Zo laat de schaal van je gekookt eitje gemakkelijk los

Zin in een gekookt eitje bij het ontbijt? Groot gelijk heb je, want wij hebben er ook vaak zin in. Dat is lekker, heeft een feestelijk aspect, je krijgt een beetje een hotelgevoel bij je thuis en je kan er op veel manieren mee aan de slag: een snuifje zout erop, de boterhammetjes in lange reepjes snijden, ze in het zacht gekookt eitje doppen, ofwel de hard gekookte eitjes uitlepelen. Gewoon heerlijk!

Maar veel mensen zien er tegenop, want het is vaak een hele klus om de schaal van het gekookte eitje te verwijderen. Ze moeten eraf gehaald worden in duizend stukjes, je krijgt er dan een paar mee binnen met het eitje, niet dat het kwaad kan, maar het is niet zo prettig, en dan maar peuteren tot het eitje helemaal koud is.

Dankzij onze tip zal de schaal van je gekookt eitje gemakkelijk loslaten en is het geen gepeuter en gesakker meer aan de ontbijttafel.

Je zou het voor minder laten staan. Maar dat hoef je voortaan echt niet te doen, want nu kan je met grote trefzekerheid je eitje pellen. Aan tafel natuurlijk, niet met iemand anders.

Want als je volgend trucje toepast zal de schaal zonder problemen loslaten en er gemakkelijk met grote plakken af te halen zijn. Wat moet je doen?

Voeg een halve theelepel bakpoeder oftewel natriumbicarbonaat bij het kookwater als je eieren wilt koken. Of ze nu hard of zacht gekookt moeten zijn maakt niet uit. Voeg er wel het bakpoeder aan toe en laat alles koken zoals je het gewoonlijk deed en… het mirakel zal geschieden, want je zal merken dat de eierschaal gemakkelijk loslaat.

Zo hoef je voortaan geen eitje meer te pellen met jezelf, je niet boos te maken over de kip die zo’n hardvochtige schaal rond het ei gelegd heeft, en je kan volop genieten van je hotelgevoel aan je eigen ontbijttafel.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoofdpijn door te weinig drinken

Veel drinken is essentieel voor de afvoer van afvalstoffen en het voorkomt uitdroging. Een tekort aan vocht kan hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken. Daarnaast kan een vochttekort leiden tot verstopping. Drink daarom minimaal 2 liter per dag. Wát je drinkt is wel...

Lees meer

Eén op vijf heeft last van brandend maagzuur

Eén op de vijf mensen heeft last van brandend maagzuur, ook wel indigestie of reflux genoemd. Het zure maagsap uit de maag komt dan op een verkeerde plek terecht, namelijk de slokdarm. De slokdarm is niet bekleed met beschermende slijmvliezen zoals de maag, zodat de...

Lees meer

Broccoli: het natuurlijke anti-kankerwapen

We zijn een stuk van de natuur en dus moeten we ons in leven houden met elementen uit die natuur. Hoe meer je van de natuur en de oorspronkelijke samenstelling van de schepping afwijkt, des te groter wordt het risico op problemen. Een van de grote problemen van deze...

Lees meer

Champignons: je beste bodyguard

Vorige week werd door de overheid de week van de valpreventie afgekondigd. Het is geen overbodige maatregel om dit onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Als je twintig bent en je maakt een valpartij, dan loopt dat gewoonlijk goed af, zonder problemen,...

Lees meer

Hoe kun je gezond, maar efficiënt afslanken?

Heel wat moderne problemen zijn terug te voeren tot een nog groter probleem van deze tijd: obesitas. Zowel kanker, hart- en vaatziekten, beroerte, diabetes, problemen met de immuniteit, last in de spieren en rugklachten, evenals vroegtijdig overlijden kunnen te maken...

Lees meer

KOMKOMMER: lentefrisse, afslankende lekkernij

Het is lente, of wat er zou moeten voor doorgaan, maar ondanks het minder fraaie weer heeft de natuur ons toch kansen gegeven om het lentegevoel te ervaren, vooral door middel van groenten die nu volop worden aangeboden. Eentje daarvan is komkommer. Want hoewel...

Lees meer