mrt 16, 2021 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Gezond denken versterkt je immuniteit

Meer dan tevoren is gebleken dat een gezond darmmilieu van essentieel belang is voor een sterke immuniteit. De darmflora hebben een topfunctie in onze weerstand. Vooral nu we een pandemie met het coronavirus meemaken, zijn mensen met een sterke weerstand bevoordeligd. Meer dan van een vaccin kan je hulp van een sterke weerstand verwachten, omdat die blijvend is. De vraag is uiteraard: wie heeft zo’n sterke weerstand en bij wie zijn de darmflora in optimale conditie?

Het begint al bij de geboorte. Wie op een natuurlijke wijze geboren werd, heeft profijt, want de immuniteit van kinderen die op een spontane wijze geboren zijn, is sterker want ze hebben betere darmflora dan kinderen die via keizersnede ter wereld kwamen. Door de natuurlijke bevalling krijgen ze antistoffen mee van de moeder en die zijn anders dan bij een keizersnede.

Hoe krijg je er vat op?

Onderliggende problemen zoals zwaarlijvigheid, diabetes, hoge bloeddruk, zijn dikwijls het gevolg van zieke darmflora, waardoor de immuniteit verzwakt is. Wie in contact komt met virussen zoals nu tijdens de coronabesmettingen, is beter af met een sterke weerstand en dus goede darmflora.

Natuurlijk heb je daar vat op.

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de darmflora en dus kunnen zorgen voor een sterke weerstand.

Het begint met het principe van Hippocrates: “maak van uw voeding uw medicijn en van uw medicijn uw voeding”. Dat zijn veel patiënten, maar jammer genoeg ook veel artsen wat uit het oog verloren.

Eten met een dankbare en positief ingestelde geest verbetert de spijsvertering en versterkt de darmflora en dus ook de immuniteit.

Daarom zijn volgende principes van groot belang:

  • Niet roken.
  • Geen alcohol, want alcohol is ALTIJD schadelijk, ook in kleine hoeveelheden. Laat je dus niets wijs maken en maak jezelf niets wijs.
  • Beweeg elke dag. Het hoeven geen 10.000 stappen te zijn. De helft is al prima.
  • Eet gezond: Dagelijks groenten, fruit en volkoren. Ook gefermenteerde producten, want die bevatten probiotica: yoghurt, zuurkool enz.
  • Eet weinig vlees en zeker geen bewerkte vleeswaren en vermijd rood vlees.
  • Eet liever wat vis (vanwege de Omega-3 vetzuren).
  • Schrap suiker en alles waar geraffineerde suikers werden aan toegevoegd.
  • Gebruik niet onnodig antibiotica, het ruïneert de darmflora, omdat het ook de goede bacteriën uitschakelt.
  • Slaap voldoende en neem op tijd ontspanning.
  • Denk positief.

Gezond denken

Niet alleen wat de mond ingaat is van belang voor de gezondheid van het darmmilieu, ook wat er in het hoofd omgaat is van even groot, misschien zelfs van groter belang. Heel wat patiënten piekeren zich ronduit ziek. Ze kniezen hele dagen, zijn nooit tevreden met hun situatie, vinden die van anderen altijd beter, voelen zich tekortgedaan, altijd het kind van de rekening of zijn er van overtuigd dat het leven hen geen geschenken heeft gegeven, net alsof dat voor anderen wel het geval is.

Het leven maak je zelf en dat begint in het achterhoofd. Vandaaruit wordt eigenlijk het patroon voor ons leven getekend. Veel mensen gaan bij de pakken zitten, soms zelfs bij de pakjes. Voor sommigen is geen berg te hoog om te worden beklommen, voor anderen daarentegen is een molshoop al een onoverkomelijke hindernis. Ze zijn doodongelukkig, ze voelen zich de beklagenswaardigste individuen van deze planeet en willen ook zo erkend worden. Misschien is dat nog hun belangrijkste motief.

En met deze coronapandemie is dat nog meer uitgesproken. Er zijn mensen die er het beste van maken, terwijl anderen doodongelukkig zijn en alle heil van een vaccin verwachten om er weer volop tegenaan te kunnen gaan, terwijl het eigenlijk begint met je eigen intenties, plannen en denken.

Hoe wil je dat in een lichaam dat door een dergelijke geest wordt aangedreven, een gezond metabolisme kan werken, de organen goed functioneren en al de rest naar behoren verloopt. Ze suffen zich gewoon ziek. Het ontbreekt hen aan een motief om gelukkig en tevreden te zijn en ze hebben blijkbaar ook geen zin om er een te zoeken of te maken.
Als je gaat eten en je wil dat de spijsvertering goed verloopt, ga dan aan tafel met een dankbaar gevoel, want eten is niet vanzelfsprekend voor iedereen op de wereld. Wees dankbaar voor het leven en dram niet over het feit dat je er niet om gevraagd hebt. Mensen die zo spreken kunnen geen gelukkig leven hebben. Het is trouwens heel comfortabel om theorieën over armoede op te zetten als je niks te kort hebt. Hetzelfde over leven en dood.

Goede gedachten zijn krachten

Meer dan voor welk ander orgaan ook geldt voor de darmen: een gezonde geest maakt gezonde darmen. Het spreekt natuurlijk vanzelf dat je ook gezond moet eten, op geregelde tijdstippen en dat het eten smakelijk moet toebereid zijn. Drink ook niet te veel bij het eten, zorg dat je eten kunt in een rustige aangename omgeving met prettige mensen rondom jou. Voer geen ingewikkelde discussies, probeer niet te eten terwijl je werkt, al rijdend in de auto, snel uit de schuif in je bureau of een haastige hap met een take-away uit een fastfoodtent. Dat kan allemaal voor één keer, maar vroeg of laat krijg je er beslist behoorlijk last mee.

Ook goed kauwen, anders worden de spijzen niet voldoende ingespeekseld. De vertering verloopt minder goed want in het speeksel zitten enzymen die van belang zijn voor een goede spijsvertering.

Schrok je alles maar haastig naar binnen dan moeten maag en darmstelsel veel meer presteren en dat kunnen ze niet eeuwig en altijd opbrengen. Je eten naar binnen schrokken is een aanvraag indienen voor maag- en darmproblemen. Voor kinderen gaat dit allemaal des te meer op. Ze zijn gevoeliger dan volwassenen. Ze moeten beslist ook in een aangenaam milieu worden grootgebracht opdat hun spijsvertering en dus ook de rest van hun lichaam zich goed zou kunnen ontwikkelen. Als je als volwassene het goede voorbeeld geeft, is het voor het kind ook maar kinderspel.

Boost je immuniteit

En je kan gerust een beroep doen op de gezonde kracht van de natuur om je immuniteit te versterken. Dat is ook al een goede gedachte.

Bèta-glucaan, probiotica, vitamine C, Echinacea, zijn stuk voor stuk natuurlijke boosters van je immuniteit. Je vindt het in een prima preparaat: Immunibell.

Een tip: Immunibell van Fytobell en je weerstand staat op scherp.

Je vindt Immunibell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 4197-968.

Of je kan Immunibell van Fytobell ook online aanschaffen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Op die manier heb je de beste bodyguard die er bestaat.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom krijgen zoveel mensen een depressie?

Het woord “depressie” alleen al zou je depressief kunnen maken. Het is geen leuke term, niet voor het weerbeeld, niet voor het gemoed en de levenskwaliteit van wie er mee te maken heeft. Bovendien heeft het niet enkel invloed op het presteren, het werk en het geluk,...

Lees meer