apr 27, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Zachte of geblutste tomaten toch nog gebruiken

Het is er de tijd niet naar om veel te verspillen. Corona heeft ons met onze neus op de feiten gedrukt: er werd te veel voedsel verspild. Brood bijvoorbeeld: wie kon het in zijn hoofd halen om een brood van gisteren nog op tafel te zetten? Neen, elke dag vers brood. En groenten? Die haalde je toch dagelijks uit de supermarkt? Groenten die al een week in de koelkast wachten? Dat kon niet!

De crisis heeft ons geleerd voorzichtiger en verstandiger om te gaan met alles wat van de natuur is en uit de natuur komt. De lucht is schoner, er is minder fijnstof, we gaan weer ontspannen in de natuur en we koken weer zelf.

Voedsel of groenten weggooien doe je nu niet meer. Corona heeft ons geleerd spaarzaam te zijn, zelfs al zien de groenten er wat fletser uit. Je kan ze gerust blijven gebruiken, zoals bijvoorbeeld geblutste tomaten, dankzij deze handige tip.

Nooit tevoren werden zoveel broodbakmachines verkocht als in deze coronatijd. Nooit werden zoveel meel, en zoveel groenten gekocht als nu. Het aandeel van junkfood is zelfs gedaald. Wie had dat gedacht. Dat is tenminste een gunstige evolutie.

Zelf koken is nog altijd het beste, het gezondste en het lekkerste. Vroeger ontbrak misschien de tijd, maar nu ontbreekt het geld. We kunnen beter niets meer weggooien, maar alles tot het laatste schilletje en pitje opgebruiken en benutten.

Misschien had je vroeger wel wroeging als je voedsel in de vuilnisbak ging gooien, maar we hadden de tijd niet om er lang bij stil te staan. Nu wil je alles kunnen gebruiken en weer essentieel gaan leven.

Groenten die er wat fletser uitzien kunnen altijd nog best gebruikt worden, denk maar aan een lekker groentesoepje.

En wat te denken van geblutste tomaten? Akkoord je kan ze niet meer zo goed gebruiken in een rauwkostschotel. Maar gooi ze toch niet weg, want ze krijgen een nieuwe bestemming.

Geblutste tomaten weggooien hoeft voortaan niet meer, want we offreren jullie hier een prima tip waarbij je zacht geworden, overrijpe of geblutste tomaten toch nog perfect kan gebruiken.

Om te beginnen moet je ze van hun vel ontdoen: even in heet water dompelen en ze laten zich vanzelf pellen.

Nadien pletten of pureren en in kleine plastic bakjes doen, zoals voor grote ijsblokjes en dit in het diepvriesvak van de koelkast zetten. Op die manier heb je altijd tomaten bij de hand voor sausen en soepen en heb je toch de tomaten van de ondergang gered. Het is goedkoop, je verspilt nies en als kinderen plots trek hebben in een lekker tomatensoepje of spaghetti met tomatensaus, dan heb altijd “verse” opgespaarde tomaten bij de hand.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer

Wie zijn bioklok respecteert, leeft langer

De helft van de volwassen bevolking slaapt door middel van slaappillen. Dat is geen goede evolutie, want normaal moet na een dagje werken, de slaap als een welgekomen geschenk bezit van ons nemen. Slaap is nodig, dat hebben we al heel wat keren onderstreept. Het is...

Lees meer

Mooier, jonger en gezonder dankzij honing

De bijen zijn tegenwoordig dagelijks in het nieuws. Niet zozeer omdat het een gezond natuurproduct is, maar vooral omdat de Aziatische hoornaars zich tegoed doet aan onze bijen. En als we die zijn gang laten gaan, kan dat uitdraaien op een ramp. En de bijen zorgen...

Lees meer