mrt 31, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Hoe kun je radijsjes langer bewaren?

Het is niet de tijd om slordig om te gaan met voedsel, of het risico te lopen dat er verspild wordt. Het is een ideale gelegenheid om spaarzaam te zijn en oordeelkundig om te gaan met alle soorten van voedsel, ook met vers voedsel zoals groenten en fruit. Het komt erop aan alles zo lang mogelijk te bewaren.

Daarom kan je nu beter groenten en vruchten kopen die lang vers blijven, goed kunnen bewaard worden en niet meteen verlept zijn, hun uitzicht en smaak verliezen. Je kan niet om de haverklap naar de groentewinkel of de supermarkt gaan, daarvoor houdt elke verplaatsing te veel risico in.

Verse radijsjes zijn heerlijk, bijvoorbeeld op een boterham met kwarkkaas. Het is evenwel een hele kunst om ze lang vers te bewaren en dat kan je door een kleine truc.

Moet je dan enkel en alleen groenten kopen die lang bewaren? Zeker niet, er zijn nu veel mogelijkheden nu de lente doorbreekt.

Neem bijvoorbeeld radijsjes. Dat is een prachtige pittige groente die heel lekker kan zijn bij het ontbijt, zoals bijvoorbeeld op kwark, ook wel platte kaas genoemd. Ook in rauwkostschoteltjes moeten radijsjes een plaats krijgen, want ze zijn heel lekker en gezond. Je moet ze wel knapperend vers houden.

Want wil je genieten van een lekker ontbijt, dan horen daar radijsjes bij de kwark bij.

Het vervelende is dat radijsjes snel hun versheid verliezen en daardoor minder prettig zijn om eten. Ze worden taai als leer en zien er dof en verslenst of verlept uit. Daar kan je iets aan doen.

Je moet om te beginnen het loof van de radijsjes verwijderen, want dit groene loof is er de schuld van dat vocht uit de planten wordt weggenomen. Nadien doe je de radijsjes in een plastic zak of een plastic potje en zet dit in de koelkast. Op die manier kan je de levensduur van je radijsjes aanzienlijk verlengen en zal je er veel langer en “vers plezier” aan beleven. Zo kan je in deze coronatijden toch nog altijd van verse groenten genieten, terwijl je niet om de haverklap naar de winkel moet.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer