mei 4, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Wat kan je doen vooraleer wijn zuur wordt?

Zelf weer kokkerellen en lekker eten? Dat is tegenwoordig de regel, nu we in ons kot moeten blijven. En wat past er bij een lekkere zelf klaargemaakte maaltijd? Een goed glaasje rode wijn, bijvoorbeeld.

Vroeger kon je er van op aan dat die gemakkelijk en snel leeg kon worden gemaakt, omdat je met vrienden of familie kon genieten van een lekker glaasje. Dat is er voorlopig niet meer bij en dus zitten we vaak opgescheept met een halflege of halfvolle fles die naarmate de tijd verstrijkt er niet beter op wordt.

Heb je een fles rode wijn ontkurkt en je krijgt ze niet op vooraleer ze zurig wordt? Dan kan je die wijn best nog later gebruiken in lekkere recepten, dankzij een trucje.

Wijn die in een volle fles rust wordt beter (als het goede wijn is welteverstaan), maar wijn die ontkurkt is, kan snel verzuren na verloop van tijd.

Wat doe je dan? De gootsteen trakteren? Zeker niet, want er is een perfecte oplossing voor, waar je later nog veel plezier en veel smaak kan aan beleven.

Als de fles op kortere termijn maar niet leeg geraakt, mag je die niet weggieten, moet je niet hopen op snel en dorstig bezoek, maar moet je gewoon in de koelkast naar lege vormpjes voor ijsblokjes zoeken. Was ze eerst grondig uit en giet daar voorzichtig de overgebleven rode wijn in.

Zet ze nu in het diepvriesvak of gewoon in de diepvriezer.

Op die manier hoef je jezelf niet lazarus te drinken, de wijn weg te gieten of er azijn van te maken. Zo kan je als het je uitkomt ze altijd uit de “vriesslaap” halen om ze een nieuw leven te geven voor lekkere gerechten in de keuken. Je kan die ingevroren rode wijn perfect aanwenden om er pittige, lekkere sausjes van te maken, want op deze wijze behoudt de wijn zijn fijne smaak en gaat geen druppel van het edele vocht verloren.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer