mei 4, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Wat kan je doen vooraleer wijn zuur wordt?

Zelf weer kokkerellen en lekker eten? Dat is tegenwoordig de regel, nu we in ons kot moeten blijven. En wat past er bij een lekkere zelf klaargemaakte maaltijd? Een goed glaasje rode wijn, bijvoorbeeld.

Vroeger kon je er van op aan dat die gemakkelijk en snel leeg kon worden gemaakt, omdat je met vrienden of familie kon genieten van een lekker glaasje. Dat is er voorlopig niet meer bij en dus zitten we vaak opgescheept met een halflege of halfvolle fles die naarmate de tijd verstrijkt er niet beter op wordt.

Heb je een fles rode wijn ontkurkt en je krijgt ze niet op vooraleer ze zurig wordt? Dan kan je die wijn best nog later gebruiken in lekkere recepten, dankzij een trucje.

Wijn die in een volle fles rust wordt beter (als het goede wijn is welteverstaan), maar wijn die ontkurkt is, kan snel verzuren na verloop van tijd.

Wat doe je dan? De gootsteen trakteren? Zeker niet, want er is een perfecte oplossing voor, waar je later nog veel plezier en veel smaak kan aan beleven.

Als de fles op kortere termijn maar niet leeg geraakt, mag je die niet weggieten, moet je niet hopen op snel en dorstig bezoek, maar moet je gewoon in de koelkast naar lege vormpjes voor ijsblokjes zoeken. Was ze eerst grondig uit en giet daar voorzichtig de overgebleven rode wijn in.

Zet ze nu in het diepvriesvak of gewoon in de diepvriezer.

Op die manier hoef je jezelf niet lazarus te drinken, de wijn weg te gieten of er azijn van te maken. Zo kan je als het je uitkomt ze altijd uit de “vriesslaap” halen om ze een nieuw leven te geven voor lekkere gerechten in de keuken. Je kan die ingevroren rode wijn perfect aanwenden om er pittige, lekkere sausjes van te maken, want op deze wijze behoudt de wijn zijn fijne smaak en gaat geen druppel van het edele vocht verloren.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder kans op griep deze winter? Hoezo?

Griep is een erg besmettelijke ziekte en wordt overgebracht door een virus. Je kunt het een beetje vergelijken met Covid, dat ook afkomstig is van een virus, maar aan griep zijn we wel al wat meer gewend. Velen hebben antistoffen opgebouwd, maar zoals alle virussen...

Lees meer

Hoge bloeddruk: de geniepige doder

We zijn eigenlijk niet goed bezig. Slapeloosheid, stress, burn-out, agressie, problemen, vrees en angsten, zelfs existentiële angst, onzekerheid over de toekomst, sterfgevallen in de familie, langdurige ziekten, pandemieën, winter en winterziekten… het zijn allemaal...

Lees meer

Vertroetel je metabolisme en leef langer

Wie herinnert zich niet de fameuze uitspraken van wijlen dokter Herman Lecompte, die beweerde dat hij duizend jaar kon worden; Het geheim: de afbraak stoppen door middel van vitamines en antioxidanten, want daar lag het geheim van een lang en gezond leven. Eigenlijk...

Lees meer