mrt 15, 2019 | Alle tips, Planten, Voeding | 0 Reacties

Zo kan je tuin- en keukenkruiden in een wip zelf drogen

Een lekkere keuken kan niet zonder het lekkere aroma van kruiden. Een beetje keukenprinses weet er beslist creatief mee om te springen. Je kent ze wel: salie, koriander, munt, dille, lavas, lavendel, Provençaalse kruiden enz… te veel om op te noemen. Natuurlijk is het aroma heerlijker en vooral ook sterker als je verse kruiden gebruikt, maar dat is niet altijd mogelijk.

Uiteraard kan je dergelijke gedroogde kruiden het hele jaar door in potjes vinden bij de kruidenier of in de supermarkt, maar het heeft toch veel voordelen als je kruiden uit je eigen tuin kan gebruiken. Je loopt even naar buiten, – de frisse neus, zoals men zegt – en dan kiezen tussen het bijzondere natuurlijke palet van de kruiden in je kruidentuin, desnoods op de vensterbank in een bloempot.

Geen goede keuken zonder de gepaste kruiden. Verse kruiden hebben de voorkeur. Maar soms moet je je tevreden stellen met de gedroogde versie. Dankzij onze tip kan je je eigen kruiden in een mum van tijd zelf drogen.

Jammer dat je daarover niet het jaar rond kan beschikken, maar er is een oplossing. Je kan voortaan je eigen kruiden uit jet bloedeigen tuin zelf drogen.
Dat kan je uiteraard op vele manieren: gewoon open leggen op dagbladpapier of op keukenrolpapier op zolder, of althans op een droge plaats.

Wil je de zaak versnellen? Dan kan je ze ook drogen in de oven. Maar een super simpele en doeltreffende truc is de volgende. Knip de kruiden in je kruidentuin of in je bloempotten. Leg een keukenrolpapier of dagbladpapier op de zetels van je auto. Schik daar de kruiden op, maar leg ze niet bovenop elkaar, dus wel losjes schikken. Sluit ramen en deuren en zet de auto in de warme zon. Je kruiden zullen niet enkel supersnel gedroogd zijn, maar je auto gaat ook naar de heerlijke natuur ruiken. Dus dubbel voordeel. En je keuken en je geliefde schotels zullen je ook dankbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer