apr 6, 2023 | Toerisme | 0 Reacties

Vijf Limburgse wandelingen voor elk seizoen

Veel mensen zoeken het ver, naar de zon om hetzelfde te doen wat ze hier voor veel minder geld en met minder moeite ook hadden kunnen genieten. Wandelen in Limburg bijvoorbeeld. Keuze genoeg en zo dichtbij. De natuur, de rust, de prachtige vergezichten, ontstressen in eigen land. Waarom niet?

Koud, warm, droog of nat: deze wandelingen zijn net zo mooi in de winter als in de lente.

Borgloonse landschapswandeling

Golvende landschappen, beboste heuveltoppen, akkers en uitgestrekte hoogstamboomgaarden. Tijdens deze landschapswandeling in Borgloon ontdek je al het moois dat de streek te bieden heeft. Wandel langs het doorkijkkerkje ‘Reading between the lines’ waar je even op adem kan komen op de picknickplaats, en laat je kinderen zich helemaal uitleven in de belevingsboomgaard.

Startplaats: De Klappoel, Kortestraat in Borgloon Afstand: 8,8 km Markering: oranje kruis.

Al wandelend door ‘Fietsen door het water’

De Bucksenrake route leidt je rond het openluchtmuseum van Bokrijk. Het kasteel van Bokrijk, het arboretum en verschillende vijvers liggen allemaal op je route. Bovendien wandel je ook nog door ‘Fietsen door het Water’. De fietsbeleving is perfect bewandelbaar en gunt je een heel andere blik op de vijvers. Neem je kinderen mee? Die kunnen naar hartenlust klimmen, klauteren en spelen op de grote speeltuin in Bokrijk.

Startplaats: Bokrijk kasteel, Craenevenne in Genk Afstand: 4,1 km Markering: gele zeshoek

Panoramische uitzichten in Zonhoven

In de nazomer, wanneer de purperen heide in bloei staat, lokt De Teut heel wat bezoekers. Maar ook in de winter en in de lente is dit natuurgebied een bezoekje waard. Je wandelt hier letterlijk tussen de heide, komt unieke vennen tegen en op de Teutheuvel geniet je van een uitzonderlijk panorama over de streek. Aan de start van de wandeling ligt ook een hondenlosloopweide voor je trouwe vriend.

Startplaats: Donderslagseweg in Zonhoven Afstand: 4,3 km Markering: groene rechthoek.

Door het hart van RivierPark Maasvallei

Wandelen langs de Maas en dwars door natuurgebied Negenoord. Tijdens deze wandeling word je getrakteerd op een kleurrijk mozaïeklandschap van graslanden, bossen en vijvers. Geniet onderweg van een prachtig panorama over de Maas en beklim de uitkijktoren om watervogels en grote grazers te spotten.

Startplaats: De Wissen, Negenoordlaan 2 in Dilsen-Stokkem Afstand: 7 km Markering: oranje zeshoek.

Welkom in de tijd van de ‘Teuten’

Deze wandeling brengt je terug naar de tijd van de ‘Teuten’, een groep rondtrekkende handelaars en vakmannen uit de Kempen. Ze woonden in grote stenen huizen, die we ook teutenhuizen noemen. Ontdek ze zelf op deze wandeling en geniet van landbouwlandschappen, dennenbossen en de rust  van het kanaal Bocholt-Herentals. Ook leuk voor kinderen, want de wandeling start aan speeltuin De Bosuil. 

Startplaats: De Bosuil, Bosuilstraat 4 in Sint-Huibrechts-Lille Afstand: 4,8 km Markering: blauwe zeshoek.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De middeleeuwen op je bord

Proeven rond de Verdwenen Zwinhavens zoals onze voorouders Vakantie in eigen land? Waarom niet? Het heeft zoveel te bieden voor elke voorkeur: wandelen, fietsen en prachtige natuurgebieden en steden ontdekken. Ook zo in de Westhoek. En het is dubbel plezierig als dit...

Lees meer

Zonnige vakantie: liever in de schaduw

Een beetje zon kan deugd doen. Maar te veel zon kan schadelijk zijn, erg schadelijk zelfs, waardoor het aantal huidkankers op een paar jaar tijd met meer dan driehonderd percent is toegenomen. Het is vooral de vorige generatie die de tol betaalt: we wisten van niet...

Lees meer