mei 22, 2020 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Zelf je broesspuit maken? Geen probleem!

In heel veel tips kom je tegen dat je een plant, een ruit, een spiegel, een gerecht moet besprenkelen met water. Je kan dat niet met de hand doen natuurlijk door uit een kopje het water te “dretsen”. Je moet dat doen door middel van een broesspuit.

Onlangs nog gaven we in een tip de goede raad om de oven te reinigen door middel van bakpoeder oftewel natriumbicarbonaat dat je op aangekoekte vlekken moest wrijven en nadien met een broesspuit moest bevochtigen. Ook bladen van planten moet je af en toe met een broesspuit nat maken om ze te reinigen en van stof te ontdoen.

Een broesspuit komt overal van pas. Als je geen hebt, is dat geen brute pech, want je kan die gemakkelijk zelf maken.

Maar wat als je geen broesspuit bij de hand hebt en je wil toch meteen een klus klaren?

Dat is geen probleem, want je kan gemakkelijk zelf een broesspuit maken.

Heb je nog ergens een leeg zoutvaatje staan, wel heel simpel: vul het op met water en je kan gedoseerd water sprenkelen waar je het nodig hebt: om te reinigen, in de keuken bij gerechten, om planten te verzorgen.

Geen leeg zoutvaatje bij de hand? Dat is nog geen ramp, want iedereen heeft tegenwoordig toch wel een fles spuitwater in huis. Als je ze leeg hebt gedronken, moet je die voortaan niet meer weggooien, want dat zijn handige dingen om er een broesspuit van te maken.

Het enige wat je nodig hebt is een soepele plastic fles, een fijne nagel en een hamer, of een heel fijn boortje en een boormachine.

Je voelt het al: schroef de dop van de fles en klem die ergens vast. Met het fijne nageltje of het fijne boortje maak je nu piepkleine gaatjes in de dop. Vul nu de fles met water, azijn, of om het even welk middel dat je wilt verstuiven en schroef de dop er weer op.

De soepele fles (door het feit dat Bisphenol A bevat, wat schadelijk is voor je eigen gezondheid, maar goed is voor de soepelheid van de fles) zorgt ervoor dat je bij het knijpen fijne stralen van de vloeistof haast kan vernevelen op planten of oppervlakken die je wilt verzorgen. Ook in de keuken komt zo’n zelfgemaakte broesspuit zeker van pas.

Ook voor wie geen stoomstrijkijzer heeft en de strijk moet doen, kan op die manier het gewassen en gedroogde wasgoed strijkklaar maken zodat rimpels en vouwen er gemakkelijker kunnen uitgestreken worden. Op die manier heb je niet enkel geld gespaard, maar ook een product handig gerecycleerd, terwijl het je weer grote diensten kan bewijzen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer