mrt 17, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Hoe kan je meer genieten van verse aardbeien?

Het seizoen is er en de eerste aardbeien worden in de groentewinkels en warenhuizen al aangeboden. Aardbeien zijn heerlijk, niet enkel om zo als snoepje op te eten, maar ook in allerlei bereidingen, sorbets, ijsjes, in fruitschotels enz… Het is een zoete vrucht en dus een prachtige compensatie voor de ellende waarin veel mensen door de Corona-historie terecht zijn gekomen.

Er zijn maar weinig mensen die er kunnen aan weerstaan: wat smaakt trouwens beter dan een heerlijke sappige, zoete aardbei. Behalve in gevallen van allergie is er niemand die er kan aan weerstaan. Toch hanteren velen nog verkeerde gewoonten bij het schoonmaken van aardbeien, zodat de pittige diepe smaak verloren gaat. Daarom geven we jullie hier de beste manier om aardbeien lang vers te houden en ze hun pittige smaak te laten behouden.

Niets heerlijker dan een verse aardbei, maar je moet ze wel op de juiste manier reinigen en behandelen.

Als je aardbeien wil eten, dan moet je ze wel schoonspoelen onder zacht stromend water, zodat eventuele resten van spuit- en bestrijdingsmiddelen verwijderd worden. Je mag dat pas doen als je ze gaat eten, anders verliezen ze snel hun vers aspect en gaat de diepe smaak verloren. Het is wel een goed idee om verse biologische gekweekte aardbeien te kopen, dan ben je zeker dat er geen of toch veel minder reststoffen op aanwezig zullen zijn.

Ook een foutje dat de meeste maken, is het groene kroontje te verwijderen vooraleer ze te spoelen. Pas als ze gespoeld zijn, mag het groene kroontje worden verwijderd, anders nemen de aardbeien te veel water op en wordt de smaak flets. Op die manier zal je nog meer plezier hebben van je dagelijkse portie aardbeien. En koop verse aardbeien ook niet te lang op voorhand. Ze zijn nu al te vinden in de groentewinkels en warenhuizen en het aanbod zal enkel maar vergroten. Hamsteren heeft hier ook geen zin en zeker niet voor aardbeien, want die verliezen toch snel hun vers aspect.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer