mrt 10, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Hoe fruit uit de diepvriezer weer zijn frisse kleur geven?

Fruit is lekker en fruit is gezond. Het probleem is dat niet op elk tijdstip van het jaar je favoriete fruitsoort te vinden is, althans niet voor een betaalbare prijs. Daar kan je wat aan doen door vooruitziend te zijn en op het moment dat fruit overvloedig wordt aangeboden, het ook overvloedig aan te kopen. Natuurlijk kan je dat fruit niet meteen opeten en zeker niet bewaren.

Wat dan wel? Gewoon invriezen, maar als je het dan ontdooit, verliest het fruit zijn oorspronkelijke levendige kleuren en dan oogt het ook niet lekker meer.

Wat kan je dan wel doen? Peperduur fruit kopen dat van de andere kant van de wereld overgevlogen wordt en dus bijdragen aan de voetafdruk op de planeet?

Je kan diepgevroren fruit weer levendig en kleurrijk maken bij het ontdooien en dan oogt het lekker fris en is het ook smakelijker.

Wel is het zo dat er tegenwoordig in elk seizoen veel fruit te koop. Je kan zelfs in de winter kersen eten en met kerstdag aardbeien. De vraag is of het wel betaalbaar is en of je wel goed bezig bent door de planeet mee helpen te vervuilen. Wat kan je dan wel doen?

Die vraag kan je natuurlijk omzeilen door in het hoogseizoen, de vruchten van dat ogenblik die goedkoop zijn massaal in te vriezen, zodat je op het moment dat ze onbetaalbaar zijn, toch lekker kan genieten. Probleem met ingevroren vruchten is, dat ze hun kleur verliezen van zodra je ze gaat ontdooien.

Daar is nochtans op eenvoudige wijze iets aan te doen. Als je voortaan bij het ontdooien van je favoriete vruchten er warm suikerwater overheen giet, zullen vruchten zoals bijvoorbeeld aardbeien hun oorspronkelijke verse en frisse kleur bewaren. Op die manier smaken ze dubbel lekker, het hele jaar door.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer

We worden langzaam vergiftigd

We weten allemaal dat de kwaliteit van de voeding ook de kwaliteit van onze gezondheid beïnvloedt en zelfs in belangrijke mate meebepaalt. Denk maar aan roken, de kwaliteit van de lucht, het fabrieksvoedsel, de bewerking van de basiselementen van de voeding. We eten...

Lees meer

Klop van de klok of van de lente?

Waarom is de wereld toch zo moe? Of tenminste de halve wereld, want vooral op het noordelijk halfrond manifesteert zich een merkwaardige soort vermoeidheid: een mengeling van burn-out, depressie, winterkwaaltjes die maar niet overgaan, depressieve gevoelens, en...

Lees meer