apr 23, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe kan je er jaren jonger en gezonder blijven uitzien?

Je spiegel in de badkamer verraadt alles, je gezondheid, je ziel, en wat meer is: met je uiterlijk krijgen ook andere mensen een indruk van je persoonlijkheid, je al dan niet goed-in-je-vel-zitten, je leeftijd enz. Maar, die spiegel kan ook liegen, want iemand die goed in zijn vel zit, kan er jaren jonger uitzien dan zijn werkelijke leeftijd.

Daar komt het natuurlijk op aan: je biologische leeftijd wat in deze tijden van corona wel erg interessant kan zijn. Herinner je dat zelfs een vrouw van 97 en nu een van 103 jaar genezen is van corona. Ze heeft de eerste wereldoorlog meegemaakt, Hitler en de tweede wereldoorlog doorstaan, de Spaanse griep overleefd en nu na een besmetting met corona is ze weer perfect hersteld en weer op de been.

Om er lang jong en gezond te blijven uitzien, kan je zelf veel doen. De huid is trouwens de spiegel van de ziel en van je leeftijd en dat getal kan je zeker naar beneden brengen.

Waarom vermelden we dit? Omdat de biologische leeftijd en de gezondheid van je cellen belangrijker zijn dan je werkelijke leeftijd. Daarom kan iemand van 40 jaar ten onder gaan aan corona, terwijl iemand van meer dan negentig jaar het probleem, probleemloos kan doorstaan.

Zo zie je maar. En de spiegel dan? Wel uit allerlei ervaringen blijkt dat als iemand er goed uitziet, die gewoonlijk ook goed is en als er iemand jong uitziet, die van binnen ook jonger is en blijft. Die mensen worden erg oud en blijven tot op hoge leeftijd gezond.

Hoe kan je dat doen? Uiteraard door gezond te leven, alle fantasie die gevaarlijk is te mijden, gezond te eten, niet roken, geen alcohol gebruiken, voldoende bewegen, geen zorgen maken, goed en voldoende slapen en een positieve kijk hebben op de mensen, de wereld en de dingen.

En natuurlijk moet je jezelf ook goed soigneren: voldoende water drinken, maar geen alcohol, gezonde lucht, bewegen, voldoende zon, maar hou het veilig, want de zon veroudert en bij overdrijving kan je er ook huidkanker van krijgen. En tenslotte zijn vitamines erg belangrijk. Voor de huid is dat de vitamine A. (wordt in de huid gemaakt uit zonlicht), maar die tref je o.m. ook aan in roomboter, groente, o.a. wortelen en in levertraan. Eet dus meer groenten en vis.

Maar iedereen weet het intussen wel dankzij het opzoekwerk van de cosmetica-industrie: vitamine A is bijzonder goed voor de huid en helpt heel wat problemen voorkomen. Wortelen zijn een provitamine A-bom en dus kan je aannemen dat wortelsap uitstekend is voor de huid, zowel als je het inwendig toepast en het opdrinkt evenals uitwendig op de huid gewreven. Als je huid droog is, kan je je geen idealer huidtonicum voorstellen. Nadien met lauwwarm water afspoelen.

En heb je even geen tijd om zelf wortelsap te persen en toe te passen: dan is er een goede natuurlijke crème op basis van Aloë Vera, waardoor de huid goed soepel wordt gehouden, goed vocht vasthoudt en jong blijft.

Een tip: Aloë Vera-crème van Ellen Dee. Je vindt er alles over op de website www.ellendee.be. Je kan die online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waar komen die allergieën vandaan?

De allergieën swingen de pan uit en dit jaar zijn ze er echt ongewoon vroeg aan begonnen. Dat kwam doordat in januari al mooie dagen waren en de hazelaar de winter voor bekeken hield en het stuifmeel al liet ronddwarrelen. Daarom zijn de regendagen van de laatste tijd...

Lees meer

Eén op vijf heeft last van brandend maagzuur

Eén op de vijf mensen heeft last van brandend maagzuur, ook wel indigestie of reflux genoemd. Het zure maagsap uit de maag komt dan op een verkeerde plek terecht, namelijk de slokdarm. De slokdarm is niet bekleed met beschermende slijmvliezen zoals de maag, zodat de...

Lees meer

Levenslang goed horen: waar moet je op letten?

Horen zien en zwijgen, zegt het spreekwoord, maar mensen die het lastig hebben om te horen, kunnen er haast niet over zwijgen: het is werkelijk een van de meest vervelende problemen die je met de gezondheid kan voorhebben. De helft van het leven ontgaat je als je...

Lees meer

Hoofdluizen bij je kind: hoe pak je het aan?

In de Verenigde Staten - en hier zal dat niet veel verschillen - heeft één op vier schoolkinderen last van hoofdluis. Veel ouders kunnen er niet mee overweg en beschouwen de aandoening erger dan mazelen of griep. Ze weten ook niet goed hoe ze de kwaal moeten...

Lees meer