Zijn mannen met borsthaar intelligenter?

Er zijn mannen met veel borsthaar, terwijl anderen enkel kunnen “pronken” met een gladde borsthuid. Hoe komt het dat er zoveel verschillen zijn: mannen met veel of weinig borsthaar? Behaarde mannen blijken over meer testosteron te beschikken: ze hebben haar op de borst, op de benen, schaamhaar en ook haar op hun tanden. Het zijn uitstekende partners, en ze zijn blijkbaar ook intelligenter dan mannen zonder weelderige haargroei op de borst, de armen en de benen.

Op een congres voor psychiaters in Londen werd gesteld dat er een relatie is tussen intelligente mannen en hun volume borsthaar.

Hoe komt dat? Geen idee, maar er is wel onderzoek naar gedaan door een Amerikaanse psychiater Dr. Aikarakudy Alias. Het rapport van zijn bevindingen stond te lezen in The Guardian. Het was een onderzoek dat 22 jaar heeft geduurd. Dus is hij niet over één nacht ijs gegaan. Zijn bevindingen werden openbaar gemaakt op een congres voor psychiaters in Londen.

Hij droeg bij die gelegenheid zelf een gesloten hemd met das. Wat had hij te verbergen, misschien?

Merkwaardig genoeg kiezen veel vrouwen voor een onbehaarde man. Ze waarderen dus zijn veelvuldige scheerbeurten. Ook niet altijd zonder gevaar, want zowel door huidspecialisten als gynaecologen wordt er steevast voor gewaarschuwd: minuscule kleine wondjes die niet met het blote oog opvallen, kunnen ziekten overbrengen.

In tegenstelling tot wat de meeste vrouwen zouden denken, is een intelligente man doorgaans meer behaard, dan een bouwvakker. Ongeveer 10 percent van de gemiddelde Amerikaanse man is fel behaard, terwijl dat onder ingenieurs, artsen en leden van Mensa met een IQ boven de 140, ruim 45 percent fel behaard is.

De psychiater in kwestie die de studie voerde, vermoedt dat het te maken heeft met een testosteron-achtige stof, het mannelijke geslachtshormoon dat tegelijk ook verantwoordelijk is voor de verstandelijke ontwikkeling.

De vraag is of het klopt, want Einstein, toch ook geen dommerik, had geen borsthaar.

Dus… nog even afwachten, want het is te vroeg om je te verbergen als je geen borsthaar hebt.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom moet je blijven bewegen met rugpijn?

Haast niemand blijft er levenslang van gespaard: meer dan 85 percent van de volwassenen heeft vroeg of laat last van een pijnlijke rug. Vroeger gold als parool: blijf stil zitten, beweeg zo weinig mogelijk en rust veel. Tegenwoordig klinkt dat compleet andersom: blijf...

Lees meer

Stress even schadelijk als tabak

Roken, veroorzaakt kanker en hart- en vaatziekten, daaromtrent bestaat overduidelijk bewijs. Maar ook stress heeft zware negatieve gevolgen voor het lichaam. Niet enkel functionele storingen kunnen eruit voortkomen, ook echte organische problemen en niet van de...

Lees meer