mrt 31, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Hoe kun je radijsjes langer bewaren?

Het is niet de tijd om slordig om te gaan met voedsel, of het risico te lopen dat er verspild wordt. Het is een ideale gelegenheid om spaarzaam te zijn en oordeelkundig om te gaan met alle soorten van voedsel, ook met vers voedsel zoals groenten en fruit. Het komt erop aan alles zo lang mogelijk te bewaren.

Daarom kan je nu beter groenten en vruchten kopen die lang vers blijven, goed kunnen bewaard worden en niet meteen verlept zijn, hun uitzicht en smaak verliezen. Je kan niet om de haverklap naar de groentewinkel of de supermarkt gaan, daarvoor houdt elke verplaatsing te veel risico in.

Verse radijsjes zijn heerlijk, bijvoorbeeld op een boterham met kwarkkaas. Het is evenwel een hele kunst om ze lang vers te bewaren en dat kan je door een kleine truc.

Moet je dan enkel en alleen groenten kopen die lang bewaren? Zeker niet, er zijn nu veel mogelijkheden nu de lente doorbreekt.

Neem bijvoorbeeld radijsjes. Dat is een prachtige pittige groente die heel lekker kan zijn bij het ontbijt, zoals bijvoorbeeld op kwark, ook wel platte kaas genoemd. Ook in rauwkostschoteltjes moeten radijsjes een plaats krijgen, want ze zijn heel lekker en gezond. Je moet ze wel knapperend vers houden.

Want wil je genieten van een lekker ontbijt, dan horen daar radijsjes bij de kwark bij.

Het vervelende is dat radijsjes snel hun versheid verliezen en daardoor minder prettig zijn om eten. Ze worden taai als leer en zien er dof en verslenst of verlept uit. Daar kan je iets aan doen.

Je moet om te beginnen het loof van de radijsjes verwijderen, want dit groene loof is er de schuld van dat vocht uit de planten wordt weggenomen. Nadien doe je de radijsjes in een plastic zak of een plastic potje en zet dit in de koelkast. Op die manier kan je de levensduur van je radijsjes aanzienlijk verlengen en zal je er veel langer en “vers plezier” aan beleven. Zo kan je in deze coronatijden toch nog altijd van verse groenten genieten, terwijl je niet om de haverklap naar de winkel moet.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat kan een kankerpatiënt best eten?

Kankerpatiënten eten vaak de verkeerde producten. Het is dan ook van belang dat ze weten wat goed en slecht is voor hun gezondheid, omdat hun welbehagen in grote mate afhankelijk is van wat ze eten. Kankerpatiënten begaan dikwijls grote dieetfouten die hun genezing...

Lees meer

Veranderende moraal wakkert gonorroe weer aan

Terwijl de aandacht op het levensgevaarlijke aids wordt toegespitst, ontgaat het velen dat er nog andere geslachtsziekten zijn die eveneens toenemen. Gonorroe is één van de „klassieke” geslachtsziekten die alleen via geslachtsverkeer kunnen worden overgedragen. De...

Lees meer

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer