mrt 17, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Hoe kan je meer genieten van verse aardbeien?

Het seizoen is er en de eerste aardbeien worden in de groentewinkels en warenhuizen al aangeboden. Aardbeien zijn heerlijk, niet enkel om zo als snoepje op te eten, maar ook in allerlei bereidingen, sorbets, ijsjes, in fruitschotels enz… Het is een zoete vrucht en dus een prachtige compensatie voor de ellende waarin veel mensen door de Corona-historie terecht zijn gekomen.

Er zijn maar weinig mensen die er kunnen aan weerstaan: wat smaakt trouwens beter dan een heerlijke sappige, zoete aardbei. Behalve in gevallen van allergie is er niemand die er kan aan weerstaan. Toch hanteren velen nog verkeerde gewoonten bij het schoonmaken van aardbeien, zodat de pittige diepe smaak verloren gaat. Daarom geven we jullie hier de beste manier om aardbeien lang vers te houden en ze hun pittige smaak te laten behouden.

Niets heerlijker dan een verse aardbei, maar je moet ze wel op de juiste manier reinigen en behandelen.

Als je aardbeien wil eten, dan moet je ze wel schoonspoelen onder zacht stromend water, zodat eventuele resten van spuit- en bestrijdingsmiddelen verwijderd worden. Je mag dat pas doen als je ze gaat eten, anders verliezen ze snel hun vers aspect en gaat de diepe smaak verloren. Het is wel een goed idee om verse biologische gekweekte aardbeien te kopen, dan ben je zeker dat er geen of toch veel minder reststoffen op aanwezig zullen zijn.

Ook een foutje dat de meeste maken, is het groene kroontje te verwijderen vooraleer ze te spoelen. Pas als ze gespoeld zijn, mag het groene kroontje worden verwijderd, anders nemen de aardbeien te veel water op en wordt de smaak flets. Op die manier zal je nog meer plezier hebben van je dagelijkse portie aardbeien. En koop verse aardbeien ook niet te lang op voorhand. Ze zijn nu al te vinden in de groentewinkels en warenhuizen en het aanbod zal enkel maar vergroten. Hamsteren heeft hier ook geen zin en zeker niet voor aardbeien, want die verliezen toch snel hun vers aspect.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De superieure geneeskracht van honing

Sommigen beweren dat honing hetzelfde is als suiker en dat het evenveel nadelen heeft voor de gezondheid. Dat is wel een merkwaardige uitspraak en ongetwijfeld geïnspireerd door de belangen van de raffinagefabrieken van suiker. Om één groot verschil te noemen: suiker...

Lees meer

Ui: wondermiddel uit de natuur

Met look verdrijf je heksen en vampiers, met ui genees je verkoudheden, met prei sterk je de nieren. Uiteraard zijn sommige van deze gezegden pure kwakzalverij, terwijl er nochtans heilzame kracht in verscholen zit die voor onze gezondheid interessant kan zijn. Het is...

Lees meer

Pillen kunnen gezond voedsel niet vervangen

Onderzoeken tonen steeds meer aan dat gezondheid, ziekte en vroegtijdig overlijden sterk verbonden zijn met de levenswijze en vooral ook met de voeding. Een onderzoek onder meer dan 20.000 Italianen heeft duidelijk aangetoond dat de levensverwachting met meer dan tien...

Lees meer