mrt 10, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Hoe fruit uit de diepvriezer weer zijn frisse kleur geven?

Fruit is lekker en fruit is gezond. Het probleem is dat niet op elk tijdstip van het jaar je favoriete fruitsoort te vinden is, althans niet voor een betaalbare prijs. Daar kan je wat aan doen door vooruitziend te zijn en op het moment dat fruit overvloedig wordt aangeboden, het ook overvloedig aan te kopen. Natuurlijk kan je dat fruit niet meteen opeten en zeker niet bewaren.

Wat dan wel? Gewoon invriezen, maar als je het dan ontdooit, verliest het fruit zijn oorspronkelijke levendige kleuren en dan oogt het ook niet lekker meer.

Wat kan je dan wel doen? Peperduur fruit kopen dat van de andere kant van de wereld overgevlogen wordt en dus bijdragen aan de voetafdruk op de planeet?

Je kan diepgevroren fruit weer levendig en kleurrijk maken bij het ontdooien en dan oogt het lekker fris en is het ook smakelijker.

Wel is het zo dat er tegenwoordig in elk seizoen veel fruit te koop. Je kan zelfs in de winter kersen eten en met kerstdag aardbeien. De vraag is of het wel betaalbaar is en of je wel goed bezig bent door de planeet mee helpen te vervuilen. Wat kan je dan wel doen?

Die vraag kan je natuurlijk omzeilen door in het hoogseizoen, de vruchten van dat ogenblik die goedkoop zijn massaal in te vriezen, zodat je op het moment dat ze onbetaalbaar zijn, toch lekker kan genieten. Probleem met ingevroren vruchten is, dat ze hun kleur verliezen van zodra je ze gaat ontdooien.

Daar is nochtans op eenvoudige wijze iets aan te doen. Als je voortaan bij het ontdooien van je favoriete vruchten er warm suikerwater overheen giet, zullen vruchten zoals bijvoorbeeld aardbeien hun oorspronkelijke verse en frisse kleur bewaren. Op die manier smaken ze dubbel lekker, het hele jaar door.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hondenbaasjes leven langer en gezonder

Olifanten hebben de reputatie over een geweldig geheugen te beschikken. Vandaar de uitdrukking: hij onthoudt alles, hij heeft een olifantengeheugen. Er klopt wel iets van, want het is bekend dat een olifant zijn vijanden na twintig jaar nog kan herkennen. Gooi dus...

Lees meer

Herfst in zicht: weerstand te licht?

Het is weer hetzelfde scenario: eerst warm, op sommige plaatsen te heet en dan weer regen, miezerweer zoals nu. Ideaal weer voor virussen en bacteriën, tenminste als de weerstand niet op scherp staat. Want bacteriën en virussen vermogen niets bij mensen met een sterke...

Lees meer