mrt 6, 2019 | Sport | 0 Reacties

Als je wil vermageren drink minder koffie !

De helft van de bevolking is te zwaar, niet enkel in Amerika, ook bij ons. Zelfs jongeren hebben al last van obesitas. Daar kan je best iets aan doen voor het te laat is, om zowel diabetes, hart- en vaataandoeningen en kanker te helpen voorkomen.

Uiteraard heeft het belang wat je eet. Hoe meer calorieën je inneemt die niet verbrand worden, hoe meer zich dat vertaalt op de weegschaal.

Koffie activeert de bijnieren, verhoogt de cortisolafscheiding waardoor via dit stresshormoon een hongergevoel ontstaat, dat men te vaak compenseert met enkelvoudige suikers. Vermageren is: koffie laten staan.

Vooral enkelvoudige suikers zijn de boosdoeners: frisdranken, cola’s, snoep, suiker, witte meelproducten, pizza’s en pasta’s en allerhande tussendoortjes.

Maar wat vaak over het hoofd wordt gezien is stress! Want stress veroorzaakt een piek van cortisol die door de bijnieren wordt aangemaakt. Dat is bijvoorbeeld zo als je koffie drinkt. Koffie verhoogt de activiteit van de bijnieren, met als gevolg dat er meer cortisol in het lichaam komt, het stresshormoon. Daardoor ontstaat een fitter gevoel, maar ook een hongergevoel dat men meteen wil compenseren met zoetigheden.

Om die duivelse kring te doorbreken kan je beste geen koffie drinken ’s morgens maar wel een paar oefeningen doen, ter plekke huppelen, de trap een paar keer op en af lopen om op die manier dezelfde fitheid en alertheid te bereiken als met een paar koppen koffie. Van de oefeningen zal je niet verdikken, wel integendeel.

Wie dus een vermageringskuur wil volgen, laat dus beter de koffie staan!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Kerngezond door beweging

Met de coronapandemie hebben veel mensen gelukkig weer het belang van beweging en de noodzaak van een “natuurlijke omgeving” ervaren. Wandelen, ontspannen, aan sport doen in de natuur, een bos, een park, een groenzone is van vitaal belang om gezond te blijven, en de...

Lees meer

Wat is het ideale menu voor sportievelingen?

Sport is gezond, dat weet iedereen, maar de manier waarop aan sport wordt gedaan en vooral de voeding of het menu en de pillen die geslikt worden, is een ander paar mouwen. De vraag is dan: wat is het ideale menu voor iemand die aan sport wil doen, om zowel gezond te...

Lees meer

Fietsen gezonder dan joggen

Met het mooie weer zie je ze weer langs de dijken, de landwegen, de stadsboulevards lopen: de hijgende, zwetende joggers soms met rood aangelopen gezicht. Onder het motto: meer bewegen, want dat is gezond, wordt joggen een tweede natuur: op den duur kunnen ze niet...

Lees meer