sep 17, 2020 | Actueel, Toerisme | 0 Reacties

Nieuwe Mandeldalfietsroute verkent prachtig stukje Leiestreek

Toeren in eigen land

Westtoer lanceert een gloednieuw toeristisch “fietsproduct”: de Mandeldalfietsroute. Deze lus is 54 kilometer lang en voert je dwars door de gevarieerde landschappen van de Leiestreek. Fietsers ontdekken Dentergem, Oostrozebeke, Ingelmunster en Meulebeke en trappen langsheen provinciedomein Baliekouter in Wakken.

“Via veilige wegen ontdekken fietsers een prachtig stukje Leiestreek. De tocht is erg gevarieerd en biedt veel indrukwekkende uitzichten waar je even kan uitrusten en genieten van de streek. Verschillende gezellige terrasjes en hoeveproducenten zorgen dan weer voor een drankje of een versnapering onderweg”, zegt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

Talrijke bezienswaardigheden

Fietsers zijn 54 kilometer onderweg en trappen langs tal van bezienswaardigheden. Onder andere het provinciedomein Baliekouter, de fruitboomgaarden rond Dentergem, de Mandelmeersen, de oude spoorbedding in Oostrozebeke, het jaagpad langs het Kanaal Roeselare-Leie, de nieuwe Brigandsbrug in Ingelmunster en het Kasteeldomein Ter Borcht in Meulebeke nodigen uit om even op adem te komen. De route is overwegend vlak. Enkel tussen Dentergem en Tielt zorgt de Poelbergsite even voor een korte, stevige beklimming.

Van de fietsroute is een viertalige brochure met kaart beschikbaar. De route is tevens bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.

Het provinciebedrijf Westtoer vraagt aan wandelaars en fietsers om rekening te houden met de maatregelen in het kader van de COVID-19 crisis. Richtlijnen bij het wandelen en fietsen vind je op www.westtoer.be/coronavirus. Afhankelijk van de evolutie worden de maatregelen aangepast. Westtoer ondersteunt de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Het bestrijden van het virus is de grootste prioriteit en ook in het belang van het toerisme op middellange en lange termijn.

Praktisch

De nieuwe routekaart kost € 3,00 en is verkrijgbaar via de webshop van Westtoer (shop.westtoer.be) en op volgende locaties:

•           Westtoer, Koning Albert I-laan 120, 8200 Sint-Michiels (Brugge),

Tel 050/ 30 55 00, www.westtoer.be, www.toerisme-leiestreek.be.

•           Toerisme Dentergem, Brouwerijstraat 21, 8720 Dentergem,

Tel 051/ 57 55 28, sport@dentergem.be, www.dentergem.be.

•           Toerisme Oostrozebeke, Ernest Brengierstraat 6, 8780 Oostrozebeke,

Tel 056/ 67 11 20, info@oostrozebeke.be, www.oostrozebeke.be.

•           Toerisme Ingelmunster, Schoolstraat 35, 8770 Ingelmunster,

Tel 051/ 33 74 46, toerisme@ingelmunster.be, www.ingelmunster.be.

•           Toerisme Meulebeke, Markt 1, 8760 Meulebeke,

Tel: 051/ 48 80 80, toerisme@meulebeke.be, www.meulebeke.be.

•           Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis,

Jan Van Eyckplein 2, 8000 Brugge,

Tel: 0800/20 021, provincie@west-vlaanderen.be.

www.west-vlaanderen.be/informatiecentrum

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Is de zon nog even gevaarlijk in september?

Voor de overgrote meerderheid van toeristen die naar het zuiden trekken op vakantie is de zon en het zonnebad het ultieme doel. De ontsnapping uit de dagelijkse sleur, het werk, de vervelende gewoontes kan pas volledig zijn als er voldoende zon bij komt. Daar hebben...

Lees meer

Hoe krijg je betere resultaten op school?

Gewoonlijk worden goede voornemens gereserveerd voor de periode rond het nieuwe jaar. Dat is natuurlijk een uitstekend idee, maar eigenlijk past het evengoed om dat op 1 september te doen. De reden is duidelijk: het nieuwe schooljaar begint, het nieuwe werkjaar in...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer