sep 17, 2020 | Actueel, Toerisme | 0 Reacties

Nieuwe Mandeldalfietsroute verkent prachtig stukje Leiestreek

Toeren in eigen land

Westtoer lanceert een gloednieuw toeristisch “fietsproduct”: de Mandeldalfietsroute. Deze lus is 54 kilometer lang en voert je dwars door de gevarieerde landschappen van de Leiestreek. Fietsers ontdekken Dentergem, Oostrozebeke, Ingelmunster en Meulebeke en trappen langsheen provinciedomein Baliekouter in Wakken.

“Via veilige wegen ontdekken fietsers een prachtig stukje Leiestreek. De tocht is erg gevarieerd en biedt veel indrukwekkende uitzichten waar je even kan uitrusten en genieten van de streek. Verschillende gezellige terrasjes en hoeveproducenten zorgen dan weer voor een drankje of een versnapering onderweg”, zegt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

Talrijke bezienswaardigheden

Fietsers zijn 54 kilometer onderweg en trappen langs tal van bezienswaardigheden. Onder andere het provinciedomein Baliekouter, de fruitboomgaarden rond Dentergem, de Mandelmeersen, de oude spoorbedding in Oostrozebeke, het jaagpad langs het Kanaal Roeselare-Leie, de nieuwe Brigandsbrug in Ingelmunster en het Kasteeldomein Ter Borcht in Meulebeke nodigen uit om even op adem te komen. De route is overwegend vlak. Enkel tussen Dentergem en Tielt zorgt de Poelbergsite even voor een korte, stevige beklimming.

Van de fietsroute is een viertalige brochure met kaart beschikbaar. De route is tevens bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.

Het provinciebedrijf Westtoer vraagt aan wandelaars en fietsers om rekening te houden met de maatregelen in het kader van de COVID-19 crisis. Richtlijnen bij het wandelen en fietsen vind je op www.westtoer.be/coronavirus. Afhankelijk van de evolutie worden de maatregelen aangepast. Westtoer ondersteunt de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Het bestrijden van het virus is de grootste prioriteit en ook in het belang van het toerisme op middellange en lange termijn.

Praktisch

De nieuwe routekaart kost € 3,00 en is verkrijgbaar via de webshop van Westtoer (shop.westtoer.be) en op volgende locaties:

•           Westtoer, Koning Albert I-laan 120, 8200 Sint-Michiels (Brugge),

Tel 050/ 30 55 00, www.westtoer.be, www.toerisme-leiestreek.be.

•           Toerisme Dentergem, Brouwerijstraat 21, 8720 Dentergem,

Tel 051/ 57 55 28, sport@dentergem.be, www.dentergem.be.

•           Toerisme Oostrozebeke, Ernest Brengierstraat 6, 8780 Oostrozebeke,

Tel 056/ 67 11 20, info@oostrozebeke.be, www.oostrozebeke.be.

•           Toerisme Ingelmunster, Schoolstraat 35, 8770 Ingelmunster,

Tel 051/ 33 74 46, toerisme@ingelmunster.be, www.ingelmunster.be.

•           Toerisme Meulebeke, Markt 1, 8760 Meulebeke,

Tel: 051/ 48 80 80, toerisme@meulebeke.be, www.meulebeke.be.

•           Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis,

Jan Van Eyckplein 2, 8000 Brugge,

Tel: 0800/20 021, provincie@west-vlaanderen.be.

www.west-vlaanderen.be/informatiecentrum

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Zonnekloppers: bak het niet te bruin!

Alle ellende ten spijt hopen we op een mooie zomer en veel mensen hebben zich daarin voorzien: ze boekten een reis naar het zonnige zuiden. Tenminste als ze er geraken, want met de stakingen die aangekondigd zijn, wordt dat niet evident. Eerst de covid, dan de oorlog,...

Lees meer

Hoe goed slapen bij grote hitte?

Goed slapen is van levensbelang. Dat wijzen spontane reacties van het lichaam wel uit. Als je een nachtje slecht hebt geslapen voel je je irritanter, moe, heb je een slechte concentratie, het weegt op je omgeving, je relatie, je werk. Een nachtje woelen en slecht...

Lees meer

Weekend van het Volkscafé

Zesde editie op 18 & 19 juni 2022 Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 presenteren de Westhoek en Frans-Vlaanderen de zesde editie van het Weekend van het Volkscafé. Een 80-tal volkscafés voorzien muziek, volksspelen, streekbieren, Picon Maison en talloze...

Lees meer

Tijm: ideaal voor gevoelige luchtwegen

Sausen, soepen, kruidenthee: tijm leent zich daar allemaal voor. Tijm is niet enkel een prachtig heestertje dat in elke tuin past, zelfs in een bloempot kan gekweekt worden, desnoods op het keukentablet, het is vooral ook een bijzonder gewaardeerd kruid in de keuken...

Lees meer