apr 12, 2021 | Actueel, Toerisme | 0 Reacties

Adembenemend uitzicht vanop de Sint-Niklaastoren in Veurne

Toerisme in eigen streek:

Toerisme in eigen land is een sterke aanrader. Niet enkel vanwege de pandemie, maar ook omdat de eigen streek zoveel moois en interessants te bieden heeft en het bovendien ook goed is voor je portemonnee. Probeer het, je zal versteld staan van de mogelijkheden in je eigen omgeving.

Een voorbeeld: In Veurne hebben het stadsbestuur en Westtoer de Sint-Niklaastoren officieel ingehuldigd als uitkijkpunt. De gratis toegankelijke 38 meter hoge toren biedt een adembenemend uitzicht over Veurne en de regio.

De ontsluiting van de 13de-eeuwse Sint-Niklaastoren in Veurne kadert in het project Horizon 2025 van de provincie West-Vlaanderen en Westtoer. Tegen 2025 zullen er 20 à 25 nieuwe uitkijkpunten verrijzen in het West-Vlaamse landschap. De Provincie en Westtoer investeren hiervoor samen vier miljoen euro in de landschapsbeleving in de toeristische regio’s.

Vanaf de toren van Veurne heeft men een adembenemend mooi uitzicht op Veurne en de wijde omgeving, zelfs tot de haven van Duinkerke.

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde: “Deze bijzondere tijden bewijzen dat het belangrijk is om extra in te zetten op beleving in de eigen provincie. De uitkijkpunten bieden perspectief en een unieke kijk op West-Vlaanderen. Wie zich trakteert op een mooi uitzicht van de bergen tot de zee en meer dichtbij op het centrum Veurne, kan in de verte een sprankeltje hoop zien”.

Adembenemend uitzicht op de omgeving

Tot vandaag was de toren niet toegankelijk voor bezoekers. Na technische ingrepen (nieuwe inkomsas, nieuwe trapconstructie, vernieuwde elektriciteit) kan iedereen nu genieten van het prachtige uitzicht over Veurne en de omliggende regio. De zee, de West-Vlaamse heuvels met de 156 meter hoge Kemmelberg, de 84 meter hoge IJzertoren in Diksmuide en zelfs de haven van het Noord-Franse Duinkerke zijn bij helder weer goed te zien aan de horizon.

Tentoonstelling

Tijdens de beklimming van de 214 trappen krijgen bezoekers informatie over de beiaard, de voormalige klokkengieterij, de geschiedenis van de toren en zijn omgeving en de wederopbouw van de stad na de Eerste Wereldoorlog. De tentoonstelling is een onderdeel van ‘Feniks2020’, het project dat de wederopbouw van de Westhoek na de Eerste Wereldoorlog opnieuw tot leven brengt.

“Een interactieve infokiosk en een 360° beeld van het uitzicht bovenop de toren, laat je op de benedenverdieping van de Sint-Niklaaskerk kennis maken met de historische evolutie van de site voor, tijdens en na de oorlog”, aldus schepen Celine Mouton.

Praktisch: het bezoek aan de toren en tentoonstelling zijn gratis.

De toren is dagelijks toegankelijk van 9u00 tot 20u00.

Meer info: https://www.westtoer.be/nl/horizon-2025/veurne

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde