apr 13, 2023 | Toerisme | 0 Reacties

Haspengouw op maat van bloesemspotters

Het is weer zo ver! In de komende maand ontluiken de bloemenknopjes zich en wordt het glooiende landschap even omgetoverd tot een feeëriek tafereel van witte en roze bloesems. Maak tijd voor een prachtige wandeling door de boomgaarden en neem deel aan verschillende activiteiten, voor dag en dauw tot na zonsondergang. Voor je het weet is het seizoen weer voorbij.

Fruitwandeling Tongeren

Het voorjaar is het startschot voor een prachtig natuurfenomeen: betoverende bloesems aan de fruitbomen en een grote bedrijvigheid in de boomgaarden. De bewegwijzerde Fruitwandeling van zes kilometer is dan ook een echte aanrader om de bloesembeleving ten volle te ervaren! Ontdek tijdens je tocht de geschiedenis van de boomgaarden in de historische dorpjes Kolmont en Piringen. Bovendien heeft fruitmascotte Diego heel wat sappige verhalen in petto om je strooptocht nog boeiender te maken!

Pittig fietsen langs bloesem en kunst in het glooiend landschap rond Borgloon

Zegt het doorkijkkerkje je iets? Of misschien ken je de boomtenten waarin je kan overnachten? Dit zijn twee van de negen spraakmakende kunstwerken die je in het bloesemlandschap rond Borgloon kan bewonderen en die je fietstocht een extra dimensie geven. Zowel nieuw als gekend talent ging hier aan de slag en laten je anders naar de omgeving kijken. Een gratis routekaart met fietsknooppunten en uitleg over de kunstwerken kan je afhalen aan het toeristisch onthaal in de stroopfabriek.

Dauwconcert Jef Neve met uitzicht op de bloesems in Bilzen

Een niet te missen openluchtconcert op een betoverende locatie. De hoogstamboomgaard van Alden Biesen is op zondag 23 april het toneel voor een indrukwekkend dauwconcert van gerenommeerd Belgisch jazzpianist en componist Jef Neve. Hij wordt begeleid door sopraan Hanne Roos en saxofonist Andy Dhondt. Een klein ontbijt is inbegrepen. Kom jij ook wegdromen tussen de bloesembomen?

Magische schemerwandelingen bij Gezond van bij Ons in Sint-Truiden

We mogen gerust zeggen dat fruitteelt een vurige passie is. Tijdens de koude lentenachten beschermen fruittelers hun bloesems met vuurpotten tegen de vrieskou. Diezelfde vuurpotten zijn jouw routewijzers bij de magische schemerwandelingen op 8, 15, 22 en 29 april bij Gezond van bij Ons. Volg het wandelpad doorheen de boomgaarden en warm jezelf op met lekkere streekproducten, genietend van een streepje muziek.

Feeëriek wandelen tussen de bloesems in Heers

Heers verovert je hart met maar liefst vijf permanent bewegwijzerde wandelgebieden. Denk aan sprookjeskastelen en imposante vierkantshoeves, prachtige vergezichten en boomgaarden, kleurige akkerbloemen, avontuurlijk moerassig beemdgebied en een heus oerbos. Dit alles in een kader van witte en roze bloesems, kan het nog mooier? Oh ja, selfies maken in dit feeërieke decor is absoluut toegelaten! Het hele landschap ziet eruit als een plaatje, maar als we dan toch één bloesemwandeltip mogen geven is het de landschapswandeling Mettekoven.

In het e-zine van Visit Haspengouw bundelen twaalf gemeenten de bloesemactiviteiten in deze bloeiende regio. Wandelingen, speurtochten, fietsroutes, bloesemterrassen, evenementen: hier vind je het totaalaanbod handig verzameld in een digitaal magazine. Laat je inspireren en plan een heerlijke uitstap tussen de bloesems, nu ze er zijn! 

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De middeleeuwen op je bord

Proeven rond de Verdwenen Zwinhavens zoals onze voorouders Vakantie in eigen land? Waarom niet? Het heeft zoveel te bieden voor elke voorkeur: wandelen, fietsen en prachtige natuurgebieden en steden ontdekken. Ook zo in de Westhoek. En het is dubbel plezierig als dit...

Lees meer

Zonnige vakantie: liever in de schaduw

Een beetje zon kan deugd doen. Maar te veel zon kan schadelijk zijn, erg schadelijk zelfs, waardoor het aantal huidkankers op een paar jaar tijd met meer dan driehonderd percent is toegenomen. Het is vooral de vorige generatie die de tol betaalt: we wisten van niet...

Lees meer