feb 27, 2019 | Alle tips

Om de muggen af te schrikken: eet anders!

Het zomert en de muggen zijn er. Het regent en de muggen steken weer. Wat is er toch mis dat sommige mensen wèl en anderen niet gestoken worden door muggen. En dat eeuwige treiterende gezoem ’s nachts… hoe stil ook, maar het is om horendol van te worden.

Iedereen kent het, die vervelende muggen die bij warm en vochtig weer als paddenstoelen uit de grond komen. Ze hebben water en warmte nodig en dat is dezer dagen rijkelijk voorhanden, want de eitjes van de mug worden uitgebroed op water in de warmte.

Muggen worden aangetrokken door de zweetgeur en de stoffen die erin zitten. Om ze af te schrikken en niet meer aan te trekken is het goed om anders te gaan eten. Het werkt echt!

Vermijd dus plassen in de huurt van je slaapkamer en stilstaand water (bijvoorbeeld het bakje drinkwater voor de hond of voor de vogels) want dat kan krioelen van de muggeneitjes. Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel. Dus geregeld verversen.

Maar wat kan je doen?

Je zal het niet geloven, maar het klopt: anders gaan eten. Mensen die een zuuroverschot hebben, worden aantrekkelijker gevonden door de muggen. Het zweet op de huid breekt af als boterzuur. Zweet is normaal geurloos, maar door de afbraakbacteriën wordt dat boterzuur, geurt en trekt muggen aan. Ook melkzuur, koolstofdioxide en ammonia zitten erbij en ook daar zijn muggen dol op.

Als je anders gaat eten, gaat ook de samenstelling van het zweet veranderen. Je moet proberen minder te verzuren. Dat kan door minder koffie, minder eiwitten (vlees en kaas) en absoluut minder suiker te eten. Dus geen frisdranken, cola, alcohol.

Meer fruit en groenten om het lichaam meer basisch te maken. Op die manier worden de muggen minder aangetrokken.

En er bestaan uiteraard natuurlijke oliën om de muggen wat af te schrikken: citronella, kruidnagelolie, basilicum. Maar bovenal moet je verzurende voeding vermijden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Ajuin: tegen hoest en tegen roest

Ajuin, beter bekend als ui, vooral bij onze noorderburen is niet enkel lekker als smaakmaker in allerlei gerechten, ook in rauwkost, soepen, sausen, fijn gesnipperd en ideaal om te verwerken in de meeste schotels. Bovendien is ajuin oftewel ui een gezonde groente en...

Lees meer