mrt 15, 2019 | Alle tips, Gezondheid, Sport | 0 Reacties

Ontsmet je handen na de fitness

Ze zijn niet met het blote oog te zien, je ruikt ze niet en je kan ze niet betasten, maar ze zijn er wel: miljarden bacteriën her en der. Op winkelkarretjes, drukknoppen van de lift, leuningen van roltrappen in warenhuizen, zelfs de bodem van je handtas die je overal neerzet krioelt van de bacteriën. Ook de dienborden in self-service-restaurants zijn niet het toonbeeld van brandschone toestellen.

Heel wat toestellen in fitnesscentra krioelen van de bacteriën. Het is dus geen overbodige luxe om geregeld de handen te ontsmetten.

Maar waar geen mens acht op slaat zijn de fitnesstoestellen in sportcentra en fitnesscentra. De vloer in de douches kan soms wemelen van de schimmels (opgepast voor nagelschimmel en voetschimmel), maar de handvaten van fitnesstoestellen krioelen vaak van de bacteriën. Gewichten, fietsen, hometrainers, heftoestellen… een onderzoek door FitRated toonde aan dat de fitnesstoestellen 39 keer meer bacteriën bevatten dan het dienblad van een cafetaria en de loopband in een fitnesstoestel bevat 74 keer meer bacteriën dan de waterkraan.
Vrije gewichten zijn daarin zelfs kampioen met maar liefst 362 keer meer bacteriën dan een toiletbril.

Een ontsmettende gel is dus absoluut geen overbodige luxe.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer