Zo laat de schaal van je gekookt eitje gemakkelijk los

Zin in een gekookt eitje bij het ontbijt? Groot gelijk heb je, want wij hebben er ook vaak zin in. Dat is lekker, heeft een feestelijk aspect, je krijgt een beetje een hotelgevoel bij je thuis en je kan er op veel manieren mee aan de slag: een snuifje zout erop, de boterhammetjes in lange reepjes snijden, ze in het zacht gekookt eitje doppen, ofwel de hard gekookte eitjes uitlepelen. Gewoon heerlijk!

Maar veel mensen zien er tegenop, want het is vaak een hele klus om de schaal van het gekookte eitje te verwijderen. Ze moeten eraf gehaald worden in duizend stukjes, je krijgt er dan een paar mee binnen met het eitje, niet dat het kwaad kan, maar het is niet zo prettig, en dan maar peuteren tot het eitje helemaal koud is.

Dankzij onze tip zal de schaal van je gekookt eitje gemakkelijk loslaten en is het geen gepeuter en gesakker meer aan de ontbijttafel.

Je zou het voor minder laten staan. Maar dat hoef je voortaan echt niet te doen, want nu kan je met grote trefzekerheid je eitje pellen. Aan tafel natuurlijk, niet met iemand anders.

Want als je volgend trucje toepast zal de schaal zonder problemen loslaten en er gemakkelijk met grote plakken af te halen zijn. Wat moet je doen?

Voeg een halve theelepel bakpoeder oftewel natriumbicarbonaat bij het kookwater als je eieren wilt koken. Of ze nu hard of zacht gekookt moeten zijn maakt niet uit. Voeg er wel het bakpoeder aan toe en laat alles koken zoals je het gewoonlijk deed en… het mirakel zal geschieden, want je zal merken dat de eierschaal gemakkelijk loslaat.

Zo hoef je voortaan geen eitje meer te pellen met jezelf, je niet boos te maken over de kip die zo’n hardvochtige schaal rond het ei gelegd heeft, en je kan volop genieten van je hotelgevoel aan je eigen ontbijttafel.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer