mei 26, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Hoe blijft het fruit in de sierschaal als decoratie in je woning er lang vers uit zien?

Nu we de gezelligheid van onze woning herontdekt hebben, willen we die ook naar onze smaak inrichten. Misschien heb je een renovatie gepland, of een nieuw tapijt op het oog, of een fris kleurtje waar je interieur op wacht? Dan is het nu de beste tijd om er werk van te maken.

Er is niet enkel de circulatie in het huis die de gezelligheid bepaalt, ook het meubilair en de kleuren, de schikking, de netheid, de orde, de functionaliteit.

En daarbovenop komt natuurlijk de persoonlijke toets, de decoratie, de elementen die je belangrijk vindt: kunst aan de muren en op de kasten, boeken, bloemen in huis, herinneringen met foto’s enz.

Een fruitschaal kan een geweldig decoratief element zijn in je huiskamer. Je moet wel een trucje toepassen om te beletten dat het fruit gauw overrijp of rot wordt en er steeds vers blijft uit zien.

Maar je kan die decoratie zo persoonlijk mogelijk maken en in de kleuren die je verkiest. Zo is het altijd interessant om een stukje natuur in huis te halen. Ten eerste omwille van het enorme gamma aan kleurschakeringen en vormen en ten tweede omdat de natuur rust geeft.

Dat is niet enkel zo met bloemen en planten, maar ook met vruchten en groenten. Wie heeft te gelegener tijd niet eens een paar pompoenen op het keukentablet laten staan als decoratie? Of noten in een schaal op de salontafel. Die kleuren zijn onnavolgbaar. De natuur heeft dat perfect geboetseerd en gekleurd.

Denk ook eens aan appelen. Die zijn nu het hele jaar rond beschikbaar, want ze worden van overal in de wereld ingevoerd. Altijd leuk is het om een grote schaal met appelen op de salontafel of de buffetkast te zetten: dat geeft, kleur, vorm, geur en brengt de natuur een beetje dichterbij, we voelen er ons een stuk mee verbonden en dat maakt de woning dubbel gezellig.

Het probleem is: ook fruit kan verleppen en zelfs rot worden. Je kan niet elke week een nieuwe schaal met vers fruit decoreren om je woning op te fleuren. Dat is ook niet nodig, want er zijn trucjes. En je moet je ambitie om toch fruit als decoratie te gebruiken niet opgeven.

Daarom: Je houdt van een vleugje natuur in huis? Natuurlijk, houdt iedereen daarvan. Daarom dat zoveel huisvrouwen de woonkamer met bloemen versieren. Maar je kan dat stukje natuur in je huis nog vergroten door er een korf met appelen aan toe te voegen. Die brengt kleur en sfeer op de kast, het buffet of het salontafeltje. Hoe kan je nu verhinderen dat appelen zo snel gaan rimpelen en er meteen minder fris en aantrekkelijk gaan uitzien?

Daar bestaat een geweldig trucje voor, zodat je appelen in het korfje op je salontafel er een heel lange tijd superaantrekkelijk blijven uitzien. Daarvoor moet je de vruchten zolang ze er nog vers en mooi uit zien, inwrijven met glycerine. Uiteraard blijf je er dan beter af om ze te consumeren, maar je hebt dan wel een natuurlijk sieraad in huis dat er maandenlang even vers zal blijven uitzien… Als je geluk hebt blijft je sierfruit vers tot de volgende lente, de winter slaan we dus gewoon over. Maar hou wel je kinderen in de gaten zodat die wel aan de verleiding weerstaan om in het fruit te gaan knabbelen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer