mrt 31, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Hoe kun je radijsjes langer bewaren?

Het is niet de tijd om slordig om te gaan met voedsel, of het risico te lopen dat er verspild wordt. Het is een ideale gelegenheid om spaarzaam te zijn en oordeelkundig om te gaan met alle soorten van voedsel, ook met vers voedsel zoals groenten en fruit. Het komt erop aan alles zo lang mogelijk te bewaren.

Daarom kan je nu beter groenten en vruchten kopen die lang vers blijven, goed kunnen bewaard worden en niet meteen verlept zijn, hun uitzicht en smaak verliezen. Je kan niet om de haverklap naar de groentewinkel of de supermarkt gaan, daarvoor houdt elke verplaatsing te veel risico in.

Verse radijsjes zijn heerlijk, bijvoorbeeld op een boterham met kwarkkaas. Het is evenwel een hele kunst om ze lang vers te bewaren en dat kan je door een kleine truc.

Moet je dan enkel en alleen groenten kopen die lang bewaren? Zeker niet, er zijn nu veel mogelijkheden nu de lente doorbreekt.

Neem bijvoorbeeld radijsjes. Dat is een prachtige pittige groente die heel lekker kan zijn bij het ontbijt, zoals bijvoorbeeld op kwark, ook wel platte kaas genoemd. Ook in rauwkostschoteltjes moeten radijsjes een plaats krijgen, want ze zijn heel lekker en gezond. Je moet ze wel knapperend vers houden.

Want wil je genieten van een lekker ontbijt, dan horen daar radijsjes bij de kwark bij.

Het vervelende is dat radijsjes snel hun versheid verliezen en daardoor minder prettig zijn om eten. Ze worden taai als leer en zien er dof en verslenst of verlept uit. Daar kan je iets aan doen.

Je moet om te beginnen het loof van de radijsjes verwijderen, want dit groene loof is er de schuld van dat vocht uit de planten wordt weggenomen. Nadien doe je de radijsjes in een plastic zak of een plastic potje en zet dit in de koelkast. Op die manier kan je de levensduur van je radijsjes aanzienlijk verlengen en zal je er veel langer en “vers plezier” aan beleven. Zo kan je in deze coronatijden toch nog altijd van verse groenten genieten, terwijl je niet om de haverklap naar de winkel moet.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Eén op vijf heeft last van brandend maagzuur

Eén op de vijf mensen heeft last van brandend maagzuur, ook wel indigestie of reflux genoemd. Het zure maagsap uit de maag komt dan op een verkeerde plek terecht, namelijk de slokdarm. De slokdarm is niet bekleed met beschermende slijmvliezen zoals de maag, zodat de...

Lees meer

Broccoli: het natuurlijke anti-kankerwapen

We zijn een stuk van de natuur en dus moeten we ons in leven houden met elementen uit die natuur. Hoe meer je van de natuur en de oorspronkelijke samenstelling van de schepping afwijkt, des te groter wordt het risico op problemen. Een van de grote problemen van deze...

Lees meer

Champignons: je beste bodyguard

Vorige week werd door de overheid de week van de valpreventie afgekondigd. Het is geen overbodige maatregel om dit onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Als je twintig bent en je maakt een valpartij, dan loopt dat gewoonlijk goed af, zonder problemen,...

Lees meer

Hoe kun je gezond, maar efficiënt afslanken?

Heel wat moderne problemen zijn terug te voeren tot een nog groter probleem van deze tijd: obesitas. Zowel kanker, hart- en vaatziekten, beroerte, diabetes, problemen met de immuniteit, last in de spieren en rugklachten, evenals vroegtijdig overlijden kunnen te maken...

Lees meer

KOMKOMMER: lentefrisse, afslankende lekkernij

Het is lente, of wat er zou moeten voor doorgaan, maar ondanks het minder fraaie weer heeft de natuur ons toch kansen gegeven om het lentegevoel te ervaren, vooral door middel van groenten die nu volop worden aangeboden. Eentje daarvan is komkommer. Want hoewel...

Lees meer

Ziekte voorkomen door anders te eten

We zijn wat we eten. We kennen allemaal de betekenis van die slogan. En de opvatting van Hippocrates, de grondlegger van de moderne geneeskunde loog er ook niet om: “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn, uw voeding”. Duizenden jaren geleden wist men dat ook...

Lees meer