Hoe kan je eiwit altijd stijfkloppen zonder miserie?

Je wilt zelf koken? Dat is een prachtig idee, zeker nu we met de coronacrisis een beetje met de neus op de feiten zijn geduwd. We hebben meer tijd, minder geld, meer mogelijkheid om ons te vervelen, maar vooral meer kansen om er het beste van te maken: gezonder leven, gezonder eten, gezonder denken en dus ook gezonder zijn.

Daar hoort lekker eten, maar vooral ook gezonder eten bij. Dat bekom je door vooral zelf in de pot te roeren.

Stijfgeklopt eiwit hoort thuis in veel recepten en maakt ze ook aantrekkelijk en lekker. Het is geen grote kunst meer om dat te doen lukken, dankzij een trucje van de grote chef-koks.

Een lekker dessertje kan ook een gezond dessertje zijn, met eerlijke, verse, zelfgekozen, gezonde ingrediënten en niet zomaar smaakmakers, kleurstoffen, aromaten, smaakversterkers en suikers, kortom foute boel die je alleen maar de illusie van lekkere smaak geeft, maar voor de rest je gezondheid en je portemonnee aantast.

Dus zelf in de pot roeren en zelf dessertjes maken.

Een ei mag weer, want het verhaal over gevaarlijke cholesterol is uitgevonden door profs die zich hebben laten omkopen ten bate van de suikerindustrie. Daardoor heeft de wereld jaren de verkeerde keuzes gemaakt en dingen gegeten die slecht waren en de goede achterwege gelaten. Suiker is een grote boosdoener, want een ontstekingstrigger, ook voor hart en bloedvaten, terwijl eieren mogen, ja moeten vanwege de goede eigenschappen.

Gebruik dus gerust eieren. Trouwens het grootste percentage cholesterol wordt door ons lichaam zelf aangemaakt: meer dan 90 percent. Slechts een tien percentjes komt uit het voedsel. Je moet enkel verhinderen dat de cholesterol oxideert. Dus meer bewegen, niet roken, geen alcohol gebruiken en vooral geen suiker gebruiken.

Een ei mag en dat is maar gelukkig want zo wordt bijvoorbeeld in heel wat recepten stijfgeklopt eiwit gebruikt. Dat opent heel veel mogelijkheden voor allerlei recepten. Het komt er dus op aan altijd eiwit te kunnen stijfkloppen zonder dat het een geklieder wordt en dat het voor de zoveelste keer misgaat. Hoe doe je dat?

Natuurlijk mislukt het minder met moderne toestellen, maar toch… als de chef-koks daarop altijd moeten rekenen, zou het in veel restaurants niet te harden zijn. Vandaar dat we u de truc van de grote chef-koks verklappen. Als je eiwit snel stijf wil kloppen zonder dat het mislukt, moet je bij het roeren een weinig water toevoegen. Op die manier is het eiwit in een mum van tijd perfect stijf. En zo zullen je dessertjes of speciale schoteltjes er altijd perfect uitzien en ook perfect smaken.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe lang kun je diepvriesproducten bewaren?

Vroeger kende men enkel inpekelen als een methode om voedsel langer te bewaren. Het waren alleen de rijkere kasteelheren die een vrieskelder hadden. Dat was een soort tumulus of heuvel bedekt met dikke lagen aarde waarin een gemetste kelder was ondergebracht waar in...

Lees meer

Hoe kun je gezond vermageren?

Talrijk zijn de patiënten die willen vermageren. Er zijn organisaties die er fortuinen aan verdienen, terwijl de resultaten eigenlijk volkomen afhangen van de inzet en vooral ook de kennis van de persoon zelf die wat minder gewicht op de weegschaal wil aflezen. Er is...

Lees meer

Kun je ook te gezond eten?

De Europese gemeenschap is ons een loer aan het draaien: steeds meer voedsel mag genetisch gemanipuleerd worden en men hoeft daarover de consument niet in te lichten. Op wiens maat en voordeel is dit “recept” dan wel geschreven? Je kunt ook te veel met gezond eten...

Lees meer

Chocolade: smullend hartziekten voorkomen

De discussie blijft duren en dat heeft de Nederlandse Dr. Gert Schuitemaker van de orthomoleculaire wetenschappen duidelijk gemaakt. Chocolade is een geweldig genotmiddel. Veel vrouwen vertonen vooral in de periode rond de menstruatie een onweerstaanbare drang om...

Lees meer

Prostaatkanker voorkomen: meer tomaten eten!

Wat borstkanker voor vrouwen betekent, geldt voor mannen: prostaatkanker. Vroegtijdige opsporing is daarbij van belang, maar je kunt ook invloed uitoefenen op de kans dat je prostaatkanker krijgt. Met andere woorden, door je leefstijl aan te passen, verkleint je...

Lees meer