okt 22, 2019 | Actueel | 0 Reacties

STRESS maakt ziek: sneller genezen door ontspanning

Onze grootouders wisten het al, zelfs in de oudheid was het al duidelijk “lachen is gezond”, oftewel: een opgeruimd en blij hart geneest. Artsen stellen het dagelijks vast dat hun patiënten sneller genezen naarmate ze zich beter kunnen ontspannen en positief denken. Dat wordt ook bevestigd door een studie van het Ohio State University Medical Center in de Amerikaanse staat Columbus.

Probeer als je ziek bent je stress zo veel mogelijk te beperken zodat je sneller kan genezen.

Volgens het rapport kan stress het genezingsproces in de weg staan. Ze kwamen tot deze conclusie door twee verschillende, vrouwelijke testgroepen eenzelfde snijwonde toe te dienen: de vrouwen van de ene groep hadden stuk voor de stuk de zorg voor een zwaar zieke Alzheimerpatiënt; de vrouwen van de andere groep waren daarentegen niet aan zo’n zware, stressvolle situatie blootgesteld. Achteraf bleek dat het letsel bij de vrouwen uit de stress-groep gemiddeld negen dagen méér nodig had om te genezen dan bij de vrouwen uit de stress-vrije groep.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De zee wordt vergiftigd met antibiotica

Wat we de lucht inblazen komt zeker weer op de bodem terecht en wat in de bodem zit, belandt uiteindelijk in de wereldzeeën. Onze aarde is vernuftig opgebouwd, een bijzonder schrander geschapen planeet die ons voedsel geeft, zuivere lucht en helder water. Of dat zou...

Lees meer

Gebeten? Hoe herken je de ziekte van Lyme?

De zomer is er, we trekken weer op vakantie, de natuur in, maken wandelingen in heet groen en… we hebben het zitten. Een beet van een teek kan je voor de rest van je leven opzadelen met grote problemen. Dat klinkt misschien overdreven, maar eigenlijk is het dat niet....

Lees meer