarlijk?

Als je door een ongeval één been verliest, dan ziet je leven er nadien helemaal anders uit: je hinkt en je kunt bepaalde sporten of activiteiten niet meer uitoefenen. Toch kun je nog perfect verder leven, zij het met beperkingen. Maar als je lever ziek wordt en...

Lees meer

Help, ik weeg te veel

Obesitas is een probleem van de tijd. Het is eigenlijk een ziekte van de welstand. Tijdens de oorlogsperiode was het fenomeen onbekend en lange jaren nadien ook niet. De weelde stapelde zich niet op in de heup- en buikregio’s, gewoon omdat er geen weelde was. Intussen...

Lees meer

Hoe veeg je de rimpels uit je gezicht?

Niemand haalt het in zijn hoofd om als je iemand lagere tijd niet hebt gezien uit te roepen: “ho, ben jij dat, je ziet er ouder uit, ik had je niet herkend”. Het zou onfatsoenlijk zijn en bovendien kwetst het iedereen. Vooral vrouwen n zijn er mee bezig. Vandaar dat...

Lees meer