jul 22, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Automobilisten worden ziek door gedrag van andere chauffeurs

Het verkeer is moordend, wordt wel eens gezegd en daar hoeft niemand een tekening van te krijgen om dat te snappen. Maar het is moordend op vele manieren: niet enkel doordat er veel verkeersongevallen gebeuren, doordat de uitstoot van fijn stof de gezondheid bedreigt, maar ook doordat veel chauffeurs zich ergeren aan het gedrag van de andere weggebruikers.

De meeste automobilisten hebben een hekel aan chauffeurs die te dicht op hun achterbumper rijden. Veel chauffeurs zijn dan ook erg geagiteerd in het verkeer en dat zie je aan hun rijgedrag.

Een enquête die door het Keulse Ifaplan-Institut in Duitsland werd uitgevoerd, bracht aan het licht dat twee derden van alle automobilisten begrip kan opbrengen voor een snelheidsbeperking van 30 km per uur in woonzones; vijfenveertig procent van hen is voorstander van een apart „spoor” voor bussen en veertig procent vindt dat bussen altijd voorrang moeten krijgen.

Daarentegen heeft twee derden van hen een gloeiende hekel aan „plakkers”, dat wil zeggen aan chauffeurs die niet genoeg ruimte tussen hun eigen voertuig en de voorligger laten. Negenveertig procent ergert zich over het toenemende tekort aan parkeerplaatsen; achtentwintig procent zijn niet te spreken over oponthoud als gevolg van wegwerkzaamheden of omleidingen en zestien procent doet zijn beklag over slechte of totaal afwezige bewegwijzering. Bovendien is de drukte enorm enerverend en dat uit zich opnieuw in agressief rijgedrag. Daarom is het goed op tijd te vertrekken en de zenuwen te beheersen. Lukt dat niet helemaal dat is er gelukkig een perfect middeltje uit de natuur: Passiflora. Denk daarbij aan Passibell van Fytobell en je bent zo weer op je gemak in het verkeer!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Zonnekloppers: bak het niet te bruin!

Alle ellende ten spijt hopen we op een mooie zomer en veel mensen hebben zich daarin voorzien: ze boekten een reis naar het zonnige zuiden. Tenminste als ze er geraken, want met de stakingen die aangekondigd zijn, wordt dat niet evident. Eerst de covid, dan de oorlog,...

Lees meer

Hoe goed slapen bij grote hitte?

Goed slapen is van levensbelang. Dat wijzen spontane reacties van het lichaam wel uit. Als je een nachtje slecht hebt geslapen voel je je irritanter, moe, heb je een slechte concentratie, het weegt op je omgeving, je relatie, je werk. Een nachtje woelen en slecht...

Lees meer

Weekend van het Volkscafé

Zesde editie op 18 & 19 juni 2022 Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 presenteren de Westhoek en Frans-Vlaanderen de zesde editie van het Weekend van het Volkscafé. Een 80-tal volkscafés voorzien muziek, volksspelen, streekbieren, Picon Maison en talloze...

Lees meer