okt 22, 2019 | Actueel | 0 Reacties

STRESS maakt ziek: sneller genezen door ontspanning

Onze grootouders wisten het al, zelfs in de oudheid was het al duidelijk “lachen is gezond”, oftewel: een opgeruimd en blij hart geneest. Artsen stellen het dagelijks vast dat hun patiënten sneller genezen naarmate ze zich beter kunnen ontspannen en positief denken. Dat wordt ook bevestigd door een studie van het Ohio State University Medical Center in de Amerikaanse staat Columbus.

Probeer als je ziek bent je stress zo veel mogelijk te beperken zodat je sneller kan genezen.

Volgens het rapport kan stress het genezingsproces in de weg staan. Ze kwamen tot deze conclusie door twee verschillende, vrouwelijke testgroepen eenzelfde snijwonde toe te dienen: de vrouwen van de ene groep hadden stuk voor de stuk de zorg voor een zwaar zieke Alzheimerpatiënt; de vrouwen van de andere groep waren daarentegen niet aan zo’n zware, stressvolle situatie blootgesteld. Achteraf bleek dat het letsel bij de vrouwen uit de stress-groep gemiddeld negen dagen méér nodig had om te genezen dan bij de vrouwen uit de stress-vrije groep.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Is de zon nog even gevaarlijk in september?

Voor de overgrote meerderheid van toeristen die naar het zuiden trekken op vakantie is de zon en het zonnebad het ultieme doel. De ontsnapping uit de dagelijkse sleur, het werk, de vervelende gewoontes kan pas volledig zijn als er voldoende zon bij komt. Daar hebben...

Lees meer

Hoe krijg je betere resultaten op school?

Gewoonlijk worden goede voornemens gereserveerd voor de periode rond het nieuwe jaar. Dat is natuurlijk een uitstekend idee, maar eigenlijk past het evengoed om dat op 1 september te doen. De reden is duidelijk: het nieuwe schooljaar begint, het nieuwe werkjaar in...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer