mrt 17, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Hoe kan je meer genieten van verse aardbeien?

Het seizoen is er en de eerste aardbeien worden in de groentewinkels en warenhuizen al aangeboden. Aardbeien zijn heerlijk, niet enkel om zo als snoepje op te eten, maar ook in allerlei bereidingen, sorbets, ijsjes, in fruitschotels enz… Het is een zoete vrucht en dus een prachtige compensatie voor de ellende waarin veel mensen door de Corona-historie terecht zijn gekomen.

Er zijn maar weinig mensen die er kunnen aan weerstaan: wat smaakt trouwens beter dan een heerlijke sappige, zoete aardbei. Behalve in gevallen van allergie is er niemand die er kan aan weerstaan. Toch hanteren velen nog verkeerde gewoonten bij het schoonmaken van aardbeien, zodat de pittige diepe smaak verloren gaat. Daarom geven we jullie hier de beste manier om aardbeien lang vers te houden en ze hun pittige smaak te laten behouden.

Niets heerlijker dan een verse aardbei, maar je moet ze wel op de juiste manier reinigen en behandelen.

Als je aardbeien wil eten, dan moet je ze wel schoonspoelen onder zacht stromend water, zodat eventuele resten van spuit- en bestrijdingsmiddelen verwijderd worden. Je mag dat pas doen als je ze gaat eten, anders verliezen ze snel hun vers aspect en gaat de diepe smaak verloren. Het is wel een goed idee om verse biologische gekweekte aardbeien te kopen, dan ben je zeker dat er geen of toch veel minder reststoffen op aanwezig zullen zijn.

Ook een foutje dat de meeste maken, is het groene kroontje te verwijderen vooraleer ze te spoelen. Pas als ze gespoeld zijn, mag het groene kroontje worden verwijderd, anders nemen de aardbeien te veel water op en wordt de smaak flets. Op die manier zal je nog meer plezier hebben van je dagelijkse portie aardbeien. En koop verse aardbeien ook niet te lang op voorhand. Ze zijn nu al te vinden in de groentewinkels en warenhuizen en het aanbod zal enkel maar vergroten. Hamsteren heeft hier ook geen zin en zeker niet voor aardbeien, want die verliezen toch snel hun vers aspect.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe lang kun je diepvriesproducten bewaren?

Vroeger kende men enkel inpekelen als een methode om voedsel langer te bewaren. Het waren alleen de rijkere kasteelheren die een vrieskelder hadden. Dat was een soort tumulus of heuvel bedekt met dikke lagen aarde waarin een gemetste kelder was ondergebracht waar in...

Lees meer

Hoe kun je gezond vermageren?

Talrijk zijn de patiënten die willen vermageren. Er zijn organisaties die er fortuinen aan verdienen, terwijl de resultaten eigenlijk volkomen afhangen van de inzet en vooral ook de kennis van de persoon zelf die wat minder gewicht op de weegschaal wil aflezen. Er is...

Lees meer

Kun je ook te gezond eten?

De Europese gemeenschap is ons een loer aan het draaien: steeds meer voedsel mag genetisch gemanipuleerd worden en men hoeft daarover de consument niet in te lichten. Op wiens maat en voordeel is dit “recept” dan wel geschreven? Je kunt ook te veel met gezond eten...

Lees meer

Chocolade: smullend hartziekten voorkomen

De discussie blijft duren en dat heeft de Nederlandse Dr. Gert Schuitemaker van de orthomoleculaire wetenschappen duidelijk gemaakt. Chocolade is een geweldig genotmiddel. Veel vrouwen vertonen vooral in de periode rond de menstruatie een onweerstaanbare drang om...

Lees meer

Prostaatkanker voorkomen: meer tomaten eten!

Wat borstkanker voor vrouwen betekent, geldt voor mannen: prostaatkanker. Vroegtijdige opsporing is daarbij van belang, maar je kunt ook invloed uitoefenen op de kans dat je prostaatkanker krijgt. Met andere woorden, door je leefstijl aan te passen, verkleint je...

Lees meer