Wortelen pas snijden na het bereiden

Eens wat ander nieuws, want een mens zou tureluurs worden van al die informatie. Maar goed ook dat we andere bezigheden hebben en ons nuttig kunnen maken voor ons gezin, de kinderen, de buren die het nodig hebben.

En …. we kunnen weer leren genieten van de gewone dingen, zoals wandelen in de natuur in de omgeving, genieten van de eerste lentezon, de bomen zien openbloeien en de bladeren zien groeien, de activiteit van vogels, de zuivere luchten, de stilte.

Om het met de legendarische woorden van de bekende voetbalcoryfee te zeggen: “elk nadeel heb z’n voordeel.”

Wortelen zijn lekker. Maar je kan er voor zorgen dat bij de bereiding zo weinig mogelijk vitamines verloren gaan.

Maar ook in de keuken komt inspiratie en goede moed van pas, maar ook praktische tips. Want de afhaalschoteltjes zullen nu best wat kunnen wachten en plaats maken voor lekkere, gezonde en zelfgemaakte bereidingen.

Denk daarbij vooral aan de seizoensgroenten, die hier geteeld zijn, zodat de lokale telers en boeren ook niet vergeten worden en de producten niet van de andere kant van de wereld moeten worden aangevoerd.

Denk bijvoorbeeld aan wortelen. Want worteltjes zijn lekker en gezond, want ze bevatten heel veel vitamines en zijn uitstekend voor de lever.

Heerlijk als je zelf wortelen kan klaarmaken. Worteltjes smaken niet enkel lekker, ze zitten bovendien nog boordevol provitamine A, die in de lever worden omgezet tot vitamine A. Als je wortelen wil klaar maken en toch zoveel mogelijk vitamines wil bewaren, moet je als volgt tewerk gaan.

Eerst moet je ze wassen, daarna in zijn geheel in de kookpot doen en gaar koken. Pas als de wortelen klaar en bereid zijn, mag je ze in stukjes snijden. Op die manier blijven de vitaminen en mineralen beter in de groenten bewaard en zul je ook meer profijt kunnen halen uit je zelf bereide groenten.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De natuur: het beste antidepressivum

Voel je je een beetje depri? Kies dan bij voorkeur een ander moment om dat te worden. Dat klinkt ongeloofwaardig en eigenlijk een beetje belachelijk, want feit is dat je niet gedeprimeerd kan worden op commando en dat je het tijdstip uiteraard zelf niet kunt kiezen....

Lees meer

Ook je huid neemt giftige stoffen op

Als je een huis koopt, moet het eerst onderzocht worden op schadelijke stoffen. De grond moet gecontroleerd worden op verontreiniging en desnoods worden afgevoerd, vervangen en uiteindelijk worden gezuiverd. Als er asbest wordt in aangetroffen, ben je verplicht de...

Lees meer