sep 17, 2020 | Actueel, Toerisme | 0 Reacties

Nieuwe Mandeldalfietsroute verkent prachtig stukje Leiestreek

Toeren in eigen land

Westtoer lanceert een gloednieuw toeristisch “fietsproduct”: de Mandeldalfietsroute. Deze lus is 54 kilometer lang en voert je dwars door de gevarieerde landschappen van de Leiestreek. Fietsers ontdekken Dentergem, Oostrozebeke, Ingelmunster en Meulebeke en trappen langsheen provinciedomein Baliekouter in Wakken.

“Via veilige wegen ontdekken fietsers een prachtig stukje Leiestreek. De tocht is erg gevarieerd en biedt veel indrukwekkende uitzichten waar je even kan uitrusten en genieten van de streek. Verschillende gezellige terrasjes en hoeveproducenten zorgen dan weer voor een drankje of een versnapering onderweg”, zegt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

Talrijke bezienswaardigheden

Fietsers zijn 54 kilometer onderweg en trappen langs tal van bezienswaardigheden. Onder andere het provinciedomein Baliekouter, de fruitboomgaarden rond Dentergem, de Mandelmeersen, de oude spoorbedding in Oostrozebeke, het jaagpad langs het Kanaal Roeselare-Leie, de nieuwe Brigandsbrug in Ingelmunster en het Kasteeldomein Ter Borcht in Meulebeke nodigen uit om even op adem te komen. De route is overwegend vlak. Enkel tussen Dentergem en Tielt zorgt de Poelbergsite even voor een korte, stevige beklimming.

Van de fietsroute is een viertalige brochure met kaart beschikbaar. De route is tevens bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.

Het provinciebedrijf Westtoer vraagt aan wandelaars en fietsers om rekening te houden met de maatregelen in het kader van de COVID-19 crisis. Richtlijnen bij het wandelen en fietsen vind je op www.westtoer.be/coronavirus. Afhankelijk van de evolutie worden de maatregelen aangepast. Westtoer ondersteunt de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Het bestrijden van het virus is de grootste prioriteit en ook in het belang van het toerisme op middellange en lange termijn.

Praktisch

De nieuwe routekaart kost € 3,00 en is verkrijgbaar via de webshop van Westtoer (shop.westtoer.be) en op volgende locaties:

•           Westtoer, Koning Albert I-laan 120, 8200 Sint-Michiels (Brugge),

Tel 050/ 30 55 00, www.westtoer.be, www.toerisme-leiestreek.be.

•           Toerisme Dentergem, Brouwerijstraat 21, 8720 Dentergem,

Tel 051/ 57 55 28, sport@dentergem.be, www.dentergem.be.

•           Toerisme Oostrozebeke, Ernest Brengierstraat 6, 8780 Oostrozebeke,

Tel 056/ 67 11 20, info@oostrozebeke.be, www.oostrozebeke.be.

•           Toerisme Ingelmunster, Schoolstraat 35, 8770 Ingelmunster,

Tel 051/ 33 74 46, toerisme@ingelmunster.be, www.ingelmunster.be.

•           Toerisme Meulebeke, Markt 1, 8760 Meulebeke,

Tel: 051/ 48 80 80, toerisme@meulebeke.be, www.meulebeke.be.

•           Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis,

Jan Van Eyckplein 2, 8000 Brugge,

Tel: 0800/20 021, provincie@west-vlaanderen.be.

www.west-vlaanderen.be/informatiecentrum

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zomertijd: stop die klok!

Politiek Europa belooft al langer om de klok te stoppen in de plaats van een uur vooruit te zetten: met andere woorden de zomertijd af te schaffen. Voor de meeste mensen een goede zaak, terwijl anderen er niet zitten op te wachten. De horeca bijvoorbeeld: de zon gaat...

Lees meer