mrt 6, 2019 | Sport | 0 Reacties

Als je wil vermageren drink minder koffie !

De helft van de bevolking is te zwaar, niet enkel in Amerika, ook bij ons. Zelfs jongeren hebben al last van obesitas. Daar kan je best iets aan doen voor het te laat is, om zowel diabetes, hart- en vaataandoeningen en kanker te helpen voorkomen.

Uiteraard heeft het belang wat je eet. Hoe meer calorieën je inneemt die niet verbrand worden, hoe meer zich dat vertaalt op de weegschaal.

Koffie activeert de bijnieren, verhoogt de cortisolafscheiding waardoor via dit stresshormoon een hongergevoel ontstaat, dat men te vaak compenseert met enkelvoudige suikers. Vermageren is: koffie laten staan.

Vooral enkelvoudige suikers zijn de boosdoeners: frisdranken, cola’s, snoep, suiker, witte meelproducten, pizza’s en pasta’s en allerhande tussendoortjes.

Maar wat vaak over het hoofd wordt gezien is stress! Want stress veroorzaakt een piek van cortisol die door de bijnieren wordt aangemaakt. Dat is bijvoorbeeld zo als je koffie drinkt. Koffie verhoogt de activiteit van de bijnieren, met als gevolg dat er meer cortisol in het lichaam komt, het stresshormoon. Daardoor ontstaat een fitter gevoel, maar ook een hongergevoel dat men meteen wil compenseren met zoetigheden.

Om die duivelse kring te doorbreken kan je beste geen koffie drinken ’s morgens maar wel een paar oefeningen doen, ter plekke huppelen, de trap een paar keer op en af lopen om op die manier dezelfde fitheid en alertheid te bereiken als met een paar koppen koffie. Van de oefeningen zal je niet verdikken, wel integendeel.

Wie dus een vermageringskuur wil volgen, laat dus beter de koffie staan!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Ook vrouwen die bewegen, leven langer

Wie wil er niet langer leven en vooral tegelijk ook gezond blijven? We waarderen het leven pas echt als in onze omgeving of vriendenkring iemand wegvalt. Dat is inderdaad onwezenlijk en terecht “moeilijk te vatten”. We stellen ons terecht veel vragen.  En het is...

Lees meer

Sport maakt je jonger en je lever gezonder

Het is een bekend fenomeen: als je jong bent wil je snel ouder worden, want dat staat gelijk met macht, geld, verdienen, bezit, wijsheid, onafhankelijkheid. Als je wat ouder wordt wil je liever jong blijven, want dan weet je dat de dromen van de jeugd doorgaans een...

Lees meer

Wat is best: Wel of geen sportbeha?

Tegenwoordig onderzoekt men alles en komen nieuwe theorieën aan het licht die botsen op de vroegere opvattingen. Zo wordt door bepaalde artsen het dragen van een beha afgeraden. Vrouwen die geen beha dragen zouden sterkere borsten ontwikkelen en het zou verkeerd zijn...

Lees meer