nov 29, 2019 | Alle tips, Gezondheid, Sport | 0 Reacties

Vrouwelijke knieën kwetsbaarder bij sport

Je ziet het geregeld: topsporters die plots forfait moeten geven omdat ze gewond zijn. Het komt eigenlijk meer voor dan we denken, vooral omdat topsporters altijd opnieuw de grenzen proberen te verleggen door de spieren en gewrichten en het uithoudingsvermogen maximaal te belasten. Daardoor schuiven ze zowel de pijndrempel als de prestatiegrens steeds verder op. Maar dat heeft ook zo zijn nadelen, want heel wat topsporters worden tijdens een training of tijdens een topprestatie gewond.

Vrouwelijke sporters zijn blijkbaar veel gevoeliger voor kniekwetsuren dan de mannen. Curcumine kan hen helpen.

Merkwaardig is dat vrouwen gemakkelijker gewond raken dan mannen, een bericht waar elke vrouw figuurlijk beslist van door de knieën zal gaan, van pure verbazing dan wel. Sportdokters zijn tot de bevinding gekomen dat vrouwelijke atleten tijdens het sporten andere spieren benutten dan hun mannelijke collega’s. Om hun knieën te stabiliseren maken sportvrouwen vooral gebruik van de spieren die zich aan de voorkant van hun dijen bevinden. Mannen daarentegen gebruiken zowel de spieren die zich aan de voor- als aan de achterkant van de dijen bevinden. Dat heeft een vervelend gevolg voor de vrouwen, namelijk dat die véél kwetsbaarder zijn voor kniekwetsuren. Maar spierpijnen of gewrichtspijnen hoeven niet altijd dramatisch te zijn en je hebt zeker niet altijd zware medicatie nodig. Uit talrijke studies blijkt namelijk dat curcumine een ontsteking werend en helend effect heeft. Curcumine heeft bovendien het voordeel dat het geen nadelige neveneffecten heeft.

Denk daarom bij spierpijn aan Curcuma Forte van Fytobell (in de apotheek met cnk-bestelcode 2963-700) en je voelt je snel weer tiptop.

HIER KOPEN

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde