mrt 30, 2021 | Actueel, Toerisme | 0 Reacties

Tien nieuwe en meerdaagse fiets- en wandeltrips in de Leiestreek

Vakantie genieten in eigen streek

De lente lonkt. Na de winter en de halve of gehele lockdowns willen we weer naar buiten en dat is maar goed ook. Keuze genoeg, want in eigen land is het ook echt mooi en we kennen in feite te weinig van onze omgeving. Hoogtijd om de Leiestreek te verkennen en daar is voor gezorgd door de toeristische diensten door fiets- en wandeltrips uit te stippelen.!

De tien Leietrips bestaan uit vijf fietstrips, vier wandeltrips en één stedentrip. Een fietsweekend langs de Leie, een wandeltocht van drie dagen door het ongerepte Land van Streuvels, een avontuurlijke tweedaagse langs speelnatuur met de kinderen, per trein hoppen langs negen bruisende steden… het zijn maar enkele voorbeelden van de Leietrips die bewijzen dat je voor een heerlijke vakantie echt niet ver hoeft te reizen. 

Niet enkel verborgen natuurplekjes en adembenemende vergezichten, maar ook creatieve stops en lekkere adressen passeren de revue tijdens de tien Leietrips. Laat gerust de auto thuis want deze trips zijn perfect te bereiken met het openbaar vervoer. Bovendien reis je zonder zorgen dankzij de bagageservice van de speciaal uitgekozen logeeradresjes nabij de routes.

Het magazine met de tien Leietrips kan gratis per post worden aangevraagd of worden gedownload via de website van Toerisme Leiestreek. Je vindt alle trips ook online op www.toerisme-leiestreek.be/fietsenwandeltrips. Toerisme Leiestreek geeft op dit moment bij elke trip ook de coronaproof initiatieven mee, zodat je ook in coronatijd zonder zorgen op trip kan vertrekken.

De nieuwe fiets- en wandeltrips der Leiestreek die verschillende provincies behelst, is ideaal om van een heerlijke vakantie met het gezin te genieten. Heerlijk dichtbij en veilig!

32 nieuwe Leiespots

In 2021 verwelkomt Toerisme Leiestreek 32 nieuwe Leiespots. De regio versterkt haar creatieve en dynamische imago met nu 123 Leiespots in totaal. Elk adres vertelt een uniek verhaal, met creatieve en eigenzinnige accenten. Dat gaat van een zomerbar in een sfeervolle hoevetuin en een bruine herberg met 240 streekbieren tot een groene oase midden in de stad waar ateliers, expositieruimtes, filmstudio’s en een restaurant gecombineerd worden.

Alle creatieve topadresjes staan gebundeld in de vernieuwde Leiespots pocket, te verkrijgen bij de 123 Leiespots zelf, Diensten voor Toerisme, toeristische infopunten en via de webshops van Westtoer en Toerisme Oost-Vlaanderen. Op de website www.toerisme-leiestreek.be/leiespots krijg je bij de 123 Leiespots ook tips van de uitbaters, logeeradresjes, en fiets- en wandelroutes in de buurt. Zo maak je er meteen een originele uitstap van.

Vele van de Leiespots zijn momenteel verplicht gesloten vanwege de coronamaatregelen. Gelukkig bieden velen van hen coronaproof alternatieven zodat iedereen kan blijven genieten van hun origineel aanbod. Alle info is te vinden op de website van Toerisme Leiestreek en wordt telkens aangepast aan de actuele situatie.

Gezinszoektochten “Blob”

Kinderen tussen 7 en 12 jaar kunnen op avontuur met de held Blob via een reeks gezinszoektochten in de Leiestreek. De huidige tien zoektochten worden in 2021 aangevuld met vijf nieuwe zoektochten in Dadizele, Dentergem, Deerlijk, Ingelmunster en Wervik. De zoektocht in Dadizele in het park Mariënstede wordt gelanceerd bij de start van de paasvakantie.

De folders van de gezinszoektochten zijn gratis verkrijgbaar bij de Diensten voor Toerisme van de betrokken gemeenten en de toeristische infopunten in de buurt. Je kan de zoektochten ook downloaden op www.toerisme-leiestreek.be/blob.

Nieuwe fiets- en wandelroutes

De nieuwe Vierkavenboswandelroute laat je kennismaken met een variatie aan landschappen rond Moorslede met beekdalen, een voormalige spoorbedding en het jonge Vierkavenbos. Hoger, en dichter bij het centrum van Moorslede, geniet je van weidse vergezichten over de regio. Westtoer lanceert de nieuwe route in de eerste helft van 2021. De routekaart zal te koop zijn in de webshop.

Voor de paasvakantie wordt de nieuwe grensoverschrijdende fietslus ‘Omloop der 3 Provinciën’ gelanceerd. Deze fietslus vertrekt en eindigt in Avelgem en loopt door de drie provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Henegouwen. De kaart met de fietslus zal beschikbaar zijn bij de Diensten voor Toerisme van de betrokken gemeenten.

In de loop van 2021 wordt er een nieuwe fietsroute verwacht in regio Deerlijk en Anzegem.

Kunstzomer Leiestreek

In 2021 stellen een 45-tal kunstenaars uit de Leiestreek en omstreken hun werk tentoon tijdens de Kunstzomer Leiestreek. De 13de editie van de Kunstzomer vindt plaats van 6 juni t.e.m. 26 september. We zijn achtereenvolgens te gast in Roeselare, Kuurne, Waregem en Meulebeke. Enkele unieke locaties met bijzondere vertoningen zijn onder meer Kunstgalerij Ne9enpuntne9en in Roeselare, Vlasroterij Sabbe in Kuurne, galerij Denis de Gloire in Waregem en Kasteel ter Borcht in Meulebeke. Meer info via www.toerisme-leiestreek.be/kunstzomer .

Culturele toppers

In het teken van “100 jaar Raveel” organiseert gemeente Zulte het hele jaar door initiatieven en evenementen in het teken van de kunstenaar. In Kortrijk kan je momenteel op allerlei locaties het fotofestival Track & Trace ontdekken (t.e.m. 25/4). Kortrijk organiseert in 2021 ook de triënnale voor hedendaagse kunst Paradise (26/6 – 24/10).

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde